Koekenpan: bak de diepgevroren schnitzel in een pan met veel olie op middelhoog vuur in ca.5-7 minuten goudbruin. Frituur: verhit het bevroren product ca. 4 minuten in olie van 175 graden.
Plaats de bevroren schnitzels in het mandje en frituur tot ze goudgeel en knapperig zijn. Verwarm de oven voor op 220 °C. Plaats de bevroren schnitzels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 13 minuten op 220 °C tot ze goudgeel en knapperig zijn.
Verhit wat vet in een pan en bak de bevroren varkensschnitzel op middelhoog vuur ongeveer 8-10 minuten. Zorgvuldig omdraaien tijdens de bereiding.
Voor de beste kwaliteit adviseren wij u de schnitzel rechtstreeks vanuit de diepvries te bakken, en niet te laten ontdooien. Bevroren ongeveer 4 minuten. Oven met grill: 9 minuten op 250 °C. Product regelmatig keren.
Vlees en vis kun je ook bevroren in de oven of pan bereiden op een temperatuur van minimaal 70 °C, maar het duurt dan ongeveer 50% langer dan de normale bereidingstijd.
In een kom water (15 à 30 minuten)
Het is verleidelijk om voor warm water te gaan, maar dat verhoogt het risico op bacteriën en de binnenkant van het vlees kan zelfs al wat beginnen garen. Koud water is dus een veiligere keuze. Stop het vlees in een hersluitbaar diepvrieszakje en dompel het onder in het koude water.
Snel en veilig ontdooien
Je kan voedingsmiddelen vlak voor gebruik ontdooien in de magnetron of in een pan met heet water (au bain-marie). Roer regelmatig en maak de voedingsmiddelen onmiddellijk klaar. Ontdooide voedingsmiddelen opnieuw invriezen zorgt voor kwaliteitsverlies. Doe het bij voorkeur niet.
Ontdooi vlees door het onder koud water te houden.
Dit is een veel snellere manier van ontdooien. Doe het vlees in een waterdichte plastic zak. Een lek in de zak kan de veiligheid van het vlees in gevaar brengen. Leg de zak met het vlees in koud water, en vervang het water elke 30 minuten.
Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen
Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water. Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur. Grotere stukken hebben 2 tot 3 uur nodig. Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.
Bewaartip voor dit product. Bewaar vlees goed afgedekt onderin de koelkast zodat vleessappen niet op andere producten kan lekken. Invriezen van vlees kan ook.
Laat de koekenpan op het fornuis op temperatuur komen. Doe vervolgens de boter in de pan, wacht tot deze is uitgebruist en goudbruin van kleur is. Pak de schnitzel met de tang en laat deze langzaam in de pan glijden. Zet het vuur half hoog en bak de schnitzel aan beide zijden goudbruin.
Bewerkt vlees, zoals schnitzels of gemarineerde kipfilet, blijft daarentegen slechts een maand goed in de diepvries. Als je te maken hebt met een volledige, bevroren kip, kun je deze zeker een jaar lang bewaren.
Wanneer de schnitzel goudbruin van kleur is, haal hem met de tang uit de pan. De baktijd, die afhangt van de dikte van de schnitzel, bedraagt circa 4 minuten per kant. De paneerlaag moet krokant zijn. Zodra de schnitzel krokant is en een mooi kleurtje heeft, kan de warmtebron uit en kan hij op het bord.
Het bereiden van vlees dat deels nog is bevroren heeft een langere bereidingstijd nodig en gaat het ten koste van de kwaliteit. Bij het bereiden gaan er meer vitamines en mineralen verloren en het kost meer energie.
Laat wat boter smelten in een koekenpan en bak de ongepaneerde schnitzel zo'n 2 minuten aan beide zijden aan. Voeg wat peper en zout of andere kruiden toe om hem opmaak te maken.
Haal de diepgevroren cordon bleu kipfiletfilets uit de verpakking en laat ze enkele minuten ontdooien. Verhit vervolgens voldoende vet in een pan en bak de cordon bleu op middelhoog vuur ongeveer 15 minuten.
Sneller dan ontdooien in de koelkast: Water geleidt warmte 20 keer sneller dan lucht. Hierdoor ontdooit vlees in water een veel vlugger dan in de koelkast. Zelfs vlees dat in ijskoud water ligt ontdooit veel sneller dan wanneer je het vlees op kamertemperatuur laat ontdooien.
Snel en Veilig Ontdooien: Een Praktische Gids
Het koude water geleidt warmte effectiever dan lucht, waardoor het vlees sneller ontdooit dan in de koelkast en zonder het risico van het broeien van bacteriën zoals bij kamertemperatuur of in warm water zou gebeuren.
U hoeft diepvriesproducten niet te ontdooien voordat u ze gebruikt in het apparaat. Diepvriesproducten vereisen een iets langere bereidingstijd, maar dit heeft geen invloed op het eindresultaat. Met de temperatuurregeling kunt u de beste instelling voor elk gerecht kiezen.
Haal het ongeveer 24 uur op voorhand uit de diepvries, zodat het volledig kan ontdooien. Ben je het vlees vergeten uithalen? Dan kan je het vlees in zijn verpakking ongeveer 20 minuten in koud water laten weken. Ook de microgolf is een optie, maar dat beïnvloedt de kwaliteit van het vlees.
Er zijn verschillende manieren om te ontdooien: in de koelkast, onder koud stromend water, op het vuur of in de oven of magnetron.
Ontdooien in de koelkast
Wanneer je tijd hebt om te ontdooien, is de koelkast wel de juiste plaats. Maar let op waar je het vlees laat ontdooien: het beste is op een plaats tussen de 3 en de 5 graden. Op deze manier loopt de kerntemperatuur van het vlees mooi naar de 0 graden (en vervolgens door naar 3-4 graden).
Hoewel het al lang bewezen is door verschillende wetenschappers, weten heel veel mensen nog niet dat je voedingswaren het snelst en het best kunt ontdooien met koud water. Als je de etenswaren goed inpakt met plastic folie en in water legt, is de ontdooitijd een heel stuk korter dan in de koelkast.
Haal het vlees ongeveer een half uur voor de bereiding uit de koelkast. Het vlees komt hierdoor wat op temperatuur. Vlees dat rood of rosé gegeten wordt, kan beter 15 minuten van te voren uit de koelkast gehaald worden. Gemalen producten zijn veel gevoeliger voor bederf.
Het kan natuurlijk gebeuren dat je vergeet om het vlees uit de vriezer te halen. Leg het vlees dan in een bak en voeg lauwwarm water hieraan toe.Op het laatst kun je nog wat warmer water toevoegen. Na 15 tot 20 minuten zal het vlees ontdooid zijn.