Een QR-code die bewijst dat je corona hebt gehad, gevaccineerd bent of onlangs een negatieve test hebt gedaan. Het was al verplicht in de horeca en op evenementen, maar vanaf 6 november geldt de regel ook voor amateursportclubs en op terrassen. Waar de code niet nodig is: wegrestaurants.
Zo lieten Burgers' Zoo, Apenheul en het Openluchtmuseum eerder al weten . Al kan het zijn dat horecagelegenheden in de parken waar niet afgehaald kan worden, wel verplicht zijn om de codes te scannen. Maar ook kermissen, kleinere pretparken, klimbossen en buitenspeeltuinen gelden als doorstroomlocatie.
OOSTERBEEK - In alle horecazaken is een QR-code verplicht als je naar binnen wilt, maar wegrestaurants vormen daar een uitzondering op. “Er wordt met twee maten gemeten”, zegt Jan van Hooijdonk, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland afdeling Arnhem Renkum.
Daphnes café is niet de enige horecazaak in Amsterdam die weigert naar de QR-code te vragen. Het café ernaast trekt zich er ook niks van aan, net als een bruine kroeg elders in het centrum.
Check waar je zonder Coronapas terecht kunt op Keuzevrijbijmij.nl. Keuzevrijbijmij.nl wordt hét digitale platform waarop je winkels, artsen, bedrijven, scholen en andere dienstverleners of organisaties vindt waar je altijd welkom bent. Ook zonder test of vaccin.
Vanaf 25 september 2021 is alleen met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar toegang mogelijk: in alle horeca binnen (behalve bij afhalen zoals in sportkantines), bij evenementen (zoals festivals, optredens, feesten en publiek bij professionele sportwedstrijden) en.
Vanaf 25 september 2021 is het verplicht om je te laten vaccineren of te testen voor je toegang verkrijgt tot de horeca. Een groot deel van de horeca ondernemers zijn het hier niet mee eens, men heeft hier geen personeel voor klaar staan en wil niet voor politie agent te hoeven spelen in hun eigen zaak.
Voor wie geen QR-code wil gebruiken tijdens een uitje is er nog genoeg te doen. Zo zijn buitenactiviteiten vrij te bezoeken voor iedereen, telt Drenthe verschillende bijzonder mooie natuurgebieden om in te wandelen of te fietsen, en ook in de winkels is vooralsnog iedereen welkom.
In de horeca moest je binnen al een QR-code laten scannen, maar vanaf nu moet je ook op het terras een coronabewijs tonen. De coronapas wordt verplicht op de volgende plekken: Horeca, zowel binnen als op buitenterrassen (eet- en drinkgelegenheden), behalve bij afhalen. Casino's.
De meeste mensen bouwen afweer op tegen het virus nadat zij besmet zijn geweest. We weten nog niet precies hoe lang je in welke mate je beschermd bent tegen verschillende varianten van het virus.
Uw vaccinatiebewijs voor reizen binnen Europa is geldig tot 270 dagen na uw laatste prik uit de basisserie. De boostervaccinatie heeft nog geen geldigheid en verloopt dus nog niet.
De GGD gebruikt vooral de PCR-test in de teststraten. De PCR-test is nauwkeurig en moet in een laboratorium worden uitgevoerd. Daarom kan het 24 uur of langer duren voor u de uitslag krijgt. Deze sneltest geeft binnen 1 uur een uitslag.
Via de app en website van CoronaCheck kunt u een officieel vaccinatiebewijs regelen. Het kaartje of papier met de bevestiging van uw vaccinatie dat u meekrijgt is geen officieel vaccinatiebewijs. Het gele boekje is in Nederland ook geen officieel bewijs.
Herstelbewijs 180 dagen geldig
Uw herstelbewijs is na 180 dagen na uw positieve coronatest niet meer geldig. Voor een geldig coronabewijs moet u dan 1 prik halen.
In de Duitse deelstaat Nedersaksen geldt vanaf vandaag de 2G-plus-regel, wat inhoudt dat gevaccineerde en van corona genezen mensen alleen met een negatief testbewijs toegang krijgen.
Maar Rotterdam is hip en trendy, heeft de enorme haven en een indrukwekkende skyline. De grote stad waar de mouwen worden opgestroopt en waar je allerlei leuke dingen kunt gaan doen tijdens een dagje uit of weekendje weg. De leuke Nederlandse stad heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose ondergaan.
De winkeliersbranche hoopt vooral dat er niet nóg meer maatregelen gaan gelden, zoals het coronabewijs. Hierover denkt het kabinet nog na. "In geen enkel lijstje van instanties zijn winkels een besmettingsbron gebleken", zegt Te Grotenhuis erover. "We hebben al bewezen dat het kan zonder een QR-code."
Is er voor kinderen ook een QR-code? Ja, maar die wordt in Nederland niet gebruikt voor kinderen jonger dan 13 jaar. In andere landen kan er wel naar worden gevraagd. U kunt met het DigiD van uw kind een QR-code aanmaken in de Coronacheck-app.