Ja, dat kan zeker! Als je zonder voorbehoedsmiddelen seks hebt met een jongen (waarbij zijn sperma in jouw vagina terecht komt) kun je altijd zwanger worden. Dus net zo goed als het de eerste keer is. Dit kan trouwens ook gebeuren als je alleen maar friemelt met elkaar.
Vrouwen kunnen zwanger worden bij vrijen zonder penetratie (dus zonder dat de man in de vrouw komt). Ook bij huid-op-huidcontact van vagina en penis is er altijd een kleine kans op zwangerschap. Zowel via voorvocht als via sperma. Zaaddodende middelen beschermen niet tegen zwangerschap.
Diepe penetratie is belangrijk als je zwanger probeert te worden, want het sperma komt zo dieper in de baarmoederhals terecht dan bij oppervlakkige penetratie. De volgende houdingen kunnen daarbij helpen: Op z'n hondjes: bij deze houding zit je op handen en knieën voor je partner.
De kans op zwangerschap is klein, maar het kan wel! Voorvocht is vocht dat uit de penis komt wanneer de man opgewonden is of seksueel gestimuleerd wordt. Voorvocht kan een heel lage concentratie aan zaadcellen bevatten. De kans op zwangerschap is klein, maar het kan wel!
Wel 15 tot 35% van de vrouwen raakt door deze 'anticonceptiemethode' alsnog zwanger.
De eerste signalen van je zwangerschap zijn: gevoelige en opgezette borsten, tepels die groter en donkerder zijn, misselijkheid, vaak moeten plassen, trek in eten op vreemde momenten en sneller moe zijn. Het komt allemaal door nieuwe hormonen!
Ook orale seks (pijpen) met een condoom is veilig.Orale seks waarbij de jongen klaarkomt in de mond van de ander is echter niet veilig. Net als orale seks bij het meisje (beffen) als ze ongesteld is. Met sperma aan de handen in de buurt komen van de vagina is ook onveilig.
De kans op zwangerschap na een jaar bij vrouwen ligt bij een optimaal en nauwkeurig gebruik op 4%. De kans op zwangerschap binnen een jaar ligt in de dagelijkse praktijk door onzorgvuldige toepassing hoger, namelijk tussen de 6% en 38%.
Meestal is de eisprong twee weken voor de menstruatie. In de periode vóór de ovulatie tot en met de dag van de ovulatie kun je het best om de dag vrijen. Bij een cyclus van 28 dagen gaat het om de dagen 10 tot en met 15 na het begin van de laatste menstruatie. De drie dagen rond de eisprong ben je het vruchtbaarst.
Een vrouw kan vruchtbaar zijn vanaf dag 8-9 t/m de 3e week, waarbij de bevruchting in de periode van 5 dagen na de menstruatie tot en met de ovulatie moet plaats vinden. Deze periode kenmerkt zich door afscheiding van meer, dunner en draderig slijm.
Van de vrouwen die zwanger willen worden, is 70 à 80% binnen een jaar ook daadwerkelijk zwanger. Bij vrouwen boven de 35 jaar duurt het gemiddeld langer voordat ze zwanger worden.
Daarvan trekken we 14 dagen af om de dag van de eisprong te kennen. Dat is dus dag 16 (30 – 14). Men weet dat een vrouw vruchtbaar wordt 72 uur vóór de eisprong (dat is dus drie dagen, in ons voorbeeld vanaf dag 13). Het meest vruchtbaar is ze op de dag van de eisprong (dag 16), daarna daalt de vruchtbaarheid.
Bij een vruchtbaarheidstest plas je op een teststaafje. Daarna kun je op de vruchtbaarheidstest aflezen wat de hoeveelheid FSH is. Heb je te weinig of te veel FSH, dan kan er een (medische) oorzaak zijn waardoor de menstruaties onregelmatig zijn of uitblijven.
Doe een zwangerschapstest
Een zwangerschapstest kun je kopen bij de apotheek of drogist. De test kun je makkelijk zelf uitvoeren. Je houdt een teststrip enkele seconden in de urine(straal), het liefst in ochtendurine. Na enkele minuten is het testresultaat zichtbaar.
Als je twee of drie dagen voor je menstruatie vrijt, is de kans op zwangerschap uiterst klein. Je eitje kan ongeveer 12 tot 24 uur overleven nadat het is vrijgegeven.
Naast ovulatiepijn kun je ook merken dat je eisprong plaatsvindt door de volgende redenen: Je hebt veel vaginale afscheiding, wat 3 tot 4 dagen voor je eisprong begint en 1 tot 2 dagen erna aanhoudt. Sommige vrouwen hebben rondom hun eisprong last van misselijkheid, hoofdpijn en rugpijn.
Bepaal op de eerste dag van je menstruatie de datum waarop je weer ongesteld wordt.Ongeveer veertien dagen voor deze datum heb je je volgende eisprong. Je meest vruchtbare dagen zijn deze dag en de twee dagen vóór je eisprong.
Als je niet zwanger wil worden, gebruik dan een voorbehoedmiddel. Bekende voorbehoedmiddelen zijn: de pil, het spiraaltje of condooms. Andere voorbehoedmiddelen die goed beschermen tegen zwanger worden zijn: de prikpil, het hormoonstaafje, de hormoonring of de hormoonpleister.
Methode. Een jongen trekt zijn penis terug uit de vagina vlak voordat hij klaarkomt. Het sperma komt dus niet in de vagina van het meisje.
Ochtendurine. Om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen, is het dus zaak dat je een test doet met urine waarin de hoogste concentratie hCG zit. En dat is in ochtendurine. Ook al kun je zwangerschapstesten op elk moment van de dag doen, bij een early test raden we je zeker aan om het in de ochtend te testen.
De bevruchting voelen: kan dat? Het antwoord is nee, maar de innesteling volgens sommige vrouwen wél. Zij beschrijven een gevoel van kramp in hun baarmoeder op het moment dat de eicel zich innestelt. Of dit klopt is alleen niet wetenschappelijk bewezen.
Vanaf wanneer je deze eerste zwangerschapssymptomen kunt ervaren verschilt per persoon, maar ligt meestal rond de derde of vierde week.
Dit slijm is helder en glanzend, als rauw eiwit, en soms ook draderig. Dan ben je vruchtbaar.
Kan je 2 dagen na je menstruatie zwanger raken? Als je al één dag na je menstruatie vruchtbaar kan zijn, dan is je risico twee dagen na je menstruatie natuurlijk nog hoger.
Je kunt natuurlijk niet ongesteld worden en tegelijk ook zwanger zijn. Als er in de cyclus een eicel bevrucht wordt, nestelt dit eitje zich in het baarmoederslijmvlies. De hormonen die gezorgd hebben voor de opbouw van het baarmoederslijmvlies blijf je produceren en dus word je niet ongesteld.