Gieren komen in ons land niet voor. Maar omdat het tegenwoordig in andere landen verboden is om dode dieren te laten rondslingeren, moeten gieren verder vliegen voor hun eten. Soms komen ze daarom naar Nederland en België.
Gieren zien er vaak van dichtbij toch wat angstaanjagend uit. Dit komt door hun scherpe bek en lange nagels. Deze gebruiken ze om hun prooi in mooie hapklare stukjes te scheuren tijdens het eten. Toch zijn de bek en de poten van een vale gier niet zo enorm sterk als ze eruit zien.
Vale gieren zijn te herkennen aan hun zware vlucht met diepe en trage vleugelslagen, de vrij korte staart en de witachtige kraag en nek. De poten zijn grijzig en volwassen vogels hebben een gelige snavel, jonge vogels een grijze.
Te gebruiken voor excrement van bepaalde dieren, voornamelijk vee. Kan ook worden gebruikt voor excrement dat vaak is verrijkt met verschillende chemicaliën en wordt gebruikt als meststof.
Een vale gier van ruim 7 kg kan wel 37 jaar oud worden. Maar een torenvalk van 200 gram wordt hooguit 16 jaar. Let wel: maximaal. In werkelijkheid halen alleen de allersterksten die leeftijd.
Dus de vale gier, de monniksgier, de lammergier en de aasgier. De vale gier is er het talrijkst.” Hoe gaat het met de vier soorten gieren in Europa? Nemen de aantallen de laatste jaren toe of nog steeds af?
aalt, beer, drek, gier, stalmest. in Charivarius' Een Ander Woord (1945): drek: mest, aalt, beer, gier.
Er zijn twee hoofdsoorten gieren: de gieren van Amerika, dat wordt de Nieuwe Wereld genoemd en die van Europa, Azië en Afrika, dat noemen we de Oude Wereld. In Amerika leven zeven giersoorten, bijvoorbeeld de condor, de koningsgier en de kalkoengier.
De Andescondor heet een uitzonderlijke levensduur van 50 jaar. De Andescondor is de grootste gier van de Nieuwe Wereld en tevens de vogel die, met de albatros, de grootste vleugelbreedte ter wereld heeft: 3m20. Hij kan tot 15 kg wegen.
Vlees dat echt bedorven is, kan behoorlijk stinken. Het kan bijvoorbeeld ranzig ruiken of naar rotte eieren. Vlees dat zo ruikt, kun je niet meer eten. Ook niet als de TGT-datum nog niet is verstreken.
De gieren kunnen dankzij aangepaste rode bloedcellen hoger vliegen dan andere vogels, om zo grote stukken land af te speuren naar aas. Elf kilometer is vermoedelijk wel een uitschieter, maar als de luchtstromen gunstig genoeg zijn kunnen ze dus voor Boeing spelen.
“Een gier ziet zijn prooi al op 6,5 kilometer afstand!”
De gieren van de Oude Wereld komen voor in Afrika, Azië en het zuiden van Europa. Deze gieren worden tot een andere familie gerekend dan de Amerikaanse gieren, namelijk die van de havikachtigen (Accipitridae). De meeste soorten worden in de onderfamilie Aegypiinae geplaatst.
Gier of beer is vloeibare mest van dierlijke en menselijke oorsprong. De gier van dierlijke oorsprong bestaat hoofdzakelijk uit urine, die van menselijke oorsprong (beer) uit urine, ontlasting en water.
De Andescondor is de grootste vogel ter wereld. En als je in Zuid-Amerika bent hoop je dit dier te zien in het luchtruim. De imposante verschijning is herkenbaar in de bergen, waar het dier thermiek zoekt. Zodat hij goed hoogte kan winnen.
Vertaal gier van Nederlands naar Spaans. gier: buitre; codicia; hiena; estiércol; avidez; abono; avaricia; fertilizante; estiércol líquido.
Hesp = 1) Bacon 2) Bil 3) Broodbeleg 4) Deel van een varken 5) Ham 6) Hamhiel 7) Heupgewricht 8) hieltje 9) hieltje van de ham 10) hieltje van een ham 11) Hiel 12) Onderste gedeelte van een ham 13) Vleesgerecht 14) Vleesproduct 15) ...
Bij de meeste vliegtuigen leidt gieren tevens tot rollen, (beweging om de langsas). Als men een bepaalde richting op giert, komt de tegenovergestelde vleugel gunstiger in de luchtstroming te staan. Hierdoor ontwikkelt die vleugel meer liftkracht en ontstaat een rolmoment.
Rüppells gier (Gyps rueppellii) is een vogel uit de familie van havikachtigen (Accipitridae). De soort komt voor in Afrika. De Rüppells gier is vernoemd naar de Duitse ontdekkingsreiziger en zoöloog Eduard Rüppell en is de hoogst vliegende vogel ter wereld, tot wel 11 km hoogte.
De lammergier voedt zich voor 80% met botten van kadavers. Door de grote snavelopening kan hij botten tot 18 cm groot in een keer doorslikken. Grotere botten neemt hij mee in de lucht om ze op rotsen kapot te laten vallen. Botten bevatten naast kalk tevens eiwit, en het merg is eveneens voedzaam.