Helaas is het niet mogelijk om een laserbehandeling als laserontharing tijdens de zwangerschap te ondergaan. Tijdens je zwangerschap verandert je hormoonbalans. Hierdoor is je huid gevoeliger en deze kan dus ook heel anders reageren op de laserbehandeling.
We willen natuurlijk voorkomen dat er bij het laseren vervelende huidreacties ontstaan. Uit voorzorg adviseren wij laserontharing dan ook tijdens de zwangerschap niet te doen. Vóór en na je zwangerschap heeft laserontharing echter geen invloed op de zwangerschap en/of zwangerschap die nog gaat komen.
Je kan gedurende de zwangerschap gerust je benen, oksels en bikinilijn zelf blijven scheren als je de nodige voorzorgsmaatregelen treft. Je mag echter de eventuele beharing op de bruine lijn die van de navel tot het schaambeen loopt en na de bevalling zal verdwijnen, niet verwijderen.
Bij zwangerschap is de hormoonhuishouding dermate anders dat het effect van de behandelingen niet duidelijk wordt. De kans bestaat dat er tijdelijk meer haargroei of juist minder is, dus we zouden te veel of te weinig behandelen.
Een laserbehandeling wordt afgeraden als u: zwanger bent. borstvoeding geeft.
Roodheid en irritatie
Laserontharing beschadigt de follikels van de haren. Het lichaam reageert hierop en veel mensen ervaren roodheid en irritatie in de behandelde gebieden. De huid kan tintelen of zacht aanvoelen en kan zelfs licht opzwellen. De symptomen zijn meestal van korte duur.
Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.
Mag je een laserbehandeling doen tijdens zwangerschap, menstruatie? Tijdens zwangerschap wordt laseren afgeraden omdat er niet bekend is of er schade kan worden toegebracht. Ook is de huid tijdens de zwangerschap gevoeliger voor pigmentverschuivingen. Tijdens de menstruatie kan er gewoon behandeld worden.
Een zwangerschapsmasker ontstaat waarschijnlijk door een stijging van de oestrogeenspiegel tijdens de zwangerschap. Deze stijging van oestrogeen stimuleert de aanmaak van pigment. Daarnaast ontstaat een zwangerschapsmasker vooral na blootstelling van de huid aan zonlicht.
Ook zwangere vrouwen willen graag aan huidverbetering en verjonging doen en daarnaast heerlijk ontspannen. Zwangere vrouwen kunnen met een cominatiebehandeling “Mommy to be Facial” die bestaat uit een LPG mechanische bindweefselmassage voor het gezicht en de Collageen Booster werken aan een mooie, gezonde huid.
Brazilian wax na een bevalling
In de regel kun je ervan uitgaan dat er weer een Brazilian wax gedaan kan worden zodra er geen huidbeschadigingen meer zijn, maar in de meeste gevallen voel je dit zelf het beste aan en bij twijfel doe je het of nog even niet of overleg je het met een arts.
Spreid de huidplooien van je vagina met je vingers, zodat het scheermesje gemakkelijk over de strakke huid kan glijden zonder deze te verwonden. Scheer met de groeirichting mee. Maar als je je vagina mooi glad wilt hebben, kun je je ook weer tegen de groeirichting in scheren.
Het weg laten halen van overtollige beharing door middel van harsen is vooral populair bij vrouwen. Tijdens het harsen worden de haren met wortel en al verwijdert. Pas na drie tot acht weken komen de eerste haren weer tevoorschijn.
Conclusie. Een goede diodelaser is relatief kostbaar in aanschaf. De duur en prijs van een behandeling ligt aanzienlijk hoger. Door de sterke en intense laserstraal zijn de behandelingen daarentegen uiterst effectief en ben je gemiddeld 6 behandelingen kwijt voor het gewenste resultaat.
Hoe werkt een Diode Ice Laser? De DIODE ICE die gebruikt wordt voor definitief ontharen heeft een lichtsoort die geabsorbeerd wordt door het pigment dat zich onder in het haarzakje bevindt. Er treedt een selectieve verhitting op van de diep in de huid gelegen haarfollikels.
Ook geeft ontharingscrème een langduriger resultaat dan scheren, omdat dit product de haren bij het haarzakje, net onder de huid, afbreekt. Een ander voordeel is dat de verwijderde haren, na het gebruik van een ontharing crème, vaak een stuk minder stug terugkomen dan wanneer je deze hebt afgeschoren.
De linea negra ontstaat doordat je buikspieren uit elkaar wijken om plaats te maken voor de baarmoeder. Deze streep zat er altijd al, maar pas tijdens de zwangerschap wordt hij zichtbaar. Dit is ook onder invloed van je verhoogde pigmentproductie tijdens de zwangerschap, waardoor de streep zijn donkere kleur krijgt.
Zonnebaden in de zon of onder een zonnebank is dus niet schadelijk voor de baby. Toch raden verloskundigen af om onder de zonnebank te gaan als je zwanger bent. De temperatuur kan bij het zonnen flink oplopen, dat betekent vochtverlies en een verandering in bloedtoevoer wat jou en je baby op den duur geen goed doet.
Laseren is dan dé perfecte optie. Dit is een vrijwel pijnloze behandeling met een permanent resultaat. Huidirritaties, bultjes en ingegroeide haren bij de schaamstreek zijn hierdoor verleden tijd.
Is schaamhaar laseren pijnlijk? Uit ervaring kunnen we zeggen dat het laseren van de schaamstreek wel wat gevoelig is, maar niet als pijnlijk ervaren wordt. Het gevoel is te vergelijken met een klein speldenprikje. Tijdens de behandeling zorgen we ervoor dat de huid gekoeld wordt, zodat je er zo min mogelijk van voelt.
Voor de vervolg behandelingen dient u zich thuis te scheren vóór dat u komt laseren. De haar moet zo kort mogelijk zijn om het laserlicht goed door te leiden naar de haarwortel toe zodat deze voldoende energie krijgt en daardoor verhit raakt.
Een kwalitatief laserapparaat is veel kostbaarder dan een IPL apparaat. IPL behandelingen zijn daardoor vaak goedkoper. Maar een laser is daarentegen effectiever en sneller in de behandeling tegen ongewenste haren dan IPL. De haren moeten zodanig verhit worden om definitief weg te blijven.
Kunnen er weer haren terugkomen? Door de laserbehandeling raken de haarzakjes permanent beschadigd en komen er dus geen haren meer terug. Wel kunnen in de loop van de tijd nieuwe haarzakjes ontstaan, waaruit weer nieuwe haren kunnen groeien.
De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De behandeling is meestal goed te verdragen en veel van onze cliënten ervaren helemaal geen pijn.