De belangrijkste zorg bij het krijgen van een tatoeage tijdens de zwangerschap is het risico op infectie. Andere problemen, zoals een reactie op de inkt, kunnen ook pijn en ongemak veroorzaken. Sommige vrouwen kiezen ervoor om hun ongemak tijdens de zwangerschap niet te vergroten.
Niet alleen tijdens de zwangerschap maar ook na de zwangerschap wordt het afgeraden om PMU te laten zetten. Bijvoorbeeld wanneer je borstvoeding geeft raden we aan om nog even te wachten met PMU. We zeggen zelfs dat je moet wachten met PMU tot zes maanden na de bevalling.
Moet ik mijn piercings uitdoen tijdens de zwangerschap? Tijdens de zwangerschap kun je oorbellen of een neuspiercing gerust in laten en ook je navel- of tepelpiercing hoef je niet noodzakelijk uit te doen.
Een zwangerschapsmasker ontstaat waarschijnlijk door een stijging van de oestrogeenspiegel tijdens de zwangerschap. Deze stijging van oestrogeen stimuleert de aanmaak van pigment. Daarnaast ontstaat een zwangerschapsmasker vooral na blootstelling van de huid aan zonlicht.
De linea negra ontstaat doordat je buikspieren uit elkaar wijken om plaats te maken voor de baarmoeder. Deze streep zat er altijd al, maar pas tijdens de zwangerschap wordt hij zichtbaar. Dit is ook onder invloed van je verhoogde pigmentproductie tijdens de zwangerschap, waardoor de streep zijn donkere kleur krijgt.
Laat je kind van 1 of 2 jaar in de zomer niet onbeschermd in de zon en houd het tussen 11.00 en 15.00 uur uit de zon. Naast het insmeren met anti-zonnebrandmiddel kan je je baby extra beschermen met (UV-) kleding, petjes en hoedjes. Zorg ook dat je baby voldoende drinkt.
De belangrijkste zorg bij het krijgen van een tatoeage tijdens de zwangerschap is het risico op infectie. Andere problemen, zoals een reactie op de inkt, kunnen ook pijn en ongemak veroorzaken. Sommige vrouwen kiezen ervoor om hun ongemak tijdens de zwangerschap niet te vergroten.
Je piercing verwijderen
Zeker tijdens de laatste weken kan er flink wat spanning op je piercing komen te staan. Soms kun je hierdoor last krijgen van irritatie of kan de spanning op je huid er uiteindelijk voor zorgen dat je piercing zelfs uitgroeit.
Tijdens de borstvoedingperiode is er geen probleem: de inkt blijft zitten onder de opperhuid, precies waar de tattoo gezet is en bovendien zijn de inktmoleculen groot, te groot om te kunnen passeren naar de melk. Laat de tattoo wel zetten in een shop die het hygiënecertificaat heeft en dus 100% hygiënisch werkt.
Tot de piercingwonde volledig genezen is, mag u geen borstvoeding geven. Door de piercing kunnen wel enkele melkkanaaltjes afgesloten zijn. Bij een tepel-, navel- of genitale piercing moet u minstens één jaar wachten om zwanger te worden omdat de genezing zo lang kan duren.
Tatoeage en borstvoeding
De mogelijkheid dat inkt in het bloedplasma van de moeder terecht komt en vervolgens in de melkproducerende cellen in de borst zou verwaarloosbaar zijn. Allergische reacties op de gebruikte inkt zijn echter wel mogelijk.
Je kunt beter de consumptie van kaneel beperken tijdens de zwangerschap. In kaneel zit namelijk de stof coumarine, en te veel van deze stof kan tot leverschade en bloedingen leiden. En omdat kaneel een erg geconcentreerde specerij is, kan je kaneel beter gematigd eten tijdens de zwangerschap.
Een aantal richtlijnen: Is tillen toch nodig, dan moet het in één handeling te tillen gewicht minder dan 10 kilo zijn. Vanaf de twintigste week van de zwangerschap mag er niet vaker dan 10 keer per dag maximaal vijf kilo getild worden. Vanaf de dertigste zwangerschapsweek niet vaker dan 5 keer maximaal 5 kilo.
Alcohol, sigaretten en drugs tijdens de zwangerschap
Om met de dooddoeners te beginnen; alcohol, sigaretten en drugs zijn écht uit den boze als je zwanger bent. Ook voor alcohol geldt dat zelfs kleine hoeveelheden zeer schadelijk kunnen zijn voor je baby. Gewoon echt niet doen dus!
Een navelpiercing is mooi en sexy , maar tijdens een zwangerschap kan deze voor wat ongemak gaan zorgen. Doordat je buik snel groeit en je hormoon huishouding verandert tijdens een zwangerschap kan die mooie navelpiercing voor problemen gaan zorgen en kan een zwangerschapspiercing een uitkomst zijn.
Een veel gestelde vraag is of het zetten van een piercing pijn doet. Hier valt geen simpel antwoord op te geven. Het is sterk afhankelijk van jouw pijngrens en hoe gevoelig het gebied rond je navel is. Ook ervaren mensen die constant over de pijn nadenken het vaak als erger.
Ja, absoluut. Samenvattend geldt er dus dat een navelpiercing een litteken geeft boven je navel. Het kan dan gebeuren dat er verklevingen ontstaan rondom je darmen en je baarmoeder. Door die verklevingen kan je baarmoeder minder goed functioneren en kun je problemen ervaren met je vruchtbaarheid.
Nadat je tattoo gezet is, blijft je tattoo nog wel even doorbloeden. Gemiddeld blijft je tattoo nog zo'n 24 uur bloed, inkt en wondvocht lekken. Dat kan ook korter of langer duren (12-36 uur). Je lichaam doet er alles aan om het bloeden zo snel mogelijk te stoppen.
Je zit in de 4e week van je zwangerschap en je baby heeft een plekje gevonden in de baarmoeder. In je baarmoeder gaan er nu drie groepen cellen aan de slag. De eerste groep vormt je baby, de tweede de placenta, waardoor je kindje de komende maanden wordt voorzien van voeding, en de laatste groep vormt de vliezen.
Je baby to be
Je baby groeit in de eerste periode in verhouding het meest. Deze week worden ook de hersenen en het ruggenmerg zwangerschap gevormd. Ook de beginselen van de bloedsomloop en het hartje worden aangelegd. Het hart en de bloedsomloop zijn de eerste onderdelen die functioneren.
Zonnebaden in de zon of onder een zonnebank is dus niet schadelijk voor de baby. Toch raden verloskundigen af om onder de zonnebank te gaan als je zwanger bent. De temperatuur kan bij het zonnen flink oplopen, dat betekent vochtverlies en een verandering in bloedtoevoer wat jou en je baby op den duur geen goed doet.
Vanaf 16-20 weken zwangerschap kun je je baby meestal voelen bewegen. De bewegingen zijn in het begin nog zwak, maar worden sterker naarmate de baby groeit. 'Leven voelen' wordt dit ook wel genoemd.
Zwangerschapsstriemen kunnen zich vanaf het 2e trimester voordoen, maar komen veel vaker voor naar het einde toe. Het valt ook op dat sommige vrouwen er gevoeliger voor zijn dan andere. Bijvoorbeeld jonge, lichte en gladde huidtypes. De genetische aanleg speelt ook een rol.