Mag je snoep meenemen in het vliegtuig? Ja dat mag!Je mag gewoon je eigen snoep meenemen in het vliegtuig. Doe dus vooraf gewoon inkopen in de Albert Heijn of andere supermarkt, voor jezelf of voor de persoon waarnaar je toe gaat, en stop de snoep in je handbagage of ingecheckte bagage.
Welk eten mag je wél meenemen in het vliegtuig? De meeste vaste etenswaren mag je meenemen in je handbagage in het vliegtuig. Denk hierbij aan belegde broodjes, salades, groente en fruit, vlees, snoep, koekjes, nootjes, snacks, taart. Als jij een huisgemaakte appeltaart mee wil nemen aan boord, mag dat gewoon!
Maar opgelet: je mag niet alle etenswaren meenemen. Voor de meeste vliegmaatschappijen geldt de regel dat alles wat kneedbaar is (choco, pindakaas, zachte kaas …), niet meegenomen mag worden. Een boterhammetje met kaas, snoep of fruit mag je wel gewoon meenemen op het vliegtuig.
Je kunt eten zowel in de handbagage als in de ruimbagage meenemen. Vergeet niet dat de producten in een niet-aangebroken commerciële merkverpakking moeten zitten. Sommige luchtvaartmaatschappijen staan niet toe dat er verse producten worden meegenomen die niet lang houdbaar zijn, vooral op langeafstandsvluchten.
Mueslirepen, chips, nootjes, fruit, snoep, koekjes; het mag allemaal mee in je handbagage. Je mag zelfs een 1-minute noodles meenemen zodat je met heet water in het vliegtuig lekker je eigen soepje kan maken. Eten dat echt sterk ruikt kan wel geweigerd worden.
Tandpasta bijvoorbeeld vloeit niet onder zijn eigen gewicht op de tandenborstel; het is een vaste stof. Echter, als je genoeg druk uitoefent, stroomt het als een vloeistof uit de tube.
Verdovende middelen en drugs (zoals hasj, cocaïne en heroïne) Wapens, nepwapens, pepperspray, munitie en explosieven. Beschermde dier- en plantsoorten. Producten gemaakt van beschermde dier- en plantsoorten, zoals schoenen van krokodillenleer of ivoren sieraden.
Binnen de EU mag je ook gewoon vleeswaren en kazen meenemen in de handbagage. De enige beperking is dus de vloeistoffen regel, en deze kan best verwarrend zijn. Een reep chocola of een broodje met chocoladepasta zijn gewoon toegestaan, maar een pot chocoladepasta mag dan weer niet.
Het internationale advies is om op luchthavens en in het vliegtuig een mondkapje te dragen. Dit geldt zowel voor passagiers als bemanning. Luchtvaartmaatschappijen nemen maatregelen om het risico op besmetting tijdens de vlucht te beperken. Vliegtuigen worden na elke vlucht ontsmet.
Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.
Deze medicijnen kunt u meestal zonder problemen meenemen. Let er wel op dat ze alleen voor eigen gebruik zijn. Als u tien doosjes paracetamol bij u heeft, wekt u natuurlijk de indruk dat u de medicatie meeneemt voor andere doeleinden.
Ruimbagage is de bagage die je afgeeft bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij, dat vervolgens wordt ingeladen in het bagageruim van het vliegtuig. Net als voor het meenemen van handbagage gelden er voor ruimbagage bepaalde voorwaarden en voorschriften waar je je als vliegtuigpassagier aan dient te houden.
Bij lagekostenmaatschappijen worden in het vliegtuig meestal gratis drankjes en eten geserveerd vanaf een vluchtduur van drie uur en 45 minuten. Alcoholische dranken en andere versnaperingen kunnen te allen tijde aan boord worden gekocht. Warme maaltijden moeten echter van tevoren worden besteld.
Zelfs niet-alcoholische dranken kunnen passagiers een behoorlijke financiële kater bezorgen. De prijs voor een klein flesje sinaasappelsap (250 ml) is gemiddeld € 0,68 in de supermarkt, maar aan boord betaal je voor hetzelfde flesje tot wel vijf keer meer, namelijk € 3,50.
De Amerikaanse Aerospace Medical Association adviseert om ongeveer 0,25 cl water per uur te drinken als je vliegt. Hoe langer je vlucht, hoe belangrijker hydratatie wordt. Van 3 of 4 uur vliegen, droog je niet uit; vooral als je water drinkt wanneer je dat krijgt aangeboden.
Je kunt verschillende soorten bagage meenemen als handbagage, maar het makkelijkste is natuurlijk een handbagagekoffer of een handige rugzak. De maximaal toegestane grootte van je handbagage is 55 x 35 x 25 cm. Je hebt echter kans, als je bagage deze grootte heeft, dat je deze niet mee mag nemen in de cabine.
U mag vloeistoffen, spuitbussen en gels in uw handbagage hebben zolang zij niet meer dan een maximum volume van 100 ml overschrijden per artikel, meegenomen in een hersluitbare, doorzichtige plastic tas van niet meer dan 1 liter capaciteit per passagier.
De Douane houdt bijvoorbeeld toezicht op de invoer, de uitvoer en het vervoer van goederen. Daarbij controleert de Douane of de bij invoer verschuldigde belastingen worden betaald en of goederen bij uitvoer voldoen aan de voorschriften. Daarnaast ziet de Douane toe op de naleving van wetgeving op het gebied van VGEM.
Verstop dingen in je jas
ze zijn misschien niet groot, maar wegen meer dan kledingstukken. Prop ze in je jaszakken en trek deze jas aan wanneer je aan boord van het vliegtuig stapt. Wat ook kan, is je jas over je arm vouwen en zo mee naar binnen dragen.
Nee, u mag geen groenten, fruit, bloemen of planten meenemen. Planten mag u nooit zomaar meenemen. Voor invoer daarvan gelden regels.
Mogen scheermessen in de handbagage? Wel: Scheermessen van Gillette of Wilkinson en safety razors mogen gewoon in de handbagage. Tip: Neem je ook koffers mee in het vliegtuig is het altijd aan te raden deze toch in de koffer te vervoeren.
Make-up in je handbagage wordt bijna altijd gezien als een vloeistof, of het nu een bodymist is, handcrème, foundation, lipgloss, mascara, nagellak of deodorant. Deze vloeistoffen mogen bij de meeste vliegtuigmaatschappijen maximaal 100ml per stuk zijn.
Je handbagage en accessoire mogen bij elkaar max 10 kg. wegen en de maten zijn inclusief wielen en handgrepen. Wil je meer meenemen? Boek dan ruimbagage bij.
Naast wijn en bier mag u ook het volgende meenemen: 1 liter sterke drank zoals wodka en whisky (meer dan 22% alcohol), óf. 2 liter lichte likeur, likeurwijn zoals sherry of mousserende wijn, zoals champagne of cava (maximaal 22% alcohol)