Solo is zeer geschikt voor bakken en braden op traditionele wijze. De olie spat niet, brandt niet aan door hoge hittebestendigheid en is meerdere malen te gebruiken.
Voor bakken en braden heb je altijd de keuze tussen de authentieke (ongezouten) boter of margarines die speciaal voor bakken en braden werden samengesteld.
Bakken met andere soorten boter kan, maar geeft niet hetzelfde resultaat. Roomboter geeft door het hoge vetpercentage veel smaak en een heerlijk smeuïg resultaat. Kies als het kan voor biologische (gras)boter en geniet van de lekkerste baksels. Bak je liever met margarine?
Ongezouten boter geeft u volledige controle over de algehele smaak van uw recept. Dit is vooral belangrijk bij bepaalde gebakken producten waarbij de pure, zoete roomachtige smaak van boter de sleutel is (boterkoekjes of pondcakes). Wat betreft koken, laat ongezouten boter de echte, natuurlijke smaak van uw eten naar voren komen.
Solo wordt gemaakt van plantaardige oliën van de beste kwaliteit. Deze oliën worden gewonnen uit o.a. zonnebloemen, maïs, koolzaad en palmvruchten. Dankzij deze unieke samenstelling bakt Solo perfect goudbruin en respecteert de smaak van al je gerechten.
Solo is zeer geschikt voor bakken en braden op traditionele wijze. De olie spat niet, brandt niet aan door hoge hittebestendigheid en is meerdere malen te gebruiken. Ideaal voor het bakken en braden van vlees of vis.
Dit product kan de wekelijkse uitzondering zijn op een verder gezond voedingspatroon. In een gezonde dagelijkse voeding passen oliën en vetten. Er zijn gezondere opties dan Solo Bakken en Braden 500 g. Solo Bakken en Braden 500 g kun je wel als extraatje eten.
Roomboter, of simpelweg 'boter', is een minder gezonde keuze omdat het veel verzadigde vetten bevat. In plaats van boter kan je beter kiezen voor producten met veel onverzadigde vetten, zoals olijfolie. Olijfolie is een gezondere keuze dan roomboter voor bakken en braden.
Welke margarine is het beste om mee te bakken? Bij het kiezen van een margarine om mee te bakken, is het belangrijk om er een te kiezen die een zoete en boterachtige smaak, een lichte en zachte textuur en een rijk aroma levert dat het huis vult met een nostalgische en vrolijke sfeer. Dit maakt Blue Band de ideale optie voor uw beste bakresultaten.
De beste boter, volgens chef-koks
Todd English, een viervoudig James Beard Award-winnende chef, vindt het fijn dat Kerrygold wordt gemaakt met melk van melkkoeien die voornamelijk grasgevoerd zijn. Het resultaat? Rijke, complexe en nootachtige smaken en een subliem zachte boter die opvalt in vergelijking met boter van met graan gevoerde koeien.
Om te bakken en te eindigen met een succesvol eindresultaat raadt Braeckman (ongezouten) roomboter of maragine aan. “Al kan bakboter eventueel ook nog. Het verschil in die soorten boter is vooral het smeltpunt. Een goede roomboter heeft een laag smeltpunt.
Boter geeft een hele lekkere smaak aan je vlees. Het is wellicht niet het meest gezonde keuze, maar wat je wel zou kunnen doen is wanneer je vlees bijna dichtgeschroeid is, is een klein beetje boter toevoegen zodat je vlees net even wat extra smaak krijgt. In michelinster Restaurant-ML doen ze het ook op deze manier!
Ik ben team ongezouten boter (en ik voeg dan graag een snufje zout toe om de smaak te extraheren), maar respecteer degenen die voor gezouten boter zijn, want dat heeft een rijkere mondsmaak. Zorg er alleen voor dat het een nieuw blok is en dat het op kamertemperatuur is.
Solo Patisserie bevat 79% vet,ideaal voor het bakken van al jouw favoriete zoetigheden. Solo patisserie is speciaal ontwikkeld met een zachte textuur zodat je hem meteen in je deeg kan verwerken zonder te moeten wachten tot hij op kamertemeratuur is.
De functie van boter bij het bakken (naast het feit dat het lekker is) is om koekjes, cakes, taarten en gebakjes meer volume, malsheid en structuur te geven .
Maar als de boter er nog goed uitziet, prima ruikt en normaal proeft en in een gesloten verpakking is bewaard, kun je het tot wel twee maanden (en soms zelfs langer) na de THT-datum eten.
Ondertussen bevatten magere smeersels veel meer water en een onvoldoende hoeveelheid vet, dus ze kunnen gewoonweg niet dezelfde functies vervullen . Ze voegen een minder rijke smaak toe, een ongewenste textuur en verspillen in feite al de tijd die je hebt besteed aan bakken.
Boter is een beschermde term die pas gebruikt mag worden als het goedje uit minstens 80% melkvet bestaat, dus boter en roomboter zijn daarin hetzelfde. Je hebt aan de andere kant margarine met het grote verschil dat dit wordt gemaakt van plantaardige oliën, zoals lijnzaadolie, sojaolie en zonnebloemolie.
Maar als je bakt, wint boter het altijd van margarine . Voor taarten, koekjes en gebakjes zorgt boter (ongezouten, dat wil zeggen) voor een rijkere smaak. (Het begint tenslotte als room en margarine wordt gemaakt van plantaardige olie.) Het hoge vetgehalte van boter is ook wat gebakken goederen hun textuur geeft.
Doordat zonnebloemolie voornamelijk uit meervoudig onverzadigde vetten bestaat, kunnen deze gemakkelijk oxideren. Er komen dan, volgens onderzoekers vooral bij zonnebloemolie, schadelijke aldehyden vrij. Deze aldehyden kunnen het DNA beschadigen en daarmee ziektes in de hand werken.
Gezondheid
Zoet beleg zoals Lurpak smeerbare boter gezouten 500 g kuipje is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Lurpak smeerbare boter gezouten 500 g kuipje kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Roomboter bevat vooral verzadigd vet en heel weinig onverzadigd vet. Het vervangen van verzadigd vet door onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed.
Solo Gourmet gebruik je net als boter om te bakken, te braden en te smeren maar met 81% minder gevolgen voor het klimaat dan boter*. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van 100% plantaardige en 100% natuurlijke ingrediënten.
Solo | Solo |Bakken en Braden | 500ml 50 cl
Solo vloeibaar bevat 79% vet voor een optimale bakprestatie. Ideaal om te bakken, te braden en te koken. Het product wordt niet bruin in de pan, spat opvallend minder dan olie of echte boter en respecteert de smaak van al jouw ingrediënten.
Naast het feit dat geklaarde boter ontzettend lekker is, kent het ook meerdere voordelen. Zo is deze pure botersoort een stuk geschikter om mee te bakken omdat de boter niet verbrandt. Geklaarde boter bevat daarnaast geen lactose meer en is daarom geschikt voor mensen met een koemelkallergie of lactose-intolerantie.