Rauwe basilicum eten kan tot voedselvergiftiging leiden. Bepaalde darmbacteriën, E. coli en salmonella, overleven op verse basilicum die op verschillende temperaturen bewaard worden en kunnen gezondheidsrisico's inhouden bij het niet verhitten.
Het normaal gebruik van keukenkruiden zoals anijs, dragon, venkel, basilicum, piment, nootmuskaat, kaneel, sassafras, dong quai, foelie en peper in gerechten is geen probleem. De inname van allylalkoxybenzenen is dan zeer beperkt.
De bloemen van de basilicum zijn eetbaar.
Basilicum bevat essentiële oliën zoals eugenol, citronellol en linalool, die allemaal ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Dit kan helpen bij het voorkomen en verminderen van ontstekingen in het lichaam. Het kruid bevat ook antioxidanten zoals vitamine A, vitamine C, bètacaroteen en flavonoïden.
- Daarnaast worden er kruisreacties beschreven met andere kruiden en specerijen zoals basilicum, witte en zwarte peper, maar dit is zeer zeldzaam.
Ja, het is mogelijk om allergisch te zijn voor basilicum . Dit type allergie, hoewel zeldzaam, kan symptomen veroorzaken zoals huidirritatie, jeuk of zwelling in de mond, ademhalingsmoeilijkheden en in ernstige gevallen anafylaxie. Als u vermoedt dat u allergisch bent voor basilicum, raadpleeg dan onmiddellijk een allergoloog.
Bij sommige mensen kan basilicum een lage bloedsuikerspiegel veroorzaken. De bovengrondse delen van basilicum en basilicumolie zijn MOGELIJK ONVEILIG bij orale inname als medicijn, op de lange termijn. Deze bevatten estragol, een chemische stof die het risico op leverkanker kan vergroten.
Basilicum wordt vaak in voedsel geconsumeerd . Als medicijn wordt het het vaakst door volwassenen gebruikt in actuele producten zoals gels en essentiële oliën. Praat met een zorgverlener om erachter te komen welk type product en welke dosering het beste zijn voor een specifieke aandoening.
Hang het op aan de de steeltjes een in warme maar goed verluchte kamer en laat minstens een week hangen. Dit is een goede methode om kruiden die meer vocht bevatten te drogen (bv. bieslook, munt, basilicum). Leg de kruiden die je wil drogen op een bakpapier en zorg dat ze niet té dicht op elkaar liggen.
De maximale aanbevolen hoeveelheid basilicum per dag is 4 gram. Gebruik je meer dan kan dit invloed hebben op je bloedsuikerspiegel. Ook kan je duizelig worden, gaan zweten of een versnelde hartslag krijgen. Gebruik niet vaker dan 2 keer per dag een kop basilicumthee voor maximaal 3 weken achter elkaar.
Zoete basilicum is niet giftig voor mensen . Zoete basilicum is niet giftig, veilig om te koken en voor kruidenremedies. Boordevol gezondheidsvoordelen, waaronder antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen. Zeldzame allergische reacties; voorzichtig consumeren als u gevoelig bent voor voedsel.
Waarom is de basilicum goed voor je gezondheid:
Basilicum bevat volop vitamines, mineralen en vezels. Zo bevat het riboflavine (vitamine B2), een belangrijke vitamine voor onder andere je energiestofwisseling en het behoud van een gezonde huid. Ook de vitamines C en K zijn volop in de basilicum te vinden.
Ocimum basilicum wordt niet als giftig voor mensen of huisdieren beschouwd wanneer het in normale doses wordt geconsumeerd ; het bevat echter wel chemicaliën zoals estragol die giftig kunnen zijn in grote doses. Het is zeer onwaarschijnlijk dat iemand genoeg basilicum zou consumeren om zich zorgen te maken over de dreiging van estragolvergiftiging.
Iedereen die besmette basilicum heeft gegeten en symptomen van een Salmonella-infectie ervaart , moet onmiddellijk contact opnemen met een arts en hen op de hoogte stellen van het mogelijke contact. Tekenen en symptomen van een Salmonella-infectie zijn onder andere diarree, buikpijn, koorts en braken dat meerdere dagen aanhoudt.
Basilicum bevat bestanddelen zoals eugenol en cineool, die de spijsvertering kunnen bevorderen , een opgeblazen gevoel kunnen verminderen en maag- en darmklachten kunnen verlichten. Hierdoor wordt de opname van voedingsstoffen bevorderd en de algehele spijsvertering gezonder.
Gezondheidsvoordelen van basilicum. Basilicum is een kruid uit de muntfamilie. Het voegt smaak toe aan maaltijden en de voedingsstoffen kunnen gezondheidsvoordelen bieden, zoals het verminderen van oxidatieve stress en het ondersteunen van de cardiovasculaire gezondheid . Zoete basilicum (Ocimum basilicum) speelt een rol in veel mediterrane en met name Italiaanse keukens.
Basilicum kun je het beste scheuren in plaats van snijden, om bruine randjes te voorkomen. Gooi de steeltjes niet weg, maar hak ze fijn en laat ze mee fruiten bij de ui en knoflook bij het maken van een lekkere tomatensaus. Van basilicum kan je natuurlijk heerlijke pesto maken of een echte klassieker: salade caprese.
Als u de basilicumsmaak te sterk vindt, probeer dan de helft van de basilicum te vervangen door spinazie . U kunt ook walnoten of amandelen gebruiken in plaats van pijnboompitten. Bezoek de Basil and Pesto-blog voor een voorbeeldrecept met stapsgewijze instructies.
Ja, basilicum kan je zeker rauw eten en is dan ook het lekkerst. Als je basilicum gebruikt in een warm gerecht, voeg het kruid dan pas aan het einde van de bereiding toe. Als je de basilicum aan het begin van de bereiding toevoegt kan het kruid een bittere smaak afgeven.
De hoeveelheid basilicumbladeren die u dagelijks kunt nemen, hangt ervan af of u het eet als een gezonde toevoeging aan uw eten of als medicijn. Voor medicinale doeleinden kunt u dagelijks tot 1800 mg basilicumbladeren eten en voor dagelijks gebruik kunt u dagelijks tot 2000 mg bladeren consumeren .
Onderzoek heeft aangetoond dat temperaturen onder de 53,6o F (12o C) ernstige problemen kunnen veroorzaken . De eerste symptomen zijn bruine vlekken. Uiteindelijk wordt het hele blad donker (zwarte necrose) en zal de plant zijn bladeren verliezen (bladafsnijding).
Behandel uw bladgroenten voorzichtig. Als u er vrij zeker van bent dat de gaten in uw bladgroenten zijn veroorzaakt door insecten of slakken, dan zouden ze veilig moeten zijn om te eten, zolang u ze grondig wast en alle beschadigde delen verwijdert . Als er echter zoogdieren in uw tuin zijn geweest, moet u beschadigde groenten vermijden.
Bij inname via de mond: Heilige basilicum is mogelijk veilig bij kortdurend gebruik. Extract van heilig basilicumblad is veilig gebruikt in een dosering van 500 mg per dag gedurende 60-90 dagen. Het innemen van heilige basilicum kan misselijkheid of diarree veroorzaken . Er is niet genoeg betrouwbare informatie beschikbaar om te weten of het veilig is om het langdurig te gebruiken.
Basilicum heeft antioxidanten en antibacteriële eigenschappen, helpt de gezondheid van de huid te behouden, stimuleert de spijsvertering en ontgift het lichaam . Het helpt ook bij het voorkomen en genezen van ziekten zoals kanker, diabetes en andere hartaandoeningen. Verse basilicum bevat vitamine A, vitamine K, ijzer, mangaan, calcium en essentiële oliën.
Basilicum. De heilige basilicum, die in de meeste voedingsmiddelen wordt gebruikt, heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Basilicum is een uitstekend kruid om uw bloed te zuiveren en gifstoffen uit het bloed, de lever en de nieren te verwijderen.