WIFI in het vliegtuig word ingezet door middel van 4G, dit is de vierde generatie van mobiele telecommunicatie. De vliegtuigen vangen 4G signaal op en zetten dit om tot een WIFI netwerk. Hier kun je als passagier gebruik van maken door middel van een inlog code op het aangegeven WIFI netwerk.
Het antwoord is vrij duidelijk: Ja, u mag WiFi gebruiken in het vliegtuig. Sinds 2013 hoeft u uw mobiele toestellen zelfs niet meer volledig uit te schakelen zolang ze in de vliegtuigmodus staan. Dit is besloten door het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA).
Een mobieltje in vliegmodus kan geen verbinding meer maken met de netwerktorens. Bellen, sms'en en data gebruiken is dan niet mogelijk. Vliegtuigmaatschappijen vragen je om je telefoon in deze stand te zetten, omdat de radiosignalen die telefoons uitzenden en ontvangen, de signalen in de cockpit kunnen verstoren.
Meestal laten luchtvaartmaatschappijen met een wifi-symbooltje op je ticket of reserveringspagina zien dat er mogelijk internet is aan boord. Gratis wifi vind je slechts bij enkele buitenlandse luchtvaartbedrijven, waaronder JetBlue Airways, Emirates, Qatar Airways, Aer Lingus en Air New Zealand.
Elektrische apparaten met een lithium-batterij van maximaal 100 Wh, zoals telefoons, tablets en e-readers, mag je de hele vlucht gebruiken zolang ze in 'vliegtuigmodus' staan.
Gratis berichten sturen tijdens de gehele vlucht
U kunt tijdens de gehele vlucht gebruikmaken van onze gratis Message pass op alle vluchten binnen Europa met WiFi-toegang. Hiermee verstuurt en ontvangt u tekstberichten via WhatsApp, Messenger, WeChat en vergelijkbare services.
1. Je gaat vliegen. Ga je vliegen?Dan ben je verplicht je telefoon uit te zetten of vliegtuigmodus in te schakelen.
Het vliegtuig maakt verbinding door middel van een satelliet. Deze zorgt er voor dat je als passagier je mobiele apparaten gewoon kan blijven gebruiken. Verbind met het netwerk van het vliegtuig en stap in de digitale wereld tijdens je vlucht. Verwacht niet dat je verbinding net zo goed is als op de grond.
Wel of geen bereik in de lucht
Vaak denken mensen dat hun telefoon 'toch geen bereik heeft' in de lucht. Maar niets is minder waar. Ook bij 10 kilometer hoogte geeft een mobiel een signaal af.
Met Messaging kunnen passagiers helemaal gratis berichten versturen via WhatsApp, Facebook Messenger, WeChat en meer. Ook is er gratis toegang tot het KLM-portal, de KLM-app en de website van de luchtvaartmaatschappij. Wie meer wil dan alleen appen kan kiezen uit Surf of Stream.
Wat is het gevaar van signalen? Dit heeft te maken met het signaal dat je toestel afgeeft. Stel dat je je vliegtuigmodus niet aanzet, wat gebeurt er dan? Tijdens de vlucht raak je buiten het bereik van de telefoontorens waarmee je mobiele telefoon constant verbinding zoekt.
Toestel aan, alle functies uit
Zoals de bel-, wifi- en bluetoothverbinding. In de vliegtuigmodus bent u dus niet bereikbaar.Ook kunt u zelf geen contact opnemen met anderen.Maar allerlei zaken waarvoor geen verbinding nodig is, blijven gewoon werken.
Aangezien je in vliegtuigmodus niet kan bellen, geen berichten kan verzenden en niet op het internet kan surfen, schakelen heel wat mensen hun toestel gemakshalve gewoon uit. Muziek beluisteren die op je telefoon is opgeslagen kan je echter gerust blijven doen.
Luchtvaartmaatschappijen zullen voortaan de nieuwste 5G-technologie op hun vliegtuigen kunnen installeren, zodat passagiers op vluchten binnen de EU hun smartphones en andere geconnecteerde apparaten kunnen gebruiken zoals ze dat op de begane grond doen.
Wanneer je de vliegtuigmodus inschakelt, worden alle radio's (behalve Bluetooth) uitgeschakeld. Als je Bluetooth uitschakelt terwijl de vliegtuigmodus is ingeschakeld, zal het apparaat dat onthouden en zal het de volgende keer dat je de vliegtuigmodus inschakelt, ook Bluetooth uitschakelen.
U kunt gratis roamen in alle landen van de Europese Unie: België; Bulgarije, Cyprus (niet het Turkse gedeelte), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Kroatië; Slowakije; Slovenië, Spanje, ...
Dat heeft alles te maken met je eigen veiligheid. Mocht er namelijk iets gebeuren tijdens het opstijgen of landen – de risicovolle momenten van de vlucht – dan zijn je ogen alvast gewend aan de duisternis of het buitenlicht en kan je sneller reageren. Om dezelfde reden gaan dan ook altijd de lichten in de cabine uit.
Binnen Europa betaal je bij KLM 8 euro per vlucht om berichten te kunnen versturen en op internet te kunnen surfen. Buiten Europa is het 8 euro voor een uur, of 18 euro voor de hele vlucht.
Met het inschakelen van de vliegtuigmodus log je letterlijk even uit. Je hoeft niet meer om de nanoseconde het scherm te checken, want er kunnen geen meldingen binnenstromen. Dat zorgt ervoor dat je net wat relaxter in bed ligt.
De WiFi Service “Messaging” is kosteloos te gebruiken en is verkrijgbaar door op deze service te klikken in de KLM Portal. Door de WiFi Service “Messaging” te gebruiken, gaat u akkoord met deze Voorwaarden.
De echte reden waarom je je telefoon op vliegtuigmodus moet zetten. Telefoons verstoren inderdaad de communicatie van vliegtuigen. Volgens een piloot die zijn hart lucht op Airlineupdates.com is dit niet direct gevaarlijk, maar vooral heel irritant voor de piloot.
The Air France fleet is being gradually equipped with the latest satellite connectivity technologies. 90% of our aircraft already benefit from WiFi: Boeing 777, Boeing 787, Airbus A318, A319, A330, A350, A220, A320, and A321.
Populaire merken voor oordopjes in het vliegtuig zijn Pluggerz, Alpine en Noizezz. Met oordopjes van deze merken weet je zeker dat je oorpijn tijdens het vliegen een stuk minder wordt! CoolSafety heeft een groot aanbod aan vliegtuig oordopjes op voorraad voor altijd lage prijzen.
Het is een heel slecht idee om je telefoon 's nachts op te laden. Niet per se voor je batterij, zoals vroeger het geval was, maar voor je eigen veiligheid.
Aan boord van de Boeing 737 MAX, Boeing 767 en Boeing 787 Dreamliner zijn USB-poorten aanwezig in de stoel.Hiermee kun je je smartphone of tablet opladen. Let op, het is niet toegestaan powerbanks op te laden via de USB-poorten.