Sterke drank bewaren op een koele, droge, donkere plek buiten de koelkast.
Wodka is een sterke drank die op kamertemperatuur kan worden bewaard of in de koelkast kan worden bewaard. Het hangt echt af van individuele voorkeur. Wodka kan zelfs in de vriezer worden bewaard. Dit komt omdat dranken met een alcoholpercentage hoger dan 35% in de vriezer kunnen worden bewaard en niet bevriezen.
Steek de sambuca aan met een aansteker of lucifer en laat even flink branden/opwarmen. Doof dan de vlam met een bierviltje o.i.d. Niet meteen drinken want de rand van het glas is heet. Heerlijk en feestelijk bij of na een italiaanse maaltijd, bijvoorbeeld bij tiramisu (zie elders in mijn kookschrift).
Traditioneel wordt een sambuca geserveerd met drie koffiebonen in het glas. Deze koffiebonen staan voor gezondheid, rijkdom en geluk. Een sambuca kan even aangestoken worden om een mooie ronde, dikke smaak te krijgen en om warm en koud tegelijk in de mond te krijgen.
Heldere alcoholische dranken, met een hoog alcoholpercentage, zijn in principe onbeperkt houdbaar. De beste manier om vast te stellen of een drank niet meer houdbaar is, is door te zien, ruiken en proeven. Als een heldere vloeistof troebel is geworden is deze niet meer voor consumptie geschikt.
Sambuca mixen in cocktails
Je kunt sambuca aan veel andere drankjes toevoegen om een frisse en zoete smaak toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld creatief zijn en het toevoegen aan cocktails met sinaasappelsap of citroensap. Sambuca heeft echter een zeer dominante smaak, dus het moet zorgvuldig worden gedoseerd.
Ongetwijfeld de meest verfijnde sambuca, door zeer velen gewaardeerd.
Een goed glas sambuca wordt geserveerd met 3 koffiebonen in het glas welke staan voor: Gezondheid, rijkdom en geluk.
Het kruid alsem bevat thujon en absintine. Thujon werkt bij een zeer grote dosis enigszins hallucinerend. Absintine veroorzaakt de bittere smaak. Absint werd in 1909 in Nederland verboden omdat het tot waanzin zou leiden.
Vriespunt bier
Water heeft een vriespunt van 0° graden Celsius. Dat houdt in dat bij een temperatuur van 0° graden Celsius of lager, water gaat bevriezen en dus ijs wordt. Het vriespunt van alcohol is daarentegen -114° graden Celsius.
Het water geleidt kou beter en gelijkmatiger over de fles. Plaats je ingepakte fles wijn in de vriezer. Na 15 minuten is je wijn klaar om te drinken! Vergeet een fles wijn niet uit de vriezer te halen, want bij te lang invriezen kan het zijn dat de fles knapt door het uitzetten van de vloeistof!
Een fles in de vriezer stoppen werkt altijd, maar het kan nog sneller. Gebruik een paar velletjes nat keukenpapier waarmee je de fles in zijn geheel inpakt. Plaats de ingepakte wijn in de diepvries en 15 minuten later is het koud.
Je moet Limoncello ijskoud drinken. Je kunt de fles het beste in de vriezer bewaren. Door het hoge alcoholpercentage bevriest de drank nooit helemaal.
Tip 1: Bewaar hem niet in de vriezer
Het is verstandig om de vodka in een koude ruimte te bewaren, maar dan wel in de koelkast. Wanneer je de fles vodka in de vriezer legt gaat de smaak verloren. De eerstvolgende keer dat jij een glas inschenkt, zal hij dus niet meer zo smaken als je gewend bent.
Limoncello bewaren in de vriezer
Bewaar limoncello altijd in de vriezer, want de beste limoncello is ijskoud het lekkerst! Dankzij het hoge alcoholpercentage bevriest de limoncello niet. Wanneer je jouw limoncello in (of buiten) de koelkast bewaard kun je hem eventueel ook met een ijsklontje drinken.
Sambuca is ook uitstekend geschikt voor het maken van een cocktail. Iedere cocktail bestaat in normaal gesproken uit een deel sterke drank, een deel likeur en een deel vruchtensap of soda water. Een cocktail met sambuca maak je met bijvoorbeeld jus d'orange, maar ook met ananassap.
Sambuca is een, van oorsprong Italiaans, helder anijslikeur met een alcoholpercentage van ongeveer 40%. Als sambuca vermengt wordt met water, door bijvoorbeeld het toevoegen van een ijsblokje, wordt sambuca direct troebel wit. Sommige merken sambuca voegen andere aroma's aan de sambuca toe zoals mandarijn.
Sambuca Bianca Likeur 70cl | Aanbieding 9,15 vanaf..
Sambuca - 85 kcal. Rode wijn - 82 kcal. Cognac - 80 kcal.
Voor de meeste gedistilleerd dranken is de standaard drinkmaat 30ml. Indien anders wordt de andere maat erbij vermeld.
Sambuca: een Italiaanse likeur
Sambuca is net zo sterk als wodka of whisky (37,5%) maar is gemakkelijker te drinken vanwege de zoetheid die de smaak van de alcohol maskeert.
Sambuca Blanco | 40,0% | Anijs. Helder. Anijs met koriander. Vol zoete anijssmaak.
Sambuca: dé Italiaanse likeur met kenmerkende anijssmaak. Echte Italianen zweren bij een glas sambuca na de maaltijd.
Zeg je 'sambuca' dan is er altijd wel iemand die zegt: 'ah, met de drie koffiebonen'. Ná de opmerking over de koffiebonen komt vaak de toevoeging dat de drie koffiebonen een betekenis hebben. Namelijk dat ze staan voor het wensen van gezondheid, rijkdom en geluk.