Kun je gel en acryl ook combineren zodat je de positieve dingen van gel (het makkelijker aanbrengen omdat de gel zich makkelijk verpreid) en van acryl (harder, waardoor hij minder snel breekt). Dus dat je het acryl bijvoorbeeld door de gel mengt voor je het aanbrengt.
UV gel (of gellak) top coat aanbrengen over het plaklaagje van de gellak en uitharden. Mocht het met deze werkwijze niet goed blijven zitten, dan zou je kunnen proberen om eerst een laagje base gel, of 1 fase (soak off) gel aanbrengen over de acryl en de gellak aanbrengen over de plaklaag van deze gellaag.
Nu zijn je gelnagels klaar! Je kan het zo laten, maar het is natuurlijk veel leuker om er een kleurtje overheen te lakken. Eigenlijk kun je nu gewoon je nagels lakken zoals je dat normaal zou doen. Door de snel drogende topcoat is je nagellak in no time droog en kun je zo weer verder met alles wat je nog moet doen!
Het grootste verschil tussen gel- en acrylnagels is dat er andere stoffen worden gebruikt waardoor het zetten van de kunstnagels ietsjes langer duurt dan bij acrylnagels. Bij gelnagels wordt een UV-lamp gebruikt om de verschillende lagen te drogen. Deze lagen worden aangebracht met polymeer of hars.
Eerst neem je een bolletje Polygel op met een spatel of acryl penseel. Vervolgens breng je deze aan op de nagel en strijk je het glad, voor het vormen gebruik je de Poly liquid. Pas als je tevreden bent over het resultaat, hard je de Polygel snel uit onder een LED, CCFL of UV-lamp.
De polygel is makkelijker te vijlen dan acryl. Een vijl van 180 grit is voldoende voor acryl gel. Door het vijlen van de acrygel komen er witte puntjes in de nagels. Als je dit direct over lakt met een top coat zie je een soort glitter ontstaan, kleine luchtbelletjes lijken het wel.
Acryl is een synthetische vezel, die wordt verkregen uit polymerisatie van acrylonitril. Polyacryl vormt lange lineaire moleculen, die zeer geschikt zijn voor gebruik als (textiel)vezel.
Gelnagels blijven minder lang mooi dan acrylnagels. Om ongeveer elke drie weken moeten de nagels bijgewerkt worden. Na elke laag moeten de nagels onder de UV-lamp. Hierdoor neemt het veel tijd in beslag.
Meestal zijn gelnagels iets duurder, dan acrylnagels. Doordat de gelnagels in drie fasen aangebracht moeten worden, duurt het meestal langer om ze te plaatsen. De gelnagels moeten ervan afgevijld worden. Als er te ver gevijld wordt, kan dit pijnlijk zijn en wordt de natuurlijke nagel beschadigd.
Gel is flexibeler waardoor de nagel makkelijker meebuigt en dus minder snel breekt. Acryl is daarin tegen veel harder en sterker.
Allergie. Sommige mensen kunnen niet tegen kunstnagels vanwege een allergie. De stoffen in de gelnagel of acrylnagel wekken een allergische reactie op. Ook de lijm, die gebruikt wordt om kant-en-klare kunstnagels te bevestigen, kan een allergische reactie veroorzaken.
Knip kunstnagels nooit, ze kunnen dan barsten! Behalve dat dit erg pijnlijk kan zijn, is dat ook heel slecht voor uw natuurlijke nagels. De enige verantwoorde manier om kunstnagels korter te maken is vijlen. Trek Acrylnagels, Gelnagels of Gellak nooit van uw nagels af.
Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken. gemiddeld is dus 1x per maand voldoende. Als u uw acryl- of gelnagels goed blijft onderhouden, is het in principe nooit meer nodig een compleet nieuwe set aan te schaffen.
Veelvoorkomende oorzaken van loslatende of gebarsten gelnagels zijn: Foute voorbereiding van de natuurlijke nagel. Foute toepassing van de producten. Te veel vijlen van de nagelplaat.
Professionele nagelstylisten raden je aan om je nagels zo kort mogelijk te houden om te voorkomen dat ze inscheuren. Verder kun je zo de gel laten uitgroeien en verwijderen bij het steeds weer inkorten van de nagels.
De nagellakkleur van het jaar 2022 is volgens Pantone is Very Peri en blijft de trends domineren. Terwijl ook geel, groen en blauw nog steeds te verkrijgen zijn in alle soorten pasteltinten. De kleur die dit seizoen weer tot leven komt? Electric blue, de meest populaire kleur van het moment.
Mag je zwemmen met acrylnagels? Je mag gerust zwemmen met acrylnagels, dit kan absoluut geen kwaad. Het enige wat er kan gebeuren is dat je kunstnagels beginnen te verkleuren door langdurig contact met chloor die in het water aanwezig is.
Je zult merken dat acryl of gel beter hecht op oud product (acryl of gel) dan op de natuurlijke nagel. Dit komt omdat de natuurlijke nagel van nature een olie achtige laag bevat. Op een vettige nagel heb je dus geen goede hechting. Ontvet de nagel daarom goed.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Toch kunnen kunstnagels op alle nagels aangebracht worden, hoe kort deze ook zijn. Al na één behandeling zien ze er ineens weer toonbaar uit. In veel dingen heeft u de keuze, maar in 1 ding niet: de lengte van uw kunstnagels.
Nee acrylnagels zijn niet schadelijk voor jou of voor je nagels. Het schadelijke is als ze niet goed gezet worden. Dit kan komen door onprofessioneel handelen en onvoldoende scholing van de nagelstyliste.
Het krimpt namelijk niet en het rekt ook niet uit. Het is dus erg vormvast. De stof is heel licht. Een kledingstuk van acryl is een stuk lichter dan iets van katoen.
Acryl wassen
Acryl is een stof die sterk op wol lijkt. In tegenstelling tot wol kan deze stof echter met een stuk minder voorzorg gewassen worden. Kleding van acryl kan namelijk in het gewone wasprogramma op 30 graden worden. Let er wel op dat je het niet te heet wast, want dan krimpt het acryl.
Wol, acryl, polyester en viscose zijn erg gevoelig voor pluisjes. Wanneer je het stuk draagt en wast ontstaat er wrijving en bijgevolg dus loshangende bolletjes en pluisjes. Voorkomen is beter dan genezen!