Gnocchi – zowel zelfgemaakt als uit de winkel – kun je eenmaal bereid en afgekoeld 2 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Ingevroren is gnocchi ongeveer 3 maanden houdbaar. Leg de deegbolletjes los van elkaar op een bord in de vriezer om plakken te voorkomen.
Omdat het zulke kleine stukjes zijn, zou de gnocchi in ongeveer een half uur tot een uur ontdooien. Je hoeft de gnocchi natuurlijk niet te ontdooien. Ook bevroren gnocchi koken, gaat prima. Zorg dan dat je de gnocchi zo'n 2 minuten langer kookt dan normaal.
Twijfel je of je gnocchi nog goed is? Gebruik altijd je zintuigen (kijk, ruik en proef). Behalve als het gaat om een TGT-datum. Dit staat namelijk voor Te Gebruiken Tot, en dat betekent dat je het product na die datum écht niet meer kunt consumeren, óók niet als het er goed uit ziet en ruikt.
Je kunt gnocchi zelf maken, maar je kunt het ook kant-en-klaar kopen. Verse gnocchi kun je 2 dagen bewaren in de koelkast, net als een gnocchi schotel.
Gnocchi zijn makkelijk en snel te bereiden; in een handomdraai zet je met Grand'Italia Gnocchi een lekker gerecht op tafel! Koel en droog bewaren. Na opening ca.3 dagen houdbaar in de koelkast.
Er zitten een aantal pasta's tussen die tot zelf 36 maanden houdbaar zijn, maar gemiddeld genomen is de houdbaarheid van ongekookte pasta 2 jaar of 24 maanden.
Heb je een maaltijd gemaakt met gnocchi (dus met saus en andere ingrediënten)? Dan kan je deze afgekoeld bewaren in een luchtdicht bakje. Ontdooi het gerecht in de koelkast en warm het terug op.
Gnocchi vult heel goed. Beter dan gewone aardappeltjes. Ondanks dat het calorierijk is, maar je hebt verder een gezond eetpatroon, is het prima om zo nu en dan gnocchi te eten. Het bevat ook nog genoeg vitamines en mineralen, dus het is zeker niet alleen 'vullen' wat je doet met gnocchi.
Je kan de gnocchi het beste opwarmen in de magnetron op 600 Watt 4-6 minuten. Of je warmt ze, afgedekt, op in een voorverwarmde oven, op 200 graden, ongeveer 10 minuten. Opwarmen in een pannetje op middelhoog vuur kan ook.
Gnocchi (klinkt als njokki) zijn deegballetjes of deegkussentjes gemaakt van aardappelen en fijne bloem. Gnocchi is het meervoud van gnocco en dat betekent zoveel als 'klont'. Deze lekkere klontjes – een soort knoedel, eigenlijk – zijn van oorsprong Italiaans, maar je vindt ze ook vaak bij ons op de menukaart.
Rijst. Witte rijst, basmatirijst en pandanrijst die verpakt zijn in een luchtdichte verpakking kun je eeuwig bewaren.
Eieren die je in de koelkast bewaart, kan je tot 28 dagen na de houdbaarheidsdatum opeten.
reken ca. 200 gram gnocchi per persoon. 1. Breng per 100 gram gnocchi 1 liter water aan de kook.
Er is te weinig bloem gebruikt, of ze hebben te lang gekookt. Wacht niet tot ze allemaal naar de oppervlakte drijven; als er vier tot zes gnocchi bovendrijven, haal ze dan allemaal uit het kookwater. Misschien heb je er te veel in één keer bij gedaan, of het water kookte nog niet helemaal.
Gnocchi is een Italiaanse pastasoort die in Nederland vooral met aardappel en meel wordt bereid, ook wel genoemd 'Gnocchi di patate'. Maar in Italië maken ze ook andere varianten, zoals de 'Gnocchi alla Romana', wat wordt gemaakt van griesmeel en 'Gnocchi di farina', gemaakt van bloem.
Eigenlijk vallen ze dus niet onder de pasta's omdat het hoofdbestanddeel aardappel is. De oorspronkelijke gnocchi bestonden wél uit een deeg van meel en eieren, dat in stukjes werd gesneden die werden gekookt of gebakken. Gnocchi alla Romana worden nog steeds op die manier bereid.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Als je een koude take-away komen halen bent of je hebt nog een restje over van de vorige dag, dan kan je deze steeds opnieuw opwarmen in de microgolfoven of op het vuur. Als je een gerecht uit de ” Creamy Corner ” sectie hebt genomen, dan warm je deze best op max. 600 watt op.
Volgens diëtiste Ukie Harkema kun je beter vaker aardappelen dan pasta of rijst eten als je wilt afvallen. "Aardappels bevatten minder zetmeel dan een even grote portie rijst of pasta én ze vullen beter, omdat er veel meer vezels in zitten."
Het verschil tussen witte en volkoren pasta is dat voor volkorenpasta de hele graankorrel wordt vermalen en gebruikt. Bij witte pasta worden de vliesjes van de tarwekorrel verwijderd. In het buitenste vliesje zitten juist veel vezels, vitaminen en mineralen. Vandaar dat volkorenpasta voedzamer is dan witte pasta.
Gnocchi - [Njok-kie] Dit Italiaanse gerecht met zachte aardappelballetjes blijkt vrij ingewikkeld om uit te spreken, want er komen vele verschillende versies voorbij. Njok-kie is de enige juiste uitspraak.
De koelkasttemperatuur mag niet hoger zijn dan 5 graden en je eet je restjes best binnen de twee dagen op!
Bewaartip voor dit product
Bewaar pasta op een droge, donkere en koele plek. Het kan dan nauwelijks bederven.
Bewaartip voor dit product
Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.