Richt de schotel eerst pal op het zuiden. Draai hem langzaam naar links (gezien van achter de schotel), richting het oosten. Wanneer je de satelliet ASTRA 3 tegenkomt, zal de signaalsterkte omhoog springen. Draai de schotel nu voorzichtig zó, dat het signaal het hoogst is.
Belangrijk is dat de schotel vrij zicht heeft op het oosten en zuiden. Op die positie aan de hemel staan namelijk de satellieten waarmee je satelliet-tv verbinding gaat maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kompas. Zo weet je zeker dat de schotel de juiste kant op staat!
De ASTRA 3-satelliet vind je op 23,5 graden oost ten opzichte van het zuiden. De ASTRA 1-satelliet staat op 19,2 graden oost ten opzichte van het zuiden. Je vindt de ASTRA 1-satelliet op 160,8 graden ten opzichte van het noorden (180 graden min 19,2 graden is 160,8 graden).
De schotel MOET buiten staan ! (lijkt mij wel handig) • De coaxkabel van de schotel mag niet langer zijn dan 30 meter vanaf de receiver. De schotel moet voor de Astra 19.2°/ 23.5° minimaal een diameter van 60 centimeter hebben. Zorg ervoor dat de schotel vrij zicht heeft, dus geen bomen, panden, etc.
Check 2: Focus op de LNB bijstellen
Je LNB staat, als het goed is, ingespannen op het pootje van de LNB dat gemarkeerd is met '23,5'. Goed om te weten: de LNB hoort schuin te staan. Hoe schuin? 12 graden linksom gedraaid, als je recht voor de schotel staat.
Gratis satelliet tv
zijn helaas niet gratis te ontvangen. Voor gratis satelliet tv heb je nog steeds een schotel en tv ontvanger nodig. Je hoeft alleen geen geldige smartcard van een aanbieder in de tv ontvanger te steken. Zonder smartcard en geldig abonnement kijk je dus alleen de gratis te ontvangen zenders.
Op de Astra 1 zitten met name Duitse zenders. Voorheen ook de Nederlandse zenders in SD, maar deze zijn inmiddels verplaatst naar de Astra 3 in HD kwaliteit (per 1 april 2016). Op de footprint is duidelijk te zien welke schoteldiameter in Europa noodzakelijk is voor de ontvangst van deze zenders.
Veel veranderingen Astra3
Op de frequentie 11.856 GHz V gaat het om de zenders Syfy, RTL 4 HD, RTL 5 HD, RTL 7 HD, RTL 8 HD, RTL-Z, RTL Lounge, L1 Limburg en Reality Kings.
Voor de ontvangst van de populaire Nederlandse zenders in HD dien je ontvangst te hebben van Astra 3. Deze satelliet bevindt zich op 23.5 graden oost ten opzichte van het zuiden. In het grootste gedeelte van West-Europa kun je het signaal ontvangen met een standaard 64cm schotelantenne.
Voor de ontvangst van de Astra 1, 2 en 3 satelliet adviseert DeSchotelShop minimaal een 70 cm schotel, indien u deze kwijt kunt. Voor de ontvangst van de Hotbird satelliet adviseren we (minimaal) een 80 cm schotel.
Het beste antwoord. Voor het ontvangen van de Astra 1 en 3 heb je een duo lnb (kop) nodig. Daar zitten twee koppen in die op de juiste afstand staan op de satellieten op zowel 19.2 als 23.5 te ontvangen. Aannemende dat je een HD abonnement van Canaal Digitaal hebt, is het verstandig om ook daar de lnb te kopen.
Druk op de afstandsbediening van de ontvanger op de menuknop; Selecteer 'Instellingen' en druk op 'Installatie'; Selecteer 'Zenderlijst inladen' en druk op 'Ja, opnieuw scannen'; De ontvanger gaat nu de nieuwe zenderlijst inladen.
Astra 23,5°O (of Astra 3) is de satellietpositie 23,5 graden oosterlengte op de geostationaire baan rond de Aarde. Vanaf deze positie zenden een of meer omroepsatellieten van de onderneming SES S.A. radio- en televisieprogramma's uit naar Europa.
Gelukkig is dit door u zelf te herstellen door het GRATIS downloaden en installeren van de juiste software. Deze update zorgt ervoor dat het zoeksysteem van Teleco de nieuwe instellingen van Astra 3 weer kan vinden.
De schotelantenne uitrichten op Astra2-satelliet (28,2 graden oost) is het meest aan te bevelen.
Verder zet de elektronica van de LNB de hoge uitzendfrequenties van de satelliet om naar het ontvangstbereik van de satellietontvanger. De omgezette frequenties, die liggen in het bereik 950 – 2150 MHz, zijn door een kwalitatief goede coax leiding te transporteren.
Wat zijn transponders? De TV-beelden die jij ontvangt komen vanaf de satelliet via zogenaamde transponders. Een transponder is eigenlijk een “antwoord-zender”; je stuurt met een krachtige zender de TV-beelden naar de satelliet en die transponder stuurt die beelden weer terug naar de aarde.
Richt de schotel eerst pal op het zuiden. Draai hem langzaam naar links (gezien van achter de schotel), richting het oosten. Wanneer je de satelliet ASTRA 3 tegenkomt, zal de signaalsterkte omhoog springen. Draai de schotel nu voorzichtig zó, dat het signaal het hoogst is.
Een LNB gaat niet snel stuk, wel raden wij U aan om de LNB te vervangen als deze ouder is dan 10 jaar.
O.a. Discovery HD, National Geographic HD, RTL 4 HD,RTL 5 HD, RTL 7 HD, NET5 HD, SBS6 HD, NED 1 HD, NED2 HD, NED 3 HD. Ook het 2e kanaal van Eredivisie live voetbal is hier beschikbaar. Duidelijk is weer te zien waar in Europa de zenders te ontvangen zijn.
Wanneer je met een decoder, of 'kastje', kabeltelevisie kijkt, verbind je deze ontvanger via een coax kabel met je hoofdaansluiting voor tv ontvangst. Het kastje ontsleutelt het signaal en verzendt het via een hdmi kabel naar je tv. De meeste providers van kabel tv bieden verschillende pakketten met zenders.
Wil je op de 'ouderwetse' manier tv-kijken, maar dan extra goedkoop? Dat kan met de Smart TV App van T-Mobile: een goed alternatief op NLZIET, want je kijkt zo interactief televisie zonder TV Box. Je installeert deze app op je smart-tv. Daarna log je in en kun je lineair tv-kijken, maar ook on-demand.