De met groene zeep ingesmeerde kledingstukken kunnen gewoon met de rest van de was gewassen worden. Boorden en kragen van overhemden blijven schoon en helder als je ze, voordat je ze wast, inwijft met wat groene zeep.
De basis voor wasmiddel is namelijk zeep, soda en azijn. Dat klinkt je misschien niet heel veelbelovend in de oren, maar het effect is niet minder dan een regulier waspoeder zoals je die in de supermarkt koopt. Een klassiek stuk schoonmaakzeep zoals Sunlight zeep, Marseille of groene zeep reinigt grondig.
Als de vlek al wat langer in je kleding zit is groene zeep de oplossing. Giet wat groene zeep over de vlek, en laat het vervolgens een halfuurtje intrekken.Was het kledingstuk daarna nog even in de wasmachine. Groene zeep is bijna helemaal biologisch afbreekbaar en daarom een goede vlekverwijderaar.
Vlekken verwijderen
Neem een doek, maak deze vochtig en breng er een klein beetje van het middel op aan. Dep de vlek, laat het even inwerken en wrijf daarna schoon. Vlekken in kleding? Smeer in met groene zeep, laat het even inwerken en was daarna in de wasmachine volgens de instructies op het wasetiket.
Daarnaast kun je ook met groene zeep of Dettol aan de slag. Maak simpelweg een sopje van water en de zeep of Dettol en laat je kleding hierin weken.Daarna was je je kleding uit en kun je weer genieten van een spierwit kledingstuk.
Groene zeep als inweekmiddel om hardnekkige vlekken uit tapijt te krijgen. Je ramen zemen met groene zeep. Een vette oven schoonmaken met groene zeep. Je kunt je haren wassen met groene zeep.
Citroensap. De citroenmethode gaat net even anders, maar is minstens zo makkelijk. Meng je normale wasmiddel met een glas citroensap en stop het in de wasmachine. Stel je gebruikelijke (witte) wasprogramma in en de kleding komt er weer friswit uit.
MENIGEEN ZAG OMA IN DE WEER MET GROENE ZEEP, SUNLIGHT OF OSSENGALZEEP. DAT LAATSTE MERK BESTAAT SINDS 1851 EN STAAT NOG STEEDS IN MENIG KEUKENKASTJE.
Al 120 jaar hét duurzame schoonmaakmiddel
Driehoek Zeep is ook beter bekend als groene zeep.
Nagenoeg alle stoffen kun je met alleen water, een eco wasbol, soda of groene zeep wassen. Er geldt een uitzondering voor zijde en wol. Gebruik niet teveel soda bij de bonte was, hierdoor kan het wasgoed gaan verkleuren. Soda bij de witte was is wel weer een goed idee, het bevat namelijk een natuurlijk bleekmiddel.
Groene zeep is milieuvriendelijk, maar wij raden het toch af om je terras hiermee schoon te maken. De basis van deze zeep bestaat uit vetten en olie en kan juist vlekken achterlaten.
Na het gebruik van groene zeep zijn de resten van deze zeep een hele goed voedingsbodem voor schimmels en uiteindelijk algen. Er is maar één remedie tegen schimmels die goed werkt, maar dit middel heeft als nadeel dat het doek kan verkleuren en de kap op de lange duur zal verharden en uiteindelijk kapot zal gaan.
Er blijft zeep achter op de kleding en in de wasmachine, wat vlekken kan veroorzaken en ervoor kan zorgen dat je wasmachine gaat stinken. Het is dus niet goed voor je was en niet goed voor je wasmachine om wasmiddel in het verkeerde bakje te doen.
Milieuvriendelijk wasmiddel maken. Wasmiddel te duur? Of te schadelijk voor het milieu? Groene zeep (vloeibaar, voor ongeveer 0,55 euro per 750 ml) en scheutje azijn in naspoelbakje geeft prima resultaat!
Zelf wasmiddel maken gaat heel goed met marseillezeep, castillezeep of aleppozeep. Dit zijn natuurlijke zepen en bevatten geen kleurstoffen en conserverings- middelen. Je kan ook zeepvlokken gebruiken, dat spaart het raspen en de zeepvlokken kan je ook gebruiken om vloeibare zeep te maken voor bijv.
Nou, nee. Zeep is basisch, daar ontleent het zijn schoonmaakkracht aan. Azijn is zuur.
Koud water
Het lijkt misschien beter om de vloer met warm water te dweilen, maar niets is minder waar. Warm water verdampt namelijk sneller en dat zorgt ervoor dat zeepresten strepen op de vloer veroorzaken. Op een schone, pas geboende vloer wil je dat natuurlijk niet hebben.
Na ruim een jaar is de zeep nog steeds goed om te gebruiken. Na verloop van tijd zal wel al het vocht uit de zeep verdampen. De zeep kan dan erg hard worden. Ook wordt de geur minder sterk en kan de kleur veranderen.
Groene zeep of zachte zeep, bruine zeep of goudzeep heeft een gelig-bruinige kleur en is een zachte zeep wat gebruikt wordt bij huishoudelijke schoonmaak. Oorspronkelijk werd groene zeep gemaakt van hennepolie. Deze olie heeft van nature een enigszins groene kleur. Waardoor het groene zeep werd genoemd.
Een citroen kan je ook prima gebruiken om zweetvlekken te verwijderen. Meng citroensap samen met water in gelijke hoeveelheid. Wrijf vervolgens dit mengsel over de vlek en laat dit weer even inwerken. Daarna kun je het kledingstuk op een reguliere manier wassen waarna de vlekken weg zijn.
Tegenwoordig wordt groene zeep meestal van andere goedkope plantaardige olie gemaakt, bijvoorbeeld sojaolie of koolzaadolie. De zeep is week, doordat de olie verzeept wordt met kaliumhydroxide in plaats van met natriumhydroxide, zoals bij harde zeep.
Ideaal om vergeelde witte was weer wit te krijgen. Dompel de kleding onder in een bak met schoonmaakazijn.Laat het een paar uur weken, spoel het shirt uit en draai een normale was in de wasmachine. Tip: met een beetje schoonmaakazijn in het bakje voor de wasverzachter verwijder je nare geurtjes en vlekken.
Gele vlekken kunnen behandeld worden met witte tandpasta. Let op: doe dit echt alleen met witte tandpasta en niet met andere kleuren. Het klinkt misschien wat raar, maar in tandpasta zit schuur- en bleekmiddel. Dit kan er voor zorgen dat de vlek (gedeeltelijk) weggaat.
Schoonmaakazijn is ideaal om jouw vergeelde witte was weer wit te krijgen. Stop je vergeelde items in een emmer met water en wat azijn en laat het weken voor een drietal uurtjes. Daarna doe je jouw items nog even in de wasmachine zodat ze terug een fijn geurtje hebben en voilà de vlekken of verkleuring is weg.