Dan is de citroensmaak en stroperigheid op z'n best. Het beste kun je limoncello puur drinken. Naar onze smaak dan, en die verschillen zo nu dan.
Limoncello is een traditioneel Zuid-Italiaans drankje, maar hoe drink je limoncello nu eigenlijk echt? Deze vraag is met één woord te beantwoorden: ijskoud! Bewaar je limoncello in de vriezer en serveer deze op een temperatuur van 4 á 5 graden Celsius. Zo kun je optimaal genieten van de friszoete citroensmaak.
Limoncello is een heerlijk drankje uit Italië gemaakt met citroenen. Veel mensen drinken deze heerlijke likeur als/of bij het toetje. Verwerken hem in het toetje. Of shotten hem.
Limoncello is heerlijk als digestief, maar je kunt 'm ook mengen met bijvoorbeeld tonic of prosecco voor een lekkere longdrink. In Italië wordt de drank ookwel verwerkt in gebak, zoals de Italiaanse Baba cake en Panettone (zoet brood, bekend als Italiaans kerstgebak).
Gezondheid
Alcoholische dranken zoals Limoncello zijn niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon. Limoncello kun je wel als extraatje drinken. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Limoncello vergelijkingen
Bij het Vara-programma Kassa (naar de test) komt Villa Massa als beste uit de test en bungelen merken als Fiorito en Pallini in de middenmoot of zelfs ergens onderaan. Datzelfde Fiorito komt vervolgens bij Ciao Tutti (test) als beste uit de bus en wordt Villa Massa afgeschreven.
De beste limoncello ter wereld wordt gemaakt in Nederland. Vorig jaar wonnen de broers Frank en Thom al zilver maar dit jaar werd hun limoncello bekroond met goud. De Koreman's Limoncello wist dit jaar 96 punten te behalen en mochten daardoor de eerste prijs in ontvangst nemen.
Al is de limoncello zelfs dan waarschijnlijk nog erg lang houdbaar. Je bewaart de flessen op een donkere en koele plek (bijvoorbeeld een drankkast, al kan het ook in de vriezer). Wil je het drinken? Koel het dan van tevoren in vriezer.
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking. Wijn en alcoholische drank hoeft geen THT-datum te bevatten.
Limoncello is een Italiaanse alcoholische drank met een alcoholgehalte tussen de 20 en 25%, gemaakt van citroenen.
Limoncello is een sterke drank en heeft tussen de 25 en 36 procent alcohol. De origine van deze drank ligt in Italië. Hier groeien namelijk veel citroenbomen en dus heeft Italië een overschot aan citroenen.
Limoncello is een Italiaanse likeur (alcoholpercentage tussen de 30 en 35 procent) gemaakt van citroenen. Limoncello werd in Italië oorspronkelijk als digestief na de maaltijd gedronken, al is de likeur tegenwoordig ook populair in mixen met Prosecco en tonic.
Maar hoe komt het toch dat limoncello zo kater-gevoelig is. Het drankje bevat al zo'n 30 procent alcohol, alleen de zoetzure smaak verbergt dat. Mede het kleine glaasje waarin de limoncello wordt geschonken, bedriegt je vaak. Het is vaak 1 slok en weg, binnen no time op dus.
De reden dat de fles bevriest is vanwege de hoeveelheid citroenen die gebruikt wordt in de Limoncello. De citroenen geven namelijk etherische oliën af. Dit olielaagje heeft een lager vriespunt dan alcohol en bevriest daarom. Doordat de olie bevriest, vriest ook de rest van de fles.
Tip. Mix de Limoncello met cola en je hebt een eenvoudige maar lekkere cocktail!
Hoe je limoncello drinkt is van invloed op de wijze waarop je kennismaakt met de smaken van dit drankje. Traditioneel gezien drinkt men dit puur en gekoeld, zonder ijs in een shotglaasje of een klein tulpglas. Dit is de beste manier om het vakmanschap van een bepaald merk te beoordelen.
Bewaar limoncello altijd in de vriezer, want de beste limoncello is ijskoud het lekkerst! Dankzij het hoge alcoholpercentage bevriest de limoncello niet. Wanneer je jouw limoncello in (of buiten) de koelkast bewaard kun je hem eventueel ook met een ijsklontje drinken.
De limoncello prijs ligt tussen de dertien en vijfentwintig euro. De lekkerste limoncello is vaak wat duurder omdat deze geconcentreerder is: meer smaak, en daardoor minder zoet.
Serveer de limoncello in ijskoude glaasjes. Gebruik grote wijnglazen voor deze verfrissende cocktail en zorg ervoor dat de limoncello ijskoud is.
Ja, drank waar alcohol in zit kan bederven. Pure alcohol zelf is zo goed als onbeperkt houdbaar.
Let er bij het proeven van Limoncello vooral op dat de likeur een niet te bittere afdronk heeft en dat citroenen en alcoholsmaak in goede balans zijn met elkaar, zodat het één het ander niet overheerst. Kortom, bij echte Limoncello proef je een natuurlijke smaak van citroen en een lange, frisse nasmaak.
Limoncello is een frisse citrus likeur afkomstig uit Itali, gemaakt van de citroen schil. Vaak wordt het gedronken na de maaltijd, maar dat hoeft niet per se aangezien het tijdens een warme zomerdag ook perfect smaakt!
Het antwoord is simpel: in het noorden van Italië zegt men meestal Limoncino, in het zuiden Limoncello.
Op zoek naar de beste limoncello ter wereld? Die vind je in de webshop van DiGusti Delicatessen! Vorig jaar was onze Limoncello al bekroond met dubbel goud door de World Spirits Award Oostenrijk. Nu sleept onze Limoncello ook medailles weg bij De Catavinum World Wine & Spirits Competition 2021 in Spanje.