Bereidingswijze: Opwarmen in de oven of magnetron of koud serveren. Niet opnieuw frituren. Houdbaarheid: 1 dag op kamertemperatuur, 2 dagen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden, doe de vis in een ovenschaal en zet deze tien minuten in de oven. De airfryer is ook erg geschikt om gebakken vis mee op te warmen. Verwarm de airfryer voor op 190 graden. Doe de vis 3 tot 4 minuutjes in de airfryer en de vis is heerlijk krokant.
In de koelkast kun je een lekkerbekje of de restjes daarvan maximaal twee dagen bewaren. Hierbij is belangrijk dat de restjes in een goed afgesloten verpakking in de koelkast worden geplaatst. Daarnaast mogen de restjes of de lekkerbek niet méér dan twee uur buiten de koelkast hebben gelegen.
Bereiding: Opwarmen 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Bewaar verse vis echter niet langer dan deze twee dagen in de koelkast. Wil je de vis langer dan twee dagen na aankoop eten, dep de vis dan goed droog en doe deze in de vriezer. Magere vissoorten zijn tot wel zes maanden houdbaar in de vriezer(!) en vette vissoorten en bereide vis (kibbeling en paling) drie maanden.
Gebakken vis kun je doorgaans in de koelkast nog twee dagen goed houden, de vis moet dan wel afgedekt bewaard worden. Dus bij voorkeur in een afgesloten plastic bakje, en niet op een bordje in de koelkast. Dan kan de vis namelijk vochtig worden, en daardoor kan de vis sneller bederven.
Toch is de voedingswaarde van kibbeling niet enorm slecht. 100 gram kibbeling bevat zo'n 220 calorieën en maar liefst 24,5 gram eiwit en 13,8 gram vet. Daarnaast bevat deze gefrituurde snack ongeveer 13 gram koolhydraten en 1 gram vezel. Door deze hoge hoeveelheid eiwitten is kibbeling een best gezond tussendoortje.
Wist u dat u onze gebakken vis ook afgekoeld mee kan nemen? En dit prima thuis kan opwarmen! Tip: in een droge koekenpan zonder olie. Dan blijft de vis nog lekker krokant.
Een normale kibbeling is een standaard portie kibbeling voor de gemiddelde eter. Ca 200 gram, De kibbeling wordt geserveerd met een sausje naar keuze.
Je kunt een lekkerbekje ook opnieuw opwarmen in de pan. Gebruik hiervoor een 'droge' koekenpan (zonder olie of boter). Verhit de koekenpan op de laagste stand en leg het lekkerbekje in de pan voor zo'n 3 minuten. Draai het lekkerbekje daarna nog een keer om en laat het nog een paar minuten zachtje opwarmen.
Bereidingswijze en houdbaarheid
Bereidingswijze: Opwarmen in de oven of magnetron of koud serveren. Niet opnieuw frituren. Houdbaarheid: 1 dag op kamertemperatuur, 2 dagen in de koelkast.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De vis heeft een afwijkende geur en een doffe kleur. Eet geen vis die er raar uitziet of vreemd ruikt.
Bewaar het goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Gebakken vis is lekker om gelijk te eten of bij de maaltijd, zowel koud als warm krijgt u bij ons een heerlijke gebakken vis.
Bewaar het goed afgesloten in de koelkast.
BEREIDINGSWIJZE. Oven: Verwarm de oven voor op 220 °C (hete lucht 200 °C). Leg de diepgevroren kibbeling op bakpapier op een bakplaat en plaats in het midden van de oven. Laat gedurende 14 minuten bakken.
Een pond kibbeling is gemiddeld genoeg voor twee volwassenen, gemiddelde eters, en een kind.
Kibbeling, een Nederlandse snack die bestaat uit gefrituurde stukjes witvis, is geliefd bij veel mensen. Kibbeling wordt meestal met ravigotte-, knoflook-, of remouladesaus gegeten. Vaak wordt kibbeling van stukjes heek, wijting, koolvis of pollak gemaakt.
Leg de gebakken vis op een ovenvaste bakplaat of ovenvaste schaal bekleed met aluminiumfolie.Plaats de gebakken vis ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven op het middelste rek . Je overgebleven gebakken vis is klaar om te eten als hij een interne temperatuur van 145 graden Fahrenheit bereikt.
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Wat de voedselveiligheid betreft: zolang u het voedsel op de juiste temperatuur en gedurende de juiste tijdsduur opwarmt, kan het in feite meerdere keren veilig worden opgewarmd . De Food Standards Agency (FSA) beveelt echter aan dat voedsel slechts één keer wordt opgewarmd, dus volg deze richtlijnen waar mogelijk.
Bereidingswijze: Opwarmen in de oven of magnetron of koud serveren. Niet opnieuw frituren. Houdbaarheid: 1 dag op kamertemperatuur, 2 dagen in de koelkast.
Vroeger werden lekkerbekjes gemaakt van kabeljauw of wijting en kibbeling van kabeljauwwangen. Helaas zijn ze tegenwoordig echter vaker niet dan wel gemaakt van kabeljauw of wijting. Deze vissoorten zijn nu schaars door overbevissing en daarom ook prijzig geworden (kabeljauw komt toch al op ca. 30 euro een kilo).
Inmiddels wordt kibbeling niet alleen van kabeljauw gemaakt, maar van allerlei soorten witvis, zoals pollak, heek, schelvis, wijting en koolvis.