Kun je een plat dak dubbel isoleren?

Een plat dak kan zowel van binnen, buiten als dubbel geïsoleerd worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trudodak.nl

Kan ik dubbel isoleren?

Gelukkig is het perfect mogelijk om je plat dak dubbel te isoleren. Zo kan je snel weer rekenen op: Lagere energiefactuur: warme lucht stijgt. Met een extra laag dakisolatie voor je plat dak voorkom je dat die warmte zomaar langs je dak ontsnapt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dakisolatie-advies.nl

Wat is dubbel isoleren?

Dubbelgeïsoleerd, ook geheel geïsoleerd of versterkt geïsoleerd, wil zeggen dat een toestel behalve de gebruikelijke elektrische isolatie, een zodanige constructie en behuizing heeft, dat er geen spanning kan komen te staan op delen die kunnen worden aangeraakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Kan je isolatie op isolatie plaatsen?

Is isoleren aan de binnenkant niet mogelijk, dan kun je je dak ook aan de buitenkant isoleren. Hiervoor kun je beter een professioneel bedrijf inschakelen. Ook een plat dak of dakkapel kun je beter laten isoleren door een professional.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieucentraal.nl

Wat is de beste manier om een plat dak te isoleren?

Het is verstandig om een plat dak aan de buitenkant te isoleren doormiddel van een warm dak of omgekeerd dak constructie. Wanneer er toch wordt gekozen voor het isoleren van binnenuit, dan wordt er veelal gewerkt met een verlaagd plafond. Bij een houten dakconstructie is het mogelijk om tussen de balklagen te isoleren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op duurzaambouwloket.nl

Plat dak isoleren van buitenaf / buitenzijde | isolatienoord.nl

15 gerelateerde vragen gevonden

Hoe dik moet dakisolatie zijn voor plat dak?

Bij isolatie met cellulose vlokken of halfstijve platen moet je in de regel een laagdikte aanhouden van 13 tot 16 centimeter, indien je tenminste een Rd waarde van minimaal 3.5 wil bereiken. Wil je beter isoleren (Rd waarde 4.5), dan zul je al gauw 16 tot 21 centimeter dik moeten isoleren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bkgdakwerken.be

Kunnen PIR platen direct tegen dakbeschot?

PIR-platen kunnen direct tegen je dakbeschot geplaatst worden door ze te lijmen of te klemmen. Je plaatst ze tussen de balken, tegen het droge dakbeschot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hauster.com

Kan je te dik isoleren?

Je kan niet te dik isoleren. Het rendement daalt wel bij te grote diktes. Je zal de investering met andere woorden minder snel of zelfs niet meer terugverdienen als een bepaald isolatiepeil overschrijdt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ecobouwers.be

Kun je een plat dak van binnenuit isoleren?

Naast steenwol is glaswol ook een goede optie om een plat dak (koud dak) van binnenuit te isoleren. Bovendien is glaswol goedkoper dan steenwol, maar bezit het wel over minder geluidsisolerende en brandveilige eigenschappen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatienoord.nl

Welke isolatie heeft geen dampscherm nodig?

PIR platen zijn licht, stevig en vaak voorzien van een dampdichte laag, waardoor je bij bevestiging geen dampscherm of folie nodig hebt. PIR platen worden vaak gebruik bij het isoleren van hellende daken, vloeren, spouwmuren en platte daken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goedkoopisolatiemateriaal.nl

Kun je een plat dak van buiten isoleren?

Een plat dak van buitenaf voorzien van isolatie wordt het meest gedaan met PIR 2-zijdig aluminium. Met PIR 2-zijdig alumimium bereikt u een extra hoge isolatiewaarde dankzij de reflecterende werking van de aluminium laag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatienoord.nl

Hoe weet je of je dak goed geïsoleerd is?

Een geïsoleerd dak heeft een temperatuur die dicht bij de binnentemperatuur zit (bijvoorbeeld 17°C als het binnen 19°C is), terwijl een ongeïsoleerd dak tussen de binnen- en buitentemperatuur in ligt (dus rond de 11 tot 14°C). Bij een hellend dak kan je ook een dakpan lostrekken en kijken of je het dakbeschot ziet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op energieloketrivierenland.nl

Heeft het zin om 1 muur te isoleren?

Als je maar 1 muur laat isoleren heeft dit wel degelijk zin, je behoudt warmte die je anders door dat stuk van de constructie zou verliezen en het warmteverlies van de rest van de constructie wordt niet spontaan méér.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op duurzaamdoen.nl

Waarom plat dak isoleren?

Er zijn meerdere redenen om een plat dak te isoleren. Zo zorgt een goede dakisolatie er in de winter voor dat warmte beter binnen blijft. In de zomer houdt een geïsoleerd plat dak de warmte juist buiten. Een goede dakisolatie zorgt het hele jaar door voor een aangenaam binnenklimaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kuras.nl

Hoe dik moet je isoleren?

De isolatiedikte van woningen en bedrijfspanden is wettelijk vastgelegd in de BEN-normen. Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning nagenoeg energieneutraal zijn. De juiste isolatie is één van de vereisten. Voor zowel muren, vloeren als daken geldt een minimumdikte van 15 centimeter isolatiemateriaal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verdouw.nu

Welke RD-waarde voor plat dak?

Wij adviseren voor een vloer een minimale Rd van 3,3, bij een dak minimaal 3,5 en voor een muur minimaal 2,5. Soms weet je dat jouw dak bijvoorbeeld al een Rc-waarde heeft van 1. Dan kan je als minimale Rd-waarde van je materiaal kiezen voor 2,5. De Rd-waarde vind je bij de productomschrijving van het materiaal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hauster.com

Wat is de beste isolatie voor een schuin dak?

Een van de meest voorkomende opties is het isoleren van binnenuit met glaswol- of steenwol isolatie. Deze materialen bieden uitstekende thermische prestaties en geluidsisolatie. Een andere populaire keuze is het isoleren van buitenaf met PIR platen of PIR renovatieplaten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatienoord.nl

Is dampscherm nodig bij PIR platen?

Geen apart dampscherm nodig

PIR neemt haast geen vocht op.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dakisolatie-expert.be

Welke dikte PIR platen plat dak?

Dikte PUR / PIR (stijve platen of schuim)

Om een minimale Rd waarde van 3.5 te bereiken kun je volstaan met een laagdikte van slechts 9 tot 11 centimeter. Bij een Rd waarde van 4.5 heb je een laagdikte van 12 tot 14 centimeter nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dakisolatie-advies.nl

Kunnen zonnepanelen op PIR platen?

De voordelen van PIR isolatie

PIR-isolatie is hiervoor zeer geschikt, omdat het weinig ruimte inneemt, sterk en milieuvriendelijk is en perfect kan worden gecombineerd met zonnepanelen vanwege de duurzaamheid en hoge RD-waarde. Bovendien kunt u de platen gemakkelijk zelf op maat maken en installeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pirisolatiexl.nl

Welke drie manieren zijn er om een plat dak te isoleren?

Over het algemeen zijn er drie manieren om een plat dak te isoleren: het koud plat dak, het warm plat dak en het omgekeerd dak. Welke manier je kiest hangt af van de constructie van je dak. Als je een bestaand dak wilt isoleren, dan zijn het omgekeerd dak of het koud dak de beste opties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dakisolatie-vergelijk.nl

Hoeveel subsidie krijg je voor dakisolatie?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie op isolatie dak of zolder- of vlieringvloer, dient het materiaal minimaal een isolatiewaarde te hebben van 3,5. Onze specialisten rekenen voor u uit welk materiaal in combinatie met uw dak voor de subsidie dakisolatie in aanmerking komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatiespecialist.nl

Populaire vragen