Ten minste houdbaar tot einde: De Nesquik® Ontbijtgranen hebben een "ten minste houdbaar tot*-datum Na het verstrijken van deze datum kunnen de ontbijtgranen iets van smaakkwaliteit verliezen, maar kunnen ze nog steeds worden opgegeten als de verpakking op een koele en droge plaats bewaard werd en de zak na opening ...
Cacaopoeder is net als heel wat andere poeders eigenlijk onbeperkt houdbaar. Uiteraard is het wel belangrijk dat u het op de juiste manier opbergt, wat dus betekent dat u het op een droge, koele en donkere plek moet bewaren.
Officieel kan cacaopoeder maximaal een jaar worden bewaard, maar ervaring leert dat veel ouder poeder ook bruikbaar blijft. Mengsels van cacaopoeder met iets anders bederven sneller. Motjes lusten het, het kan klonteren, en vetdeeltjes kunnen door lucht, warmte en zonlicht ranzig worden (zie Genoeg 102).
Suiker, mager cacaopoeder* (23 %), emulgator: SOJAlecithine, zout, vitaminen C,D ; natuurlijk aroma, kaneel. Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal).
Nesquik, de mix voor chocoladedrank gericht op kinderen, doet vast een lampje branden. Bij één portiezakje doe je 130 milliliter water, nadat je eerst met een scheutje koud water de klontjes uit de poeder gehaald hebt. Wat je overhoudt is een klein kopje chocolademelk.
NESQUIK is een instantcacao. In combinatie met verse melk ontstaat snel een lekkere cacaodrank die onweerstaanbaar is! Zowel warm als koud heerlijk en bovendien gemakkelijk klaar te maken.
De naam NESQUIK® is de contractie van Nestlé en van Quick, dat «snel» in het Engels wil zeggen, zonder de «c». Het konijn QUICKY is de internationale mascotte van NESQUIK®. Hij is rond 1975 verschenen en is ook de unieke ambassadeur van het merk sinds 1999.
1 eetlepel (15 g) bevat 55 calorieën.
Nesquik® is een heerlijk chocoladepoeder dat melk omtovert in een onweerstaanbare drank!
Houdbare producten in blik of pot
Jaren na de THT-datum kun je groenten of fruit uit blik nog zonder risico voor de gezondheid eten. Ook groente of fruit uit een pot is nog goed eetbaar. Omdat de producten goed verhit zijn, zijn alle bacteriën gedood en bederven ze eigenlijk niet.
Chocola is namelijk een voedingsmiddel dat niet snel bederft. Het is daarom vaak langer houdbaar dan deze datum. Het kan wel zo zijn dat de smaak, kleur, geur of kwaliteit van het product achteruitgaat, maar je kunt het zonder gevaar voor je gezondheid eten.
De supermarkten hebben schappen vol groenten in blik, mede door de lange houdbaarheid. Altijd handig dus om een aantal blikjes bonen in huis te hebben. Gedistilleerde drank zoals wodka, rum, gin, whiskey en tequila blijft in de eeuwigheid houdbaar. Ook als de fles al geopend is geweest.
Na openen is het product enkele dagen houdbaar mits het gekoeld wordt bewaard tussen de 5 en 7 graden Celsius. Dit betekent dat de houdbaarheidsdatum bij een geopend product niet meer van toepassing is.
ONBEPERKT HOUDBAAR
Zout, azijn, suiker, hard snoepgoed, kauwgom, sterk-alcoholische dranken en wijn.
Het enige wat je nodig hebt is een glas melk en een paar lepels Nesquik-cacao, die je door elkaar mengt. Dan kun je genieten van een zoete kop chocolademelk. Voor warme chocolademelk raden we aan om er een beetje slagroom op te doen, waar je een beetje cacao overheen kunt strooien.
nieuws Cacaopoeders zoals Nesquik en Hotcecemel bevatten veel te veel suiker om gezond te kunnen worden genoemd. Ze zijn zeker niet aan te raden als dagelijks ontbijtdrankje voor kinderen. Dat zegt de Duitse consumentenorganisatie Oekotest na een onderzoek op 23 poeders.
Hoe wordt Nesquik® bereid? Voeg 2 volle theelepels Nesquik® toe aan 200 ml warme of koude halfvolle melk of gebruik een plantaardige variant.Even roeren en klaar! Een kop melk met Nesquik®poeder heeft een Nutri-Score B.
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat warme chocolademelk je bloedsomloop verbetert, waardoor er ook meer bloed en zuurstof bij je hersenen komt. Warme chocolademelk kan op deze manier zorgen voor een scherpere geest en een beter geheugen.
Zet de mok 140 seconden (2 minuten en 20 seconden) in de magnetron op 800 Watt. Het kan per magnetron verschillen hoeveel tijd er nodig is.
De precieze herkomst van ons woord chocola is niet bekend, behalve dat het woord op zijn minst gedeeltelijk uit de Azteekste taal Nahuatl komt. De Azteken noemden hun cacaodrank xocolātl, letterlijk vertaald een bittere drank. Een andere verklaring is te vinden in een combinatie van Azteekse en Mayatalen.
Cacaopoeder is de grondstof die gebruikt wordt om chocolade van te maken en bevat van nature veel voedingsstoffen zoals magnesium en ijzer. In tegenstelling tot chocolade, waar vaak veel suikers, melk, vet en smaakstoffen aan worden toegevoegd.
1 reep (50 g) bevat 244 calorieën.
Nestlé Nutrition en Nestlé Health Science in Nederland
De fabriek Nunspeet ligt op de Veluwe, het groene hart van Nederland.