Met een geëmailleerd gietijzeren pan zit dat wel goed. Emaille is namelijk een beschermende laag van glas en zeer geschikt voor kookgerei zoals pannen omdat het goed bestand is tegen hitte.
Een geëmailleerde gietijzeren pan biedt tal van voordelen: optimale warmteverdeling, langdurig warmtebehoud en vrijwel onbeperkte levensduur. Pannen voor het leven dus. Omdat gietijzer en email iets anders werkt dan staal en een keramische antiaanbaklaag hebben we wat tips voor je.
Geëmailleerd gietijzer houdt de warmte uitzonderlijk goed vast, waardoor het ideaal is voor het bereiken van een superieure schroeikwaliteit .
Een echt werkpaard: geschikt voor de oven, kookplaat, inductie of onder de grill. Heerlijke gerechten: de gietijzeren constructie houdt de warmte vast, zodat het eten gelijkmatig kan bakken en bruinen.
Deze laag is gemaakt van gesmolten glas en beschermt de pan tegen roesten en zuren. Email is erg duurzaam en bestand tegen inwerking van chemische stoffen. Een geëmailleerde pan hoef je dus niet in te branden, dit heeft geen nut.
Het belangrijkste om in gedachten te houden is de emaille coating : geeft u de voorkeur aan het gemak van een antiaanbaklaag en bescherming tegen roest?Zo ja, kies dan voor geëmailleerd . Stoort het idee van een beetje verzorging en onderhoud u niet? Als dat het geval is, kunt u kiezen voor onafgewerkt gietijzer.
Samengevat: olijfolie mag niet in een gietijzeren pan als je deze wilt inbranden, omdat de olie een te laag rookpunt heeft om goed te polymeriseren met het ijzer.
Onze geëmailleerde gietijzeren kookgerei kan worden gebruikt voor alle soorten recepten en culinaire technieken, van langzaam koken, braden en schroeien tot roosteren, bakken, frituren en meer . Lees verder voor onze deskundige tips over hoe u kunt koken met geëmailleerd gietijzer om superieure culinaire resultaten te produceren van fornuis tot oven tot tafel.
Bij een geëmailleerde pan is het gelukkig erg simpel. Je maakt hem gewoon schoon met een zachte spons en warm water. Gebruik alleen voor hardnekkig vuil een klein beetje afwasmiddel (geen agressieve zeep) en spoel hem daarna goed af. Maak de pan grondig droog en zet hem weer terug in de kast.
Twee woorden: warmte en olie.
De meest voorkomende reden dat voedsel aan gietijzer blijft plakken, is omdat de pan te heet is .
Sauteren is ontworpen om de smaken van een gerecht te verbeteren door het oppervlak van ingrediënten te bruinen. De geëmailleerde gietijzeren constructie van de Dutch Oven maakt het ideaal voor deze kooktechniek , en biedt superieure warmtebehoud om ervoor te zorgen dat ingrediënten goed gaar worden.
Geëmailleerd gietijzer heeft een van nature glad oppervlak dat geen kruiden nodig heeft . Dit maakt het ideaal voor het koken van delicate gerechten die anders aan traditioneel gietijzer zouden blijven plakken. De emaille coating zorgt ervoor dat voedsel gemakkelijk loslaat, waardoor koken en schoonmaken eenvoudiger wordt.
Het wordt afgeraden om zure ingrediënten te gebruiken in gietijzeren pannen, omdat dit de anti-aanbaklaag kan beschadigen. Gebruik in plaats daarvan gietijzeren pannen voor het grillen van vlees, vis en groenten.
De geëmailleerde gietijzeren braadpan van Grand Feu is onmisbaar in elke keuken. De pan is veelzijdig, duurzaam en gaat generaties lang mee, doordat hij van topkwaliteit is. Verrassend in donker blauw. Een statement in je keuken of op je BBQ.
Gietaluminium warmt - net als gietijzer - langzaam op en houdt vervolgens lang de warmte vast. Het voordeel van deze pannen ten opzichte van gietijzer, is dat deze pannen ongeveer 2 keer zo licht zijn. Dit maakt gietaluminium pannen handzamer en makkelijker in gebruik.
Aardappeltjes of en eitje bakken is geen probleem met deze pan.
Schoonmaken is eenvoudig met volledig geëmailleerd gietijzer, gewoon wassen met zeep en drogen . U hoeft onze stukken nooit te kruiden en u kunt ze zelfs laten weken. #madeinstaub #staub.
Geëmailleerd gietijzer
Sommige gietijzeren pannen hebben een Geëmailleerde anti-kleef laag. Deze laag zorgt niet alleen voor een prachtige uitstraling, maar je pan heeft hiermee ook een enorm stevige en gezonde anti-aanbaklaag.
Kan ik mijn geëmailleerde gietijzer voorverwarmen? Wij raden af om een leeg stuk geëmailleerd gietijzer voor te verwarmen op het fornuis, omdat dit de emaillelaag kan beschadigen. Zorg er in plaats daarvan voor dat er water of olie in het kookgerei zit om de warmte gelijkmatig te verdelen, en zorg ervoor dat u begint met een lage temperatuur terwijl de pan wordt opgewarmd .
Le Creuset gietijzer is geëmailleerd en hoeft daarom niet gekruid te worden zoals traditioneel ruw gietijzer. Hoe maak ik gietijzer schoon? Hoewel het in de vaatwasser kan, wordt handwas aanbevolen om de glans van het email te behouden.
Een gietijzeren pan moet je vaak zelf nog inbranden voor gebruik, dit wordt ook wel 'seasonen' genoemd. Tijdens het inbranden creëer je namelijk een 'natuurlijke' anti-aanbaklaag. Een goede uitvoering hiervan draagt bij aan een extra smaakvorming, geen roest en het wordt een pan die een leven lang meegaat.
Emaille is (veel) duurder dan “gewoon” gietijzer, maar emaille mag je daarentegen gewoon met water en zeep afwassen. Dat is bij pannen die je moet inbranden een no-no omdat je dan de natuurlijke anti-aanbaklaag er weer afspoelt. Pannen zonder emaille kunnen ook iets minder goed tegen zuren bij het koken.
Omdat olijfolie zo'n onmisbaar onderdeel van de voorraadkast is, vragen veel mensen zich natuurlijk af of ze olijfolie kunnen gebruiken om gietijzer te kruiden. Je kunt olijfolie gebruiken om gietijzer te kruiden, maar je moet een extra vergine olijfolie van hoge kwaliteit kiezen, die een rookpunt van bijna 400 graden Fahrenheit moet hebben.
Koken met zure voedingsmiddelen
Aardappelen, ui, allerlei groenten, vis, vlees. Allemaal goed! Na een aantal kookbeurten heb jij al weer een dikkere anti-aanbaklaag opgebouwd.