Je kunt het sieraad pas zelf verwisselen als de piercing volledig genezen is. Ervaar je na het verwisselen van je sieraad zwelling of irritatie? Dan kan het zijn dat het te vroeg was of dat je lichaam niet goed op het materiaal van de piercing reageert.
Het openen of sluiten van piercingsieraden lijkt misschien even lastig maar dat hoeft het niet te zijn! In het begin kan het een beetje priegelwerk zijn en hoewel je het misschien liever aan een ander overlaat, kun je meestal prima zelf je piercings verwisselen.
Zorg dat de opening groot genoeg is voor je piercing, verwissel je piercingsieraad en buig de uiteinden weer naar elkaar toe. Open een doorlopende ring nooit door de uiteinden uit elkaar te trekken, zo vervorm je de ring en kun je je piercingring niet meer dragen.
Ook het te snel verwisselen van sieraad na de eerste titanium piercing kan er toe leiden dat de piercing uitgroeit. Wacht dus altijd goed tot de piercingsholte is genezen alvorens je deze gaat verwisselen.
De totale genezing van een kraakbeenpiercing duurt gemiddeld 6-9 maanden, maar kan ook oplopen tot een jaar. Als de genezingsperiode voorbij is en je piercing helemaal rustig is mag je gaan wisselen naar andere soort sieraden.
Pak het staafje aan een zijde tussen duim en wijsvinger vast. Draai vervolgens het piercingballetje (of ander opschroefaccessoire) los en leg het in een bakje. Je kunt het piercingsieraad nu verwisselen. Draai na de wissel het balletje er weer terug op en klaar!
In de meeste gevallen moet het sieraad gewisseld worden voor een langer sieraad, en is er een antibioticazalf (bijv. affusinezuurcrème) nodig. Haal het sieraad er niet uit, om inkapseling van een ontsteking te voorkomen.
Dit is per lichaamsdeel en piercing verschillend. Echter kun je ervan uitgaan dat de wond genezen is als deze niet meer rood is en er geen wondvocht en korstjes meer uitkomen. Mocht u twijfelen kunt u altijd bij uw piercer terecht.
Draag geen strakke of vuile kleding over de piercing. Vermijd (bubbel)baden, zwembaden, sauna's en stoombaden. Verwijder de piercing nooit zelf. Let bij een orale piercing ook op het volgende: • Vermijd kussen en orale seks tijdens het genezingsproces.
Ga er niet mee draaien of bewegen, een piercing kan niet vastgroeien in de huid. Elke keer als je er met je vuile vingers aanzit is de kans op ontstekingen veel groter.
Als je lichaam een ​​piercing afwijst, kan je de volgende symptomen ervaren: - De sieraden zijn merkbaar verplaatst.- De hoeveelheid weefsel tussen de ingangs- en uitgangsgaten van de piercing wordt dunner (er moet minstens een halve centimeter weefsel tussen de gaten zitten).
Dit kan je natuurlijk zelf doen, maar je kan het ook laten doen door je piercer. Dit kan handig zijn als je er zelf niet goed bij komt, of als je het zelf niet durft.
Dit verschilt per piercing. Voor iedere piercing geldt; als er geen zwelling, verkleuring of irritatie rondom het gaatje zit is het meestal veilig om te wisselen. Bij sommige piercings is het nodig om tijdens de genezing te downsizen, en dit sieraad te dragen tot het helemaal genezen is.
Draai het ringetje/staafje van de piercing tijdens het schoonmaken. U kunt gewoon douchen; spoel douchegel/zeep en overige restjes goed weg.
De tepelpiercing zal blijven op nummer één staan als meest pijnlijke piercing.
Indien uw piercing ontstoken is kunt u dit merken aan bijvoorbeeld (veel) pijn, warmte, zwelling, roodheid van de huid, geur en/of groen of geel wondvocht. Een ontstoken wond belemmert het genezingsproces en kan ervoor zorgen dat er littekens ontstaan.
Welke kant moet je op draaien om je piercing los te krijgen? Van bovenaf gezien draai je rechtsom je piercing vast, en linksom weer los.
Een milde ontsteking kan men het best behandelen met azijn en de piercing laten zitten. Bij ernstiger ontstekingen zijn antibiotica aan te raden.
Bij een (open) wond verdwijnt de beschermlaag en kunnen bacteriën naar binnen dringen. Hierdoor neemt de kans op ontstekingen toe. Wanneer een wond ontstoken is wordt deze vaak rood, pijnlijk, gezwollen en kan deze voor een bepaalde tijd pus afscheiden.
Er zijn verschillende opties. Wanneer het gaat om een verse piercing (van nog geen jaar oud) is het verstandig de piercing zo lang mogelijk in te houden en snel een nieuw balletje te kopen. Indien de piercing al geruime tijd is genezen zou u de piercing eruit kunnen halen, en een nieuw balletje kunnen kopen.
Hoe snel een gaatje dichtgroeit verschilt per persoon. Meestal groeien piercings het eerste jaar nog dicht wanneer het sieraad er een dag uit is. Na een jaar is het vaak wel mogelijk om het sieraad iets langer uit te laten, mits het helemaal genezen is.