Gemiddeld kun je er van uit gaan dat je je haar vanwege een storende uitgroei één keer in de vier tot zes weken moet verven. Je kunt dan het beste alleen je uitgroei doen. Alleen je uitgroei verven kun je meestal twee keer achter elkaar doen.
Wel goed om rekening mee te houden als je pas geverfd haar opnieuw wil verven: je haar krijgt zo in korte tijd veel te verduren. Vermijd het dus om net geverfd haar opnieuw te verven na één dag. In principe moet er 5 tot 8 weken zitten tussen twee haarkleuringen.
Dit kan alleen als jouw haar zijn natuurlijke kleur heeft. Je kunt geverfd haar niet lichter verven. Afhankelijk van de verf en de waterstofperoxide kun je jouw ongeverfde haar een aantal tinten lichter verven. Eerder gekleurd haar kun je alleen lichter verven met blondering.
In principe mag je je haar iedere 5 tot 8 weken opnieuw kleuren. Met uitzondering van blond haar. Blond haar heeft vaak een beschadiging opgelopen waardoor het herstelproces langer duurt, in dat geval mag je het haar eventueel om de 12 tot 15 weken opnieuw kleuren.
Waar een verfbeurt eerst elke 5 weken nodig was, omdat de kleur dan verdwenen was, is het nu misschien wel mogelijk om het pas na 8 – 10 weken te verven. Daarin bespaar je dan weer.
Regelmatig haar kleuren
Wil je jouw haardos regelmatig een volledige nieuwe kleur geven? Dan kun je het beste rekening houden met een pauze van vier tot zeven weken.
Dit ligt net even wat lastiger dan als andersom het geval was geweest. Er is hier eigenlijk maar één makkelijke oplossing: je haar wassen. Je haar zal droog aanvoelen, maar dit kan gewoon opgelost worden met een goed haarmasker. Een andere oplossing voor als je je haar te donker geverfd hebt, is zilvershampoo.
Het meest professionele eindresultaat krijg je door minimaal 2 lagen aan te brengen. Hierdoor komt de glans van het product tot zijn recht en door de laagdikte kan de verf een goede bescherming bieden. In sommige gevallen of bij een zware belasting (bv traptredes) kan een extra laag nodig zijn.
Na een kleurbehandeling raden we aan je haar bij thuiskomst niet gelijk weer te wassen. Dit kan de kleur sneller doen vervagen en dat is zonde. Wacht hier minimaal 1 à 2 dagen mee.
Donker geverfd haar kun je inderdaad alleen lichter maken door het te ontkleuren of te blonderen. Hierbij ben je eigenlijk je haarverf aan het verwijderen uit je haar om ervoor te zorgen dat de nieuwe kleur goed pakt. Ontkleurende producten (als een soort voorbehandeling) werken hierbij het beste.
Je haar heeft vocht nodig, eigenlijk altijd wel, maar zéker wanneer je je haar hebt laten kleuren of bleken. Wist je dat het vocht niet persé in je haarproducten zit, maar dat haarproducten wel ingrediënten bevatten die ervoor zorgen dat het haar vocht opneemt? Olijfolie en kokosolie helpen hierbij!
Zilvershampoo neutraliseert de gele gloed in je haar. De kleur van de shampoo is paars. Dit is de tegenovergestelde kleur van geel. Het paars neutraliseert dus de gele gloed in het haar waardoor de kleur verheldert.
Het kan voorkomen dat je na het blonderen een gele gloed in het haar hebt. In dat geval zal de kapper een paarse haartoner gebruiken. De paarse pigmenten in deze toner zorgen ervoor dat de gele tinten verdwijnen en er een mooi blonde haarkleur overblijft.
Wil je je geblondeerde haar een aanzienlijk stukje donkerder verven zoals naar donkerblond (kleurhoogte 7) of nog donkerder, pigmenteer je haar dan voor. Dit omdat de rode pigmenten bij het blonderen definitief verwijderd zijn. Je hebt voldoende warm pigment in je haar nodig om tot een mooie donkerder kleur te komen.
Heb je geblondeerd haar, dan is het ook mogelijk om naar een mooie bruine kleur te gaan, als je met een aantal dingen rekening houdt. De kleur zal een stuk donkerder uitpakken dan bedoeld maar snel teruglopen (vervagen). Geblondeerd haar heeft namelijk heel wat te verduren gehad en is vaak poreus.
Oftewel, moet je je haar wassen voor je het gaat verven? Het antwoord is: nee. Sterker nog, vaak wordt afgeraden om je haar te verven op gewassen haar. Dit komt omdat het huidvet dat op je hoofd ligt voordat je je haar weer wast, je haar en hoofdhuid beschermt tegen schadelijke stoffen in de haarkleuring.
"Bij de kapper is de kwaliteit van de kleuringen veel beter, dan die uit een pakje bij de drogist. Verf uit een pakje is heel chemisch en echt een aanslag op je haar en je weet nooit zeker wat het resultaat zal worden.
Als je je haar te vaak wast, is de kans ook groot dat de kleur snel vervaagt. Shampoos bevatten mineralen die de haarkleur kunnen aantasten. Dit geldt ook voor permanente haarkleuring. Probeer je haar maximaal drie keer per week te wassen.
Gemiddelde droogtijden verf
Wanneer een tweede laag verf aangebracht kan worden, hangt van een aantal factoren af, maar als leidraad kun je de volgende droogtijden aanhouden: Muurverf: 3-5 uur. Lak op terpentinebasis: 16 uur. Lak op waterbasis: 5 uur.
Tussen de verschillende verflagen schuur je lichtjes op. Zo krijg je een betere hechting tussen de lagen. Ook oude glanzende of zijdeglanzende verflagen schuur je best op. Zo ben je zeker van een goede hechting van de nieuwe lak.
Donkere kleuren kunnen dus nog wat extra lagen nodig hebben. TIP: stop niet halverwege de muur voor een koffiepauze.Verf kan al vrij snel, lichtelijk drogen en dan krijg je strepen en vlekken. Ga altijd van links naar rechts, boven naar beneden en gebruik -als je kunt- voor hoge muren een lange stok.
Wissel lichte en donkere plukken af
De beste manier is om lichte lokken af te wisselen met donkere lokken. De donkere lokken zorgen als het ware voor een schaduw, waardoor je diepte creëert in je kapsel. Dit geeft dus de illusie van dikker haar.
67% van de mannen en 71% van de vrouwen vinden bruin het aantrekkelijkst. 27% van de mannen en 23% van de vrouwen vinden blond het aantrekkelijkst.
Zilvershampoo op bruin haar
Zilvershampoo kan ook heel goed voor bruin haar gebruikt worden om warme, gelige tonen te neutraliseren. Wel zal het effect een stuk minder zijn dan wanneer zilvershampoo op licht haar gebruikt wordt.