Nee, je kunt de glasvezelaansluiting laten aanleggen zonder een internetabonnement te nemen. Dit kan verwarrend zijn en het is daarom aan te raden altijd goed de voorwaarden door te nemen. Je kunt dus gewoon blijven genieten van de diensten van Ziggo.
Ondanks dat Ziggo geen glasvezel internet levert bestaat het Ziggo netwerk wel voor 97% uit glasvezel. Dit komt omdat het Ziggo netwerk een zogenoemd HFC-netwerk is, oftewel een Hybrid Fiber Coaxial netwerk.
Nee, er zijn geen kosten verbonden aan de aansluiting op het glasvezelnetwerk.
Ons netwerk bestaat uit ons glasvezelkabelnetwerk en SmartWifi. Van onze datacenters tot de straatkast ligt glasvezel. Glasvezel is ideaal voor het afleggen van grote afstanden en het tegelijkertijd versturen van veel data.
5 reacties
Ziggo levert niet over de glasvezel kabel. glasvezel wel aan laten leggen! is nu immers nog gratis, later niet meer. *Ziggo levert alleen over coax ('de kabel' in de volksmond), niet over de glasvezel aansluiting in het huis van je zus, nergens overigens.
Ziggo-klanten waarderen de internetkwaliteit een stuk lager dan de klanten van KPN Glasvezel. Over DSL zijn ze even tevreden. Ziggo doet het met een 7,5 wat betreft televisiekwaliteit een stuk beter dan KPN Glasvezel (7,1) en KPN DSL (6,7).
Nee, u kunt zelf kiezen of u voor glasvezel kiest. U bent niet verplicht om uw woning aan te sluiten op het glasvezelnetwerk van de verschillende partijen.
Glasvezelinternet is momenteel vaak wat goedkoper dan het kabelinternet van Ziggo, met hogere download- en vooral uploadsnelheden. Bij kabelinternet bedraagt de uploadsnelheid vaak maar 10 procent van de downloadsnelheid, terwijl die bij glasvezel even hoog is als de downloadsnelheid.
Is het verstandig om glasvezel te nemen? Glasvezel internet is de beste keuze voor internetgebruikers die op zoek zijn naar snel en betrouwbaar internet. Het biedt hogere snelheden, betrouwbaarheid en toekomstbestendigheid.
U mag de glasvezelaansluiting weigeren. Houdt er dan rekening mee dat uw aanbieder het abonnement dat u nu heeft misschien niet meer kan leveren. Als u later alsnog een glasvezelaansluiting wilt, betaalt u waarschijnlijk aansluitkosten.
De partijen die de glasvezelnetwerken aanleggen mogen alleen uw woning aansluiten op glasvezel als u toestemming geeft. Dit komt omdat zij een glasvezelkabel van de straat naar uw woning moeten aanleggen en in uw woning een glasvezelaansluitpunt installeren.
Qua prijs is KPN ongeveer even duur als Ziggo, het verschilt wel welk abonnement. KPN met sommige snelheden iets goedkoper dan Ziggo, met name met de hoogste snelheid.
Vanwege de aangekondigde prijsverhogingen wordt Ziggo een van de duurste aanbieders van internet, tv en telefonie. Er zijn namelijk concurrenten actief op de markt die via glasvezel dezelfde internetsnelheid of zelfs hogere snelheden aanbieden tegen lagere tarieven.
Dit werd onder meer veroorzaakt door hogere rentekosten. Ook hogere energie- en salariskosten worden als reden genoemd. VodafoneZiggo compenseert dit verder enigszins met de verhoging van de prijs van bepaalde abonnementen.
Aanleg glasvezel
Nadat glasvezel in een straat is aangelegd, worden individuele huizen of flats aangesloten. De monteur installeert een glasvezel-aansluitpunt, vaak in de meterkast. Een provider kan de verbinding vervolgens activeren en stuurt een installatiepakket op.
Bij de overgang naar glasvezel wordt geen gebruik meer gemaakt van COAX. Glasvezel gaat over in netwerkaansluitingen en deze gaan vervolgens naar de modem, router, settupbox, enzovoorts. Uw COAX-kabels zijn dan niet meer nodig, deze moeten vervangen worden door netwerkkabels.
Glasvezel is nog niet overal beschikbaar
Beschikbaarheid is (nog) het belangrijkste nadeel van glasvezel. Waar vrijwel elke wijk en elk bedrijventerrein inmiddels DSL heeft, geldt dat nog niet voor glasvezel. Het is een nieuw netwerk dat letterlijk per woning of bedrijfsgebouw wordt aangelegd.
Glasvezel is inderdaad dé manier om snel veel data te versturen en de up- en downloadsnelheden zijn in theorie gelijk. Niet voor niets gaat daarom gemiddeld 97% van het signaal via glasvezel via ons netwerk naar de klant. Het is namelijk de beste manier om data probleemloos lange afstanden te laten overbruggen.
Immers: de kosten moeten worden betaald door alle eigenaars. Daarom moeten zij daar toestemming voor geven. Bovendien gaat de glasvezelkabel in de meeste gevallen door de meterkasten van alle bewoners. Die moeten daarvoor dus hun medewerking geven.
Met de Ziggo GO app op je smartphone of tablet kun je streamen naar je Google Chromecast. Ideaal dus voor de ruimtes in huis zonder coax-aansluiting waar je wel een goede wifi-verbinding hebt. Let er wel op dat niet alle programma's beschikbaar zijn om te casten.
Voordelen glasvezel
Het gaat dan om snelheden van minimaal 50 Mbps tot pakketten met wel 2 Gbps. Vergelijkbaar snel internet is ook via de kabel mogelijk. Zo biedt Ziggo op veel plaatsen een hoge snelheid van 1 Gbps aan. Bij een dsl-verbinding wordt het internet trager hoe verder je van de wijkcentrale afwoont.
Ik wil overstappen van een andere provider naar Ziggo. Hoe werkt dit? Stap nu over naar Ziggo en wij regelen de overstap van je Televisie-, Internet- en/of Bellen-abonnement. Het enige wat je hoeft te doen, is aangeven tijdens het bestellen dat je de Overstapservice wilt gebruiken.
Als je geen toestemming geeft, sluiten we je woning niet aan op het glasvezelnetwerk. Je mist dan de kans op een gratis aansluiting. Wil je later alsnog glasvezel?
Het aanleggen van glasvezel is over het algemeen gratis, wanneer een hele wijk aangesloten wordt. Ligt er al glasvezel in jouw wijk, maar niet naar jouw huis? Dan zijn de aansluitkosten over het algemeen voor jouw rekening.