Aan boord van de Boeing 737 MAX, Boeing 767 en Boeing 787 Dreamliner zijn USB-poorten aanwezig in de stoel.Hiermee kun je je smartphone of tablet opladen. Let op, het is niet toegestaan powerbanks op te laden via de USB-poorten.
De nieuwe vliegtuigen voor langeafstandsvluchten beschikken over: Universele stroomstekker (EU, VS, VK). USB-stekker om je eigen content te uploaden, te beluisteren en te bekijken.
De vliegtuigmodus is een instelling waarmee je de radiofrequentiesignaaloverdracht van een apparaat kunt onderbreken. Kortom, het schakelt de mobiele, Bluetooth- en wifi-verbindingen van je telefoon, tablet, laptop of andere gadgets uit.
Ga je vliegen?Dan ben je verplicht je telefoon uit te zetten of vliegtuigmodus in te schakelen. Mobiele telefoons kunnen de communicatiezenders in een vliegtuig verstoren. Vandaar.
Is het toegestaan om WiFi te gebruiken in het vliegtuig? Het antwoord is vrij duidelijk: Ja, u mag WiFi gebruiken in het vliegtuig. Sinds 2013 hoeft u uw mobiele toestellen zelfs niet meer volledig uit te schakelen zolang ze in de vliegtuigmodus staan.
De snelheid van internet in het vliegtuig kan je nog niet vergelijken met die op de vaste grond, maar je kunt er prima mee Whatsappen, e-mailen en zelfs een beetje op sociale media rondkijken.
Aangezien je in vliegtuigmodus niet kan bellen, geen berichten kan verzenden en niet op het internet kan surfen, schakelen heel wat mensen hun toestel gemakshalve gewoon uit. Muziek beluisteren die op je telefoon is opgeslagen kan je echter gerust blijven doen.
Dat heeft alles te maken met je eigen veiligheid. Mocht er namelijk iets gebeuren tijdens het opstijgen of landen – de risicovolle momenten van de vlucht – dan zijn je ogen alvast gewend aan de duisternis of het buitenlicht en kan je sneller reageren. Om dezelfde reden gaan dan ook altijd de lichten in de cabine uit.
Om alle ruis tijdens het vliegen weg te nemen, raden we een koptelefoon of een set oordopjes aan met active noise-cancelling-functie. Deze functie zorgt ervoor dat het antigeluid in je omgeving gedempt wordt en dat is in een vliegtuig wel zo fijn.
Elektronica en batterijen
U mag 15 apparaten met een lithiumbatterij tot 100 Wh meenemen, net als 20 losse lithiumbatterijen of powerbanks tot 100 Wh. Als u een lithiumbatterij tot 160 Wh in uw handbagage wilt meenemen, in een apparaat of als losse batterij, moet u hiervoor toestemming vragen.
Met het inschakelen van de vliegtuigmodus log je letterlijk even uit. Je hoeft niet meer om de nanoseconde het scherm te checken, want er kunnen geen meldingen binnenstromen. Dat zorgt ervoor dat je net wat relaxter in bed ligt.
Voor een lange periode was wifi in het vliegtuig ondenkbaar, maar tegenwoordig kan het allemaal tijdens je vlucht, zowel kort als lang. Er is geen gebrek aan entertainment aan boord!
Alle verbindingen (gsm, bluetooth, wifi) moeten uit, omdat je telefoon daarmee potentieel verstorende elektromagnetische straling veroorzaakt.
Om veiligheidsreden zijn reserve- of losse lithiumbatterijen en mobiele opladers ( powerbanks) wereldwijd verboden in ingecheckte bagage en mogen ze ENKEL in de handbagage vervoerd worden.
Ga jij op vakantie met het vliegtuig en neem je jouw powerbank mee? Je mag je powerbank in het vliegtuig mee nemen als de capaciteit 27.000 mAh of minder is. Doe altijd je powerbank in je handbagage, want powerbanks mogen niet in ruimbagage.
Powerbanks worden door fabrikanten vaak zo gemaakt dat ze onder de 100 Wh (wattuur) blijven. Daardoor kan je ze meenemen in je handbagage. Hebben je accu's een capaciteit tussen de 100 en 160 Wh, dan moet je dit melden bij het inchecken. Vaak moeten ze in het ruim bij 'speciale goederen'.
Na de aankondiging over de beveiligde zone mag je je AirPods gebruiken om naar muziek te luisteren, films te kijken of te bellen, zolang je de richtlijnen en voorschriften van de luchtvaartmaatschappij volgt.
Aan boord van de Boeing 737 MAX, Boeing B767 en Boeing 787 Dreamliner zijn USB-poorten aanwezig in de stoel.Hiermee kun je je smartphone of tablet opladen.
Ingang: standaard stereo 3.5mm plug. Voor gebruik in het vliegtuig.
De oplossing is eenvoudig: zoek een stoel bij het raam zo ver mogelijk vóór de motoren, zodat u met uw hoofd tegen de wand van de cabine kunt leunen en rustig kunt slapen. Aangezien het geluid zich concentreert aan het uiteinde van het vliegtuig, is het het stilst aan de voorkant.
Sommige kleine vliegtuigen hebben een erg lage stall-snelheid. Als er genoeg tegenwind is kan zo'n toestel schijnbaar stil in de lucht hangen.
Lift. Omdat lucht die zich sneller verplaatst een lagere druk heeft, is de luchtdruk onder de vleugel groter dan erboven. Deze druk duwt de vleugel omhoog en veroorzaakt 'opwaartse kracht' of de 'lift' waardoor een vliegtuig in de lucht blijft.
WIFI in het vliegtuig word ingezet door middel van 4G, dit is de vierde generatie van mobiele telecommunicatie. De vliegtuigen vangen 4G signaal op en zetten dit om tot een WIFI netwerk. Hier kun je als passagier gebruik van maken door middel van een inlog code op het aangegeven WIFI netwerk.
Wel of geen bereik in de lucht
Vaak denken mensen dat hun telefoon 'toch geen bereik heeft' in de lucht. Maar niets is minder waar. Ook bij 10 kilometer hoogte geeft een mobiel een signaal af.
Vliegtuigmodus schakelt een deel van je mobiele telefoon uit dat mogelijk storing veroorzaakt in de cockpit. Met vliegtuigmodus op je mobiele telefoon hoef je deze helemaal niet meer uit te zetten. Bij sommige airlines kun je zelfs gebruik maken van hun wifi.