Kan je zomaar een restaurant beginnen?

U heeft een exploitatievergunning horecabedrijf nodig als klanten eten en drinken in uw restaurant of café. Soms is er geen exploitatievergunning horecabedrijf nodig. Bijvoorbeeld voor een afhaalrestaurant of bedrijfskantine. Dit verschilt per gemeente.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ondernemersplein.kvk.nl

Hoeveel kost het om een eigen restaurant te beginnen?

Voor een ruimte met een koopprijs van € 1 miljoen komt dat neer op een aanbetaling van € 100.000 tot € 200.000. Zodra je een ruimte hebt, zul je renovaties moeten uitvoeren om bepaalde zaken te repareren en/of de ruimte aan te passen aan je wensen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lightspeedhq.nl

Kan je een restaurant beginnen zonder diploma?

Voor veel beroepen is een diploma nodig, maar om directeur te worden hoef je alleen naar de Kamer van Koophandel. Je kunt zelfstandig ondernemen zonder opleiding, vergunning, of papieren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ondernemeneninternet.nl

Welke vergunningen heb ik nodig voor een restaurant?

Als horecaondernemer heb je te maken met verschillende wetten en regels. Zo moet je verschillende vergunningen aanvragen. Zoals een drank- en horecavergunning, terrasvergunning, exploitatievergunning en een omgevingsvergunning.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op khn.nl

Hoe start ik mijn eigen horecazaak?

Voordat je kunt starten met je eigen horecabedrijf zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, denk hierbij bijvoorbeeld aan:
  1. Inschrijven KvK en Belastingdienst.
  2. Bestemmingsplan van de gemeente.
  3. Horecavergunningen die je moet regelen.
  4. Betalingsverkeer organiseren.
  5. Risicoinventarisatie en -evaluatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ikgastarten.nl

Hoe start ik een een horecabedrijf? | Ik Begin Voor Mezelf

36 gerelateerde vragen gevonden

Wat mag je zonder horecavergunning?

Deze horeca-activiteiten mogen zonder exploitatievergunning plaatsvinden: hotels met horeca-activiteiten uitsluitend voor hotelgasten. alcoholvrije horeca in winkels (maximaal 20 procent of 20m2 van het oppervlakte) zonder terras. horeca in grootschalige tuincentra en warenhuizen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op amsterdam.nl

Wat kan je serveren zonder kok diploma?

Bijvoorbeeld in de horeca: om als restaurateur aan de slag te gaan heb je een koksdiploma nodig, zogenamd in het belang van de volksgezondheid. Maar op die regel bestaan uitzonderingen. Zo mag elk café lichte maaltijden serveren, zonder dat daar een gediplomeerde kok aan te pas komt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nieuwsblad.be

Hoe lang duurt aanvraag horecavergunning?

Als uw aanvraag volledig is ingediend en u dus alle benodigde documenten hebt ingeleverd neemt het stadsdeel uw aanvraag in behandeling. Daarna duurt de aanvraagprocedure van een exploitatievergunning maximaal 8 weken. Die termijn kan eenmalig met nog eens 8 weken worden verlengd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op amsterdam.nl

Heb ik een horecavergunning nodig?

Een drank- en horecavergunning is verplicht voor alle ondernemers in de horeca. Dat geldt voor ondernemers die met hun zaak winst willen maken. Maar bijvoorbeeld ook voor sportverenigingen en stichtingen (paracommerciële horeca) die drank schenken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ondernemersplein.kvk.nl

Welke verzekeringen heb ik nodig voor een restaurant?

Verzekeringen horeca, top 5
  • Aansprakelijkheidsverzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt je horecabedrijf tegen eventuele schadeclaims. ...
  • Inventaris/goederenverzekering. ...
  • Verzuimverzekering. ...
  • Bedrijfsschadeverzekering. ...
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ondernemenmetpersoneel.nl

Hoe run ik een restaurant?

‘Hoe run ik een restaurant? ’ is een handige gids die bezielde vakmensen doorheen de praktische rompslomp van het opstarten van en restaurant loodst.  Komen aan bod: personeelsbeleid, het omgaan met klanten, het leren werken met financiële resultaten, het leren streven naar duidelijke doelstellingen...

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bol.com

Kan je zomaar een eigen bedrijf beginnen?

Er is in veel gevallen expliciete toestemming van de gemeente nodig om thuis een bedrijf te beginnen. Dat hangt af van de branche waarin je werkt. Iemand met een vrij beroep heeft geen toestemming van de gemeente nodig om thuis een bedrijf te starten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ikgastarten.nl

Wat is een horeca 1 vergunning?

In deze categorie zitten de horecabedrijven waarbij de exploitatie primair is gericht op het verstrekken van dranken voor gebruik ter plaatse en die voor een goed functioneren ook een gedeelte van de nacht geopend zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op waterland.nl

Wat is een horecazaak waard?

Een definitieve waardebepaling gebeurt aan de hand van een uitgebreid onderzoek, maar er zijn voor de horeca twee vuistregels die aangehouden kunnen worden voor een grove indicatie: Vier tot vijf keer de nettowinst van het horecabedrijf. Of jaaromzet = verkoopwaarde, met een marge van 0,8 of 1,2 keer de jaaromzet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op overnameadvies.nl

Wat verdien je in een snackbar?

Het aanvangssalaris van een Verkopers in fastfoodrestaurants en snackbars bedraag meestal tussen de € 477 en € 1.772 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 562 en € 2.041 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op loonwijzer.nl

Wat heb je nodig om een restaurant te openen?

  • Schrijf uw horecabedrijf in bij KVK. ...
  • Check het bestemmingsplan. ...
  • Vraag een exploitatievergunning horecabedrijf aan. ...
  • Vraag een ontheffing Alcoholwet aan. ...
  • Zorg voor een brandveilig horecabedrijf. ...
  • Ga na of u een omgevingsvergunning nodig heeft. ...
  • Kijk welke vergunningen u nog meer nodig heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ondernemersplein.kvk.nl

Kan je zomaar drank verkopen?

Drank- en horecavergunning

U mag drank met minder dan 15% alcohol (of sherry en port) verkopen. U heeft daarvoor geen drank- en horecavergunning of slijterijvergunning nodig. Groothandels moeten een slijterijvergunning hebben als ze alcoholische drank aan particulieren verkopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ondernemersplein.kvk.nl

Wat kost een alcoholvergunning?

De kosten bedragen voor: Aanvragen vergunning: € 459,55. Wijziging vergunning door bouwtechnische veranderingen of verandering ondernemingsvorm: € 165,50. Toevoegen leidinggevende(n): € 165,50.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op burgerloket.hellendoorn.nl

Wat valt onder horecavergunning?

Drank- en horecavergunning / Alcoholvergunning

Als je alcoholhoudende dranken schenkt, moet je als ondernemer in het bezit zijn van een Alcoholvergunning / Drank- en Horecavergunning (DHW-vergunning). Dit is een vergunning op basis van de Alcoholwet die je bij de gemeente moet aanvragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op khn.nl

Wat zijn de kosten van een omgevingsvergunning?

Kosten omgevingsvergunning

Bij bouwkosten tussen €50.000 – €300.000 kost een omgevingsvergunning gemiddeld 3,0 % van de bouwkosten (met meestal een minimum van € 2.000,00). En tussen € 200.000 – € 500.000 kost een omgevingsvergunning 2,0% van de bouwkosten (met meestal een minimum van € 5.000,00).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verbouwkosten.com

Wat is horeca 4?

1.1.4 Horeca 4

Horecabedrijven die tot hoofddoel hebben het voor consumptie ter plaatse verstrekken van in hoofdzaak ter plaatse bereide maaltijden en van in hoofdzaak ter plaatse bereide etenswaren, met als nevenactiviteit het verstrekken van alcoholische, zwak- en niet- alcoholische dranken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op assets.amsterdam.nl

Is een broodjeszaak horeca?

Ja, een broodjeszaak valt onder horeca. Horeca omvat alle diensten die horen bij hotels, restaurants en cafe´s. Ongeacht of het accent van jouw broodjeszaak ligt op consumptie ter plaatse of enkel afhaal, een broodjeszaak valt onder de noemer horeca. Er wordt immers voedsel bereid met als doel verkocht te worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zzpservicedesk.nl

Hoe start je een take away?

Checklist: Starten met afhaalmaaltijden (1)
  1. Maak een ondernemingsplan. Een ondernemingsplan is een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten voor elke nieuwe onderneming. ...
  2. Stel een menu op. ...
  3. Sta stil bij de openingstijden. ...
  4. Sluit de juiste verzekeringen af. ...
  5. Kies de juiste locatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kmoshops.be

Wat zijn de taken van een serveerster?

Wat doet een medewerker bediening?
  • Gastvrij ontvangen van gasten.
  • Opnemen van de bestellingen.
  • Serveren van drankjes en gerechten aan gasten.
  • Klaarmaken van tafels.
  • Verzorgen van mise en place (bijvoorbeeld garneren of bouillon trekken)
  • Verschaffen van informatie met betrekking tot het menu of andere zaken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vacatures.nl

Populaire vragen