En niet alleen bij je aardappelen geldt dat, maar ook bij je pasta's. Want ook die kan je gewoon in de microgolfoven koken. Doe je pasta in een kom met water, en zet het de microgolf in voor de aangeraden kooktijd plus 2 minuten. Microgolf op de hoogste stand, en koken maar!
Magnetronpasta
Zorg dat de kom groot is, want de pasta zal uitzetten en bubbelen als het kookt. Giet ongeveer 400 ml kokend water eroverheen – zorg ervoor dat de pasta volledig bedekt is. 2 Magnetron op hoog gedurende 4-5 minuten, roer het dan goed door zodat het niet blijft plakken .
De magnetron is een zuinige manier om je eten klaar te maken én vitamines te behouden. Je kunt alles wat je kookt of stoomt ook klaarmaken in de magnetron. Denk aan groente, aardappelen, vis en kip. Ook handig voor het opwarmen van maaltijden of het ontdooien van diepvriesproducten.
Kook het water met een beetje zout en leg de pasta erin.Kook de pasta 2 minuten op het vuur.Zet het fornuis vervolgens uit en plaats het deksel op de pot zodat de warmte in de pot blijft. Het is cruciaal dat er daarbij geen warmte ontsnapt door een zwaar deksel te gebruiken en zeker niet in de pasta te roeren.
Doe de pasta in een kom die geschikt is voor de microgolf. Voeg een klein beetje olie of boter toe als je dat nog niet op voorhand had gedaan. Dek de kom af met een grotere kom of plasticfolie om een stoom-effect te creëren. Warm de pasta gedurende 1 minuut op middelhoge stand.
En niet alleen bij je aardappelen geldt dat, maar ook bij je pasta's. Want ook die kan je gewoon in de microgolfoven koken. Doe je pasta in een kom met water, en zet het de microgolf in voor de aangeraden kooktijd plus 2 minuten. Microgolf op de hoogste stand, en koken maar!
Pasta in koud water laten beginnen, verkort het kookproces van twee stappen tot één. In plaats van eerst te wachten tot het water kookt en vervolgens tot de pasta gaar is, gebeuren die twee dingen tegelijkertijd. Bovendien verkort koken in een kleinere hoeveelheid water de algehele kooktijd.
Reken 1 liter water per 100 g pasta. Voeg flink wat zout toe zodra het water kookt. Doe vervolgens de pasta in de pan en roer even om te voorkomen dat de pasta aan elkaar plakt. Houd de kooktijd van de verpakking aan, maar proef voor de zekerheid al een minuutje eerder of de pasta goed is.
Verzamel gewoon wat droog, gedroogd hout en stook een vuur op uw fornuis. Zodra het vuur gestaag brandt, plaatst u een pan gevuld met water op het oppervlak van het fornuis. De hitte van het vuur zal het water geleidelijk aan de kook brengen, zodat u uw pasta perfect kunt koken.
Als je lange noedels gebruikt, zoals spaghetti of linguine, zul je ze waarschijnlijk doormidden moeten breken. Nu moet je bij de waterkoker gaan staan en de schakelaar elke dertig seconden of zo weer aanzetten om het water te laten koken .
Magnetrons zijn een handig middel om voedsel te verwarmen en zijn over het algemeen veilig als ze correct worden gebruikt . Magnetrons verwarmen voedsel met behulp van microgolven, een vorm van elektromagnetische straling die vergelijkbaar is met radiogolven.
Je kunt eten absoluut opwarmen in de oven, maar dat duurt wel langer dan in de magnetron. Bovendien wordt het eten, door de warme lucht, eerder droog. De magnetron is dus beter geschikt voor het opwarmen van maaltijden. Zet de temperatuur van de oven niet te hoog, bijvoorbeeld 110 of 120 graden Celsius.
In de magnetron
Dek je restje pasta af met een grotere kom of met plastic folie, zodat je een soort stoomeffect krijgt. Verwarm de pasta in 1 minuut op middelhoge stand, en verwarm eventueel steeds 30 seconden langer tot de pasta goed warm is.
Spaghetti heeft een kooktijd van 9 minuten. Zodra de spaghetti in het kokende water ligt duurt het 9 minuten om de spaghetti 'al dente' gaar te koken. Giet de spaghetti na 9 minuten koken af en de spaghetti is klaar om gegeten te worden.
Ja, je kunt pastasaus in de magnetron doen . Maar je moet voorzichtig zijn. Haal de saus uit de pot: Doe niet de hele pot in de magnetron. Gebruik een magnetronbestendige kom: Doe de saus in een kom die geschikt is voor de magnetron.
Ja, het is mogelijk om pasta in de magnetron te koken. Doe je pasta in een magnetronbestendige kom, bedek met water en zet de magnetron op Hoog gedurende dezelfde tijd die op de verpakking staat, plus 3 minuten, of tot het al dente is. Giet af en roer je favoriete pastasaus erdoor.
Als je pasta een nacht in de koelkast zet, wordt een deel van het zetmeel resistent zetmeel – dit is voedsel voor je darmbacteriën. Dit vermindert ook de impact van de pasta op de bloedsuikerspiegel . Ook is het veel gemakkelijker om pasta te koken als je het in water laat weken, omdat het maar twee minuten hoeft te koken.
Hoe het werkt: breng water aan de kook. Gebruik hiervoor eventueel water uit de waterkoker om het proces te versnellen. Doe ook de deksel op de pan, dan gaat er geen warmte verloren. Zodra het water kookt, voegt u de pasta toe en kookt u dit 2 minuten.
Een Italiaanse doodzonde: pasta met een mes in stukken snijden en daarna met een lepel naar binnen spelen.Pasta eet je alleen met een vork.Stop je vork in je spaghetti of tagliatelle en draai. Zelfs lasagne eet je alleen met een vork: gebruik de zijkant om de lasagne te 'snijden'.
Wanneer je de pasta overgiet met koud water, spoel je het zetmeel weg. Het zetmeel maakt de saus die je achteraf over de slierten doet romiger, en zorgt ervoor dat de pasta zich goed vasthecht aan de saus.
Het koken van pasta in koud water heeft namelijk talloze voordelen: het kost minder energie om op te warmen, het duurt korter omdat de noedels samen met het water aan de kook komen en het eindresultaat is geconcentreerd zetmeelrijk kookwater dat pastasaus een zijdezachte, romige afwerking geeft.
Spaghetti koken doe je in een grote pan met kokend water. Vul de pan met water, breng het water aan de kook en doe de spaghetti in de pan. Laat de spaghetti voor ongeveer 9 minuten lang koken totdat ze gaar zijn. Zodra de spaghetti gaar is kun je de ze afgieten.
Streef naar 2 ons gekookte pasta voor een enkele portie of 1 ons droge pasta. Doe er je vingers in. Deze methode is minder betrouwbaar dan de andere (iedereen heeft tenslotte een andere grootte handen), maar het is een *handige* truc in noodgevallen. Maak een cirkel met je wijsvinger en duim en vul het midden met lange noedels.
Als pasta in ruim water wordt gekookt, helpt dat te voorkomen dat hij gaat plakken. Olie toevoegen is niet nodig. Voeg, als het water kookt, royaal zout toe (minimaal 1 el). Als je pasta kookt in zout water, heb je na het koken nog maar weinig tot geen zout nodig om het gerecht op smaak te brengen.