Encryption is de kunst van het versleutelen van te verzenden data zodat deze niet leesbaar is. Door het versleutelen van data hou je de data geheim en ben je in staat de integriteit van de data en de identificatie van de zender te garanderen.
Encryptie, of versleuteling, is een manier om gegevens te coderen. Dit zorgt ervoor dat niet iedereen deze gegevens zomaar te zien krijgt. Dit coderen gaat op basis van een algoritme, zodat men de gegevens later weer kan ontsleutelen en lezen. Dit proces van ontsleuteling heet decryptie.
Stel een pincode, patroon of wachtwoord in als schermbeveiliging. Onder Instellingen > Beveiliging > Encryptie selecteer je vervolgens de optie om je apparaat te versleutelen.
Bij encryptie wordt gebruikgemaakt van een cryptografische sleutel, een set wiskundige waarden die de zender en ontvanger met elkaar afspreken. De ontvanger gebruikt deze sleutel om de gegevens te decoderen en zo weer om te zetten in leesbare platte tekst.
Dankzij end-to-end versleuteling zijn je berichten, foto's, video's, spraakberichten, documenten, statusupdates en oproepen veilig en kunnen ze niet in verkeerde handen vallen.
WeTransfer – WeTransfer is een Nederlandse dienst die dus valt onder de Nederlandse wet- en regelgeving. Je kan er dus vanuit gaan dat ze netjes omgaan met je privacy. WeTransfer maakt echter gebruik van servers op verschillende plekken in de wereld. Je weet dus niet zeker of je bestanden binnen Europa blijven.
Word Online kan een document niet versleutelen met een wachtwoord en kan geen documenten bewerken die zijn versleuteld met een wachtwoord. Als u het bestand wilt beveiligen met een wachtwoord, klikt of tikt u op Openen in Word om uw document te openen in de bureaubladversie van Word.
Bestanden die je uploadt naar Google Drive, worden opgeslagen in beveiligde datacenters. Als je computer, telefoon of tablet kapot is of kwijtraakt, kun je via een ander apparaat nog steeds bij je bestanden. Je bestanden zijn privé, tenzij je ze met anderen deelt.
iCloud maakt gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën gelden en gebruikt een strikt beleid om uw gegevens te beschermen. iCloud is marktleider dankzij het gebruik van veilige technologieën die de privacy beschermen, zoals end-to-end-encryptie van gegevens.
Het doel van encryptie is om ervoor te zorgen dat de gegevens alleen door de personen met de juiste sleutel kunnen worden bekeken. Derden kunnen vanwege de versleuteling deze gegevens niet lezen (ontcijferen). Theoretisch gezien is het mogelijk om zonder de juiste sleutels gegevens toch te decoderen.
Het versleutelen van de persoonsgegevens in een e-mailbijlage. 2. Het versleutelen van het e-mailverkeer tussen mailservers met een of meerdere moderne internetstandaard(en). Voorbeelden van moderne internetstandaarden zijn DANE, DKIM, PGP, S/MIME, SPF en STARTTLS.
Met BitLocker kun je een gedeelte van je harde schijf beschermen. Je kunt dus een aparte map creëren en daar de bestanden inzetten die je wilt beveiligen. De encryptiemethode die BitLocker gebruikt is in feite niet te kraken.
BitLocker versleutelt de gegevens op de harde schijf van je apparaat, waardoor cybercriminelen wel bij je harde schijf kunnen komen, maar de gegevens niet kunnen lezen. Hiermee wordt het risico geminimaliseerd dat onbevoegden toegang krijgen tot je gegevens.
Maar via WeTransfer kun je maar liefst 2 GB aan documenten, foto's, video's, presentaties en andere bestanden delen. Het maakt niet uit of het één heel groot bestand is of vele kleine, als het maar onder de 2 GB blijft. Dit is gratis. Gebruikers die meer GB nodig hebben, kunnen de betaalde versie nemen: WeTransfer Pro.
Via de gratis dienst WeTransfer kunt u bestanden tot 2GB in één keer versturen. Het gebruik van de gratis versie is eenvoudig. Er is zelfs geen registratie nodig: Ga naar www.wetransfer.com.
Met WeTransfer kun je tot 2GB aan bestanden in één keer gratis versturen. De ontvanger krijgt dan een downloadlink van WeTransfer toegestuurd. Wanneer je hierop klikt, kun je de bestanden als zip-bestand downloaden op je apparaat. De downloadlink blijft zeven dagen geldig.
Geen verplichting en geen mogelijkheid. Telefoongesprekken kunnen afgetapt worden door politie, het Openbaar Ministerie en de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Bij de meeste chatdiensten zoals WhatsApp en Signal kan dat niet.
Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.
Ja! WhatsApp maakt gebruik van end-to-end-encryptie waardoor je berichten veilig worden verzonden. Anderen kunnen dus niet zomaar zien wat jij naar mensen stuurt. Daarmee maken we in Nederland gebruik van een veilige app om dagelijks mee te communiceren.