De geleverde Xenon lampen bevatten allemaal een h-fitting, en dit is ook in uw auto aanwezig. Mocht u niet zeker zijn over welke h-maat uw voertuig beschikt, dan kunt u dit via onze fittingzoeker opzoeken.
Sinds 1 april 2012 is het toegestaan om zelf verlichting in te bouwen in alle auto's die er bestaan op de markt zonder aanpassingen. Hierdoor kunt u zelf uw xenon verlichting inbouwen en hoeft u geen kosten te maken bij de garage.
Levensduur: een xenon lamp houdt het in de regel een autoleven lang uit, in ieder geval veel langer dan 100.000 kilometer. Daartegenover staan echter volgende nadelen: Kosten: xenon kost geld. Een ombouwkit kost ongeveer 1500 euro.
LED is ten opzichte van xenon nog efficiënter, de led chips genereren bij laag vermogen enorm veel licht en worden bij met een goed koelsysteem niet warmer dan 100 graden bij een omgevingstemperatuur van 40 graden. We krijgen regelmatig vragen over de warmteontwikkeling, of de leds niet te warm worden.
Halogeenlampen zijn gloeilampen, terwijl xenonlampen gasontladingslampen zijn. Een bijkomend groot verschil is dat halogeen op 12 volt werkt en xenon op maar liefst 23.000 volt, hoogspanning. Halogeen is de standaard verlichting in veel oudere auto's, we zien nu vooral de overstap naar xenon en led.
Een van de APK-eisen is namelijk dat het licht overwegend geel of wit van kleur is. Dus hoe hoger de K-waarde van je xenonverlichting, hoe blauwer het licht. Tevens geldt dat een hogere k-waarde een lagere lichtopbrengst geeft. Dus blauwig licht geeft minder lichtopbrengst dan wit licht.
Hoe herken je xenon verlichting? Xenon lampen herken je bijvoorbeeld aan het heldere, fellere licht en de eventuele aanwezigheid van diverse kleuren die voor halogeen lampen niet beschikbaar zijn.
Gemiddeld gaat een Xenon lamp 2000 uur mee.
Ben je op zoek naar LED Lampen voor je auto ter vervanging van traditionele halogeen lampen? Er is momenteel een heel goed alternatief leverbaar in LED voor de traditionele halogeen lampen. Voor zowel de H7 als de H4 halogeen lampen heeft Autoprofi LED verlichting beschikbaar in verschillende kleuren.
Is Xenon of LED toegestaan in mijn voertuig? U mag alleen Xenon en LED lampen plaatsen in uw voertuig als de licht unit hiervoor gemaakt is. Alle LED en Xenon verlichting met een H-fitting dus: H7, H4, H1, etc. zijn niet bestemd voor op de openbare weg.
Kan ik een xenonlamp zelf vervangen? Bij sommige modellen is dat niet heel moeilijk en kunt u zelf de lampen vervangen. U moet daarbij wel de veiligheidsinstructies goed in acht nemen: zo moet de accu altijd afgekoppeld zijn tijdens montage. Bij de meeste modellen is vervanging echter niet zo eenvoudig.
Xenon verlichting heeft een aantoonbaar langere levensduur dan halogeen verlichting. Daarnaast is Xenon efficienter dan halogeen, doordat ze minder energie verbruiken en meer licht geven.
De levensduur is van diverse factoren afhankelijk, gewone halogeenlampen hebben een gemiddelde gebruiksduur van ruim 1000 uur. Bij sommige auto's worden de lampen altijd aangezet door het contact, (Volvo) bij andere zul je zelf de schakelaar moeten bedienen zodat ze minder branduren mee maken.
De H1 autolamp heeft maar 1 gloeidraad en wordt buiten de koplamp bijvoorbeeld ook voor mistlampen gebruikt. De H4 autolamp heeft daar in tegen twee gloeidraden en is de meest voorkomende autolamp voor dim en grootlicht. Een H7 autolamp is eigenlijk een doorontwikkelde H4 lamp.
Kijk bij jouw autodocumentatie. Het ligt al vast voor je auto welke lamp je nodig hebt. Het staat dus gewoon in de documentatie of het instructieboekje van de auto. Je kunt natuurlijk de koplamp opzoeken en dan de lamp zelf checken maar meestal is dat een lastig klusje.
Kwaliteitsprijswinnaar – De Xenarc Night Breaker Unlimited koplamp is door autotijdschriften gekozen als de best presterende HID koplamp op de markt.
Led verlichting voor de auto is een stuk zuiniger en duurzamer dan de traditionele halogeen koplampen. Dat wil zeggen dat led verlichting voor de auto een stuk langer meegaat en uiteindelijk zelfs goedkoper is. Let wel op dat u de juiste fitting led verlichting koopt voor uw auto!
Juridische bepalingen waarbij u bij aanschaf op dient te letten. Met betrekking tot de regelgeving voor lichtsterkte zijn er geen specifieke waarden voor LEDs, maar alleen voor traditionele gloeilampen. Een H1-gloeilamp mag maximal 1150 lumen bereiken, terwijl een H8-peer ongeveer bij 800 lumen ligt.
Ten opzichte van standaardlampen levert de WhiteVision ultra een winst op van tot zestig procent meer licht. De H7-toepassing is goed voor 350 branduren, in het geval van H4 geldt zelfs 540 uur.
Moet je een Xenon lamp af-fabriek vervangen, houd dan rekening met 200-250 euro. Xenon af-fabriek lampen, maten zoals D1S en D2S zijn duurder in aanschaf en daar komen de montagekosten nog bij. LED lampen zijn het duurst om te vervangen, 200-300 euro is geen uitzondering.
Het verschil in rendement is enorm. Een ledlamp kan met zo'n 15% van de energie net zoveel licht maken als een ouderwetse gloeilamp en is ook 8 tot 10 keer zuiniger dan de halogeenlamp. Ten opzichte van de halogeenlamp is led dus veel energiezuiniger maar in aanschaf wint de halogeen lamp fors.
De ANWB krijgt geregeld vragen van leden over het vervangen van voertuigverlichting door LED. Al jaren zijn er LED vervangingslampen op de markt, waardoor het mogelijk is om minder zuinige halogeenlampen te vervangen door LED. Helaas is het in Nederland nog niet toegestaan om dit te doen.
De H7 lamp is een verbeterde versie van de H4 lamp. Deze geeft tot 30% meer licht en heeft maar 1 gloeidraad. Door de extra helderheid is deze lamp uiterst geschikt als dim- en grootlicht.
Q2: Welke H7 lamp geeft het meeste licht? Verschillende onderzoeken en studies hebben ondertussen aangetoond dat de Osram 64210NBL-HCB Night Breaker en de Narva H7 Range Power 50+ gloeilamp één van de betere opties zijn binnen het segment van de H7 lampen.
De H7 lamp is een autolamp uit de H-serie autolampen. H7 lampen kunnen functioneren als groot licht, dimlicht en mistverlichting. Het is raadzaam om bij het vervangen van autoverlichting beide lichten te vervangen. Als een lamp het begeeft vanwege de levensduur doet de andere lamp dat ook snel.