PUR schuim is vochtbestendig, waardoor het goed geschikt is om te gebruiken in kruipruimten, waar het makkelijk vochtig wordt. Daarnaast ligt de isolatiewaarde hoog, met een lambdawaarde van 0,026 W/m*K. Het is makkelijk aan te brengen en hoeft ook niet veel te kosten. PUR schuim is ook perfect voor na-isoleren.
Vochtwerendheid. Spouwmuurisolatie met PUR is krimpvrij, winddicht en vochtwerend waardoor het ook bestand is tegen schimmels en rot. Hoewel het vochtwerend is, blijft PUR toch ademend. Dat betekent dat opgenomen vocht dat zich in de muren bevindt toch kan ontsnappen.
PUR laat veel meer vocht door dan andere isolatievormen en veel vocht kan problemen veroorzaken. Opgehoopt vocht kan bijvoorbeeld resulteren in blijvende schade aan uw woning, nare geuren, schimmels en ongedierte.
Dus bijvoorbeeld een regenbui of lekkage op purschuim is niet echt een probleem. Langdurig contact met water of stilstaand water moet wel worden vermeden. Immers, water dat niet weg kan en dus in het schuim aanwezig blijft, kan zorgen voor verminderde prestaties in de eigenschappen.
Gespoten PUR is lucht- en dampdicht. Prima geschikt dus voor het dichten van koudebruggen en het...
Purfoam hecht niet op polyethyleenfolie, siliconen of P.T.F.E. Purschuim vulling zorgt voor een langere levensduur van uw woning. Eenmaal aangebracht en uitgehard zal het materiaal niet meer verzakken in de wand, kier of spleet. Het gehele oppervlakte blijft dus goed geïsoleerd!
PIR isolatiemateriaal gaat bijvoorbeeld maar 50 jaar mee, terwijl glaswol, steenwol en purschuim een levensduur van 75 jaar hebben. EPS is dus ook nog eens het duurzaamste materiaal op de markt!
Het voordeel van purschuim is dat het materiaal een zeer hoge isolatiewaarde heeft. Laat u uw vloer isoleren met PUR? Dan kunt u rekenen op een besparing op uw energierekening en een toename van uw wooncomfort. Purschuim is ideaal omdat het alle kieren en naden goed kan dichten.
Isolatie uit PUR-PIR is dampremmend op zich, waardoor een dampscherm niet nodig is. Voor een optimale luchtdichtheid maken we kieren wel dicht met PUR-isolatieschuim en verkleven we naden met tape. Voor binnenmuren bestaan deze isolatiepanelen ook met een afwerkingslaag uit gipskarton.
wat is de prijs van pur-isolatie? Met een kostprijs tussen 25 en 35 euro per m2 (inclusief plaatsing, exclusief btw) is gespoten PUR een relatief goedkoop isolatiemateriaal voor de isolatie van onder meer vloeren en daken. Een dampscherm is bovendien niet nodig.
Polyurethaan wordt afgekort tot PU of pur en is bij het grote publiek vooral bekend als purschuim.Toch is polyurethaan meer dan enkel het purschuim. Van polyurethaan kunnen ook andere producten gemaakt worden en dit zorgt voor een grote toepasbaarheid van polyurethaan. Purschuim is de bekendste toepassing.
EPS isolatie is licht van gewicht, gaat lang mee en is bestand tegen vocht, waardoor het een goede keuze is voor allerlei isolatie-klussen. Het wordt vooral gebruikt voor spouwmuurisolatie en bodemisolatie. De lambdawaarde van EPS ligt tussen de 0,030 en 0,040 W/mK.
Glaswol neemt geen water op. Wie met glaswol isoleert, kan alvast gerust zijn, want glaswolisolatie is waterafstotend. De vezels van minerale wol werken ongeveer als de veren van een eend: hun oppervlakte is zo klein dat ze geen watermoleculen kunnen opnemen en ze zelfs afstoten.
Is purschuim een goed isolatiemiddel? Polyurethaanschuim is een veelzijdig materiaal dat gebruikt kan worden voor verschillende toepassingen, waaronder isolatie, afdichting en geluidsisolatie. Hoewel het een uitstekende isolator is, is het belangrijk op te merken dat het niet ademend is.
Dakisolatie is de meest effectieve vorm van isolatie van je woning.
Spouwmuurisolatie
Van de drie isolatievormen levert spouwmuurisolatie u het hoogste rendement op.
Pir en kooltherm isolatie hebben de hoogste isolatiewaarde. De isolatiewaarde is afhankelijk van de lambdawaarde en de dikte van het isolatiemateriaal.
De purschuim laag onder de vloer is niet uitgehard en blijft een chemische reactie geven. Hierdoor komen ongezonde stoffen in de woning terecht.
Hoeveel liter haal je uit een bus pur schuim van 750ml? Je haalt uit een 750ml bus ongeveer 45 liter.
Pur schuim is een product dat bestaat uit polyurethaan schuim en veelzijdig toe te passen is in de bouw. Pur schuim is te gebruiken voor het dichten van naden, kieren, gaten tussen vloeren, scheidingswanden en plafonds en het bevestigen/afdichten van deurkaders en raamkozijnen.
Het verschil zit vooral in de prestaties.PIR is namelijk een 'verbeterde versie' van PUR.PIR verschilt van PUR door een hogere isolatiewaarde en een grotere brandveiligheid (vooral op het gebied van ontwikkeling van rookgassen). Daarnaast biedt PIR een betere dimensionale stabiliteit en een verhoogde drukvastheid.
Een veelgehoorde vraag van klanten is: zijn PIR platen vochtbestendig? Het antwoord hierop is: Ja, PIR platen zijn vochtbestendig. Omdat PIR is opgebouwd uit een gesloten cellenstructuur, kan het materiaal geen vocht opnemen.
Voor PUR-schuimisolatie op de vloer bedraagt de startprijs van ongeveer € 25 per m². Laat je je vloer isoleren met platen, dan mag je rekenen op prijzen van ongeveer € 20 per m². De prijs is wel sterk afhankelijk van de stof waaruit de platen gemaakt zijn.