Appelflappen zijn geschikt om in te vriezen. Laat ze na het bakken goed afkoelen en verpak ze luchtdicht. In de vriezer blijven ze ongeveer 3 maanden goed.
Ja, appelflappen kun je goed invriezen. Laat ze eerst volledig afkoelen en bewaar ze dan in een luchtdichte diepvrieszak. Laat je appelflappen voor het serveren ontdooien en warm ze nog even kort op in de oven of airfryer.
Ook invriezen kan heel goed. Verpak je cake of biscuit goed luchtdicht met folie en eventueel nog een extra plastic zak, zodat er geen vocht bij kan komen. In de vriezer blijven ze zo'n 3 maanden goed. Cake en biscuits kun je het beste buiten de vriezer op het aanrecht ontdooien.
Jazeker! Verse appelflappen zijn natuurlijk het allerlekkerst, maar je kunt ze ook tot ongeveer 2 dagen na het bakken bewaren.
Eenmaal afgebakken wordt bladerdeeg vrij snel zacht. Warm je appelflap de volgende dag daarom gewoon even opnieuw op in de oven of airfryer: 5 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte). Goed verpakt kun je appelflappen twee dagen buiten de koelkast bewaren.
De beste manier om appelflappen op te warmen is in de oven (niet de magnetron) op 350ºF gedurende ongeveer 5-8 minuten . De korst zal lekker schilferig zijn, terwijl de binnenkant kleverig en heerlijk zal zijn.
Kun je appelflappen opwarmen? Vers uit de oven zijn ze natuurlijk het allerlekkerst, maar je kunt appelflappen makkelijk weer oppiepen. Leg ze een paar minuutjes in een voorverwarmde oven of airfryer op 180 graden en ze worden weer lekker knapperig en een beetje warm.
Ja, dat kan. De oliebollen blijven ongeveer 2 maanden goed.
Houdbaarheid: Tompouce kan tot 2-3 maanden in de vriezer worden bewaard.
Maar mocht je voorgebakken appelflappen weer willen oppiepen, vertel ik je hoe je dat het beste kunt doen. Leg ze op een plaat met bakpapier en verhit ze 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden op boven- en onderwarmte. Zo worden ze weer lekker knapperig.
Ook broodjes met een krokante korst (pistolets, piccolo's, ...) kunnen in de diepvriezer. Ontdooi ze 6 tot 9 minuten in de oven op maximaal 150°C. Let wel: eenmaal ontdooid, mag je brood niet opnieuw ingevroren worden.
De meeste taarten of gebakjes kun je 2 tot 3 dagen bewaren mits ze goed gekoeld zijn. Onze tompoucen zijn het allerlekkerst (krokant) op de dag van aankoop. Slagroom gebak kan ook de volgende dag nog gegeten worden. Gebakjes met crème, bavaroise of appel kunnen zelfs nog iets langer bewaard worden tot ongeveer 3 dagen.
Dan kun je de slagroomtaart ook enkele dagen in de koelkast bewaren. Pak 'm goed in, bijvoorbeeld in een taartstolp of een goede taartdoos. Invriezen is ook een optie voor wie op een later moment wil genieten, maar raden we niet aan.
Appelflappen kun je ongeveer twee dagen bewaren. Bewaar ze luchtdicht verpakt buiten de koelkast. Je kunt de appelflappen bewaren in een plastic zak of een afgesloten bak. Laat ze na het bakken eerst goed afkoelen.
Overgebleven appelflappen kunnen in een luchtdichte container op kamertemperatuur tot twee dagen bewaard worden. In een luchtdichte container in de koelkast blijven ze ongeveer vijf dagen goed. Verwarm ze opnieuw in de oven tot de korst knapperig is en de vulling helemaal warm is.
Gebakken bladerdeeg mag gewoon weer in de vriezer.
Bladerdeeghapjes zijn in de vriezer ongeveer 3 maanden houdbaar.
Voor vrijwel alle baksels geldt dat je ze vrij gemakkelijk kunt invriezen. Dat kan zowel in z'n geheel (een hele taart) als per portie (per punt). Zorg dat je het gebak goed verpakt in vershoudfolie en leg het dan in de vriezer. Het is zo tot ongeveer drie maanden houdbaar.
Ja hoor tompouchen kun je gewoon invriezen. Even een uur of 2 van te voren eruit halen en dan kun je ze gewoon opeten.
Brood is 1 maand houdbaar in de vriezer. Dat geldt voor alle soorten brood, zoals volkorenbrood, bruinbrood en witbrood. Als je brood in de vriezer bewaart, heb je elke dag vers brood. Haal alleen de boterhammen uit de vriezer die je gaat opeten.
Bewaaradvies: Dit product kan 4 à 5 dagen bewaard worden, mits goed afgesloten in een plastic zak op een schone droge plek. Bij invriezen is dit product 7 tot 8 weken houdbaar. Invriezen moet wel snel en goed gebeuren om de kwaliteit te garanderen. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.
Doe het brood in een grote luchtdichte diepvrieszak of -bak en vries het maximaal 3 maanden in. Om vriesbrand te voorkomen kun je overwegen de pitabroodjes in huishoudfolie en aluminiumfolie te wikkelen, vooral als je van plan bent ze langer dan een maand in de vriezer te bewaren.
Je kunt appelflappen van tevoren maken. Bewaar ze in een goed afgesloten vershouddoos en dan blijven ze 2 dagen goed. Warm ze vervolgens in 5 minuten op bij een temperatuur van 220 graden in de oven.
Bestrijk de flappen met een bakkwast met het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20 min. net onder en boven het midden van de oven goudbruin en gaar.
De reden waarom stukjes vulling naar de bodem neigen te zakken is de consistentie van je deeg. Hoe dikker, hoe minder stukjes naar beneden kunnen 'dwarrelen', maar cakedeeg is nu eenmaal erg lopend, en dan kan de zwaartekracht extra goed z'n werk doen. Heel simpel!
Bak je bladerdeeghapjes dan al in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze afgedekt met aluminiumfolie. Ze zullen een beetje minder knapperig worden, maar als je ze vlak voor het serveren zo'n 5 minuten in een oven van 200°C stopt, komt het echt goed.