Een draadloze oplader, ook wel wireless charger genoemd, heeft verschillende voordelen. Je legt je Xiaomi Redmi Note 10 / 10S gewoon op de pad en het opladen kan beginnen. Een groot voordeel van een draadloze oplader is dat je niet telkens een kabel in je Xiaomi Redmi Note 10 / 10S hoeft te doen.
Het antwoord is namelijk ja. Het draadloos QI laden in zo sterk, dat de telefoon en de wireless charger gewoon contact maken als er een hoesje om de telefoon zit.
Het ondersteunt een draadloze oplaadstandaard zoals Qi. Plaats het apparaat op een compatibel oplaadpad om het op te laden.
Draadloos opladen werkt via elektromagnetische spoelen. Er zit er eentje in je draadloze lader en eentje in je smartphone. Zodra je die spoelen op elkaar legt gaat er energie van de ene naar de andere spoel. Om ervoor te zorgen dat dit veilig verloopt worden draadloze opladers getest.
Draadloos opladen van Xiaomi smartphones
Dit geldt voor verschillende toestellen waaronder de Xiaomi Redmi Note 10T, de Poco X3 of de Redmi K40 Gaming. De Xiaomi Mi 9 en de Mi 10 kun je wel weer draadloos opladen.
Je hebt een Qi-oplader nodig, die je met een usb-kabel en een stekker met een stopcontact verbindt. Zo wordt de oplader van stroom voorzien. De draadloze oplader bevat een zogeheten spoel die een elektromagnetisch veld afgeeft.
Bijna alle nieuwe smartphones bezitten al een ingebouwde Qi ontvanger. Qi is de standaard voor draadloos opladen. Deze telefoons zijn direct te gebruiken met een draadloze oplader. Sommige (oudere) smartphones kunnen ook gebruikt dit kan door middel van een speciale achterkant of draadloze laadpatch.
Het apparaat dat over Qi-technologie beschikt heeft eenzelfde spoel die het elektromagnetisch veld absorbeert en vervolgens de accu met energie vult. Bij de huidige Qi-opladers kun je het apparaat binnen een straal van 5 millimeter van het dock houden om het apparaat op te laden.
Snelladers hebben een hoger voltage of hogere stroomsterkte, waardoor ze een hoger vermogen hebben. Hierdoor krijgt de batterij van jouw toestel bij het opladen in één keer meer stroom dan bij een gewone oplader, waardoor je batterij sneller opgeladen is. Dit effect is het sterkste bij een batterij die bijna leeg is.
De Xiaomi Mi 11 kan niet alleen bedraad in hoog tempo worden opgeladen, het toestel biedt ook ondersteuning voor 50 Watt draadloos opladen en 10 Watt omgekeerd draadloos opladen. Reverse wireless charging stelt gebruikers in staat om bijvoorbeeld hun oordopjes of smartwatch op te laden via de batterij van je telefoon.
A51: 4.000 mAh batterij, 15W opladen
Hiermee laad je de Samsung A51 binnen 2 uur weer volledig op. Draadloos opladen is met deze smartphone niet mogelijk.
Deze smartphone kan niet draadloos opladen.
De Xiaomi 11T Pro doet nog beter met een lader van 120 Watt die je batterij al na 20 minuten weer oplaadt. Draadloos opladen kan je echter niet.
U hebt een iPhone 8 of nieuwer nodig. De iPhone heeft een ingebouwde draadloze oplaadfunctie waarmee het apparaat op een eenvoudige en intuïtieve manier kan worden opgeladen. Uw iPhone werkt met Qi-gecertificeerde opladers die beschikbaar zijn als accessoires en in auto's, cafés, hotels, luchthavens en meubilair.
Huawei-apparaten die draadloos opladen ondersteunen, zijn onder meer: HUAWEI P40 Pro, P40 Pro+, Mate 30 RS, Mate 30 Pro, Mate 30, P30 Pro, Mate 20 Pro, Mate 20 RS en Mate RS; HONOR 30 Pro+, HONOR V30 Pro; HUAWEI MatePad Pro, FreeBuds 2; HONOR FlyPods Pro; HUAWEI FreeBuds 3-serie (editie met draadloos opladen), FreeBuds ...
Met draadloos opladen doe je je iPhone-batterij geen plezier. Uit verschillende testen is gebleken dat de accu meer belast wordt, waardoor de batterij sneller slijt. Als je wilt dat de accu zo lang mogelijk goed blijft, is het dus beter om een kabel te gebruiken.
Kun je een telefoon met hoesje draadloos opladen? De meeste telefoonhoesjes zijn tegenwoordig gemaakt van leer of kunststof (zoals TPU). Deze materialen blokkeren geen draadloze signalen, waardoor je een telefoon met hoesje in vrijwel alle gevallen probleemloos kunt opladen.
De capaciteit van iPhones voor draadloos opladen bedraagt maximaal 7,5 watt en Android-toestellen kunnen afhankelijk van de telefoonmaker tot 15 watt aan. Je kunt het best in de handleiding van je telefoon opzoeken wat de capaciteit is voor draadloos opladen.
Om het modelnummer te achterhalen, ga je op je smartphone naar “Instellingen” en kies dan onderaan “Info telefoon” (“Toestel-info” in oudere versies van Android). Je ziet nu het modelnummer van je smartphone in beeld staan.
Via de Batterybox app (Android en iPhone) kun je zien waar het dichtstbijzijnde oplaadstation is en hoeveel powerbanks er beschikbaar zijn. Heb je een powerbank gehuurd via de app of sms, dan wordt 'ie vrijgegeven in de box. Je kunt je telefoon nu opladen via de Android- of Apple-kabel.
Zorg ervoor dat alles volledig bedekt is met rijst en zet de bak in de buurt van een warme plek. En wachten maar. Verberne raadt aan de bak zeker 24 uur te laten staan, zonder aan te raken. Daarna kun je je smartphone weer in elkaar zetten en aan doen.
Met een inductielader kun je de telefoon draadloos opladen. De telefoon moet wel geschikt zijn voor inductieladen. Opladen met inductie gebeurt normaliter met de universele Qi technologie. Om te laden met een inductielader leg je je mobiele telefoon op een basisstation.
Stroom die door een spoel loopt wekt een magnetisch veld op. Deze spoel is terug te vinden in het laadstation. Dat magnetisch veld wekt spanning op in een tweede spoel, deze vind je in het toestel zelf. Die spanning zorgt ervoor dat er ook stroom zal lopen in die tweede spoel.