In veel Nederlandse winkels kun je nu alleen betalen met een betaalpas van Maestro of V PAY. Klanten met kaarten van Debit Mastercard en Visa Debit kunnen daar alleen contant betalen. Nederland wordt daarmee steeds meer een uitzondering in Europa.
Je kunt met Maestro overal ter wereld betalen bij zo'n 15 miljoen winkels én geld opnemen bij geldautomaten met ons logo. Onthoud je pincodes met een ezelsbruggetje, in plaats van ze op te schrijven. Bij een buitenlandse geldautomaat kunnen er kosten in rekening worden gebracht.
V PAY en Maestro zijn allebei veilige betaalpassen waarmee u in heel Nederland en Europa kunt betalen bij een betaalautomaat in winkels, horecagelegenheden en tankstations. Met beide passen kunt u ook contant geld opnemen bij een geldautomaat.
Het logo van Maestro. Na dertig jaar kondigt Mastercard aan te stoppen met Maestro, een veel gebruikte techniek om te pinnen in winkels. Het betalingsbedrijf gaat vanaf 1 juli 2023 alle Maestro-betaalpassen vervangen door de Debit Mastercard.
Ja, in principe kun je met iedere creditcard van Visa, Mastercard of American Express overal geld pinnen. In het buitenland is de kans dat je geld kunt opnemen zelfs veel groter met een creditcard dan met een gewone bankpas. Op de meeste pinautomaten staan symbolen weergegeven van Visa of Mastercard.
Moederbedrijf Mastercard heeft besloten om te stoppen met de Maestro-betaalstandaard, omdat die minder goed geschikt is voor online betalingen. Ook in het buitenland lopen gebruikers tegen beperkingen aan. Maestro is in Nederland de meest gebruikte standaard voor betalingen.
Wat is Maestro❓
Maestro was destijds het eerste netwerk voor online betaalautomaten. Het was ook het eerste debetmerk dat pashouders bijna overal in Europa konden gebruiken. Maestro maakt namelijk betalingen in winkels en geldopnames bij geldautomaten mogelijk. Met sommige Maestro-kaarten kunt u online betalen.
Op dit moment heeft alleen Rabobank dit gedaan. De bank start vanaf de 2e helft van 2022 met het vervangen van de Maestro betaalpassen.
Mastercard en Visa scoren beide uitstekend als het gaat om wereldwijd betaalgemak. Veel beter dan Maestro en American Express.
Maestro is een amusementsprogramma dat in Nederland door AVROTROS wordt uitgezonden en het wordt gepresenteerd door Frits Sissing. Het programma is van oorsprong Brits en eigendom van de BBC. De Nederlandse versie is een productie van Tuvalu Media.
De betaalpassen hebben het logo van V PAY in plaats van Maestro. ING wil met het aanbod minder afhankelijk worden van één partij. Daarnaast verwacht de bank meer te profiteren van technologische vernieuwingen in betalingsverkeer door debetkaarten van zowel Visa als Mastercard te gebruiken.
Op de Betaalpas van de ING staat een Maestro-logo of een V PAY-logo. Maestro is een betaalmerk van Mastercard. V PAY is een betaalmerk van Visa. Met je Maestro of V PAY Betaalpas kun je in heel Nederland en Europa op een veilige manier geld opnemen en betalen in winkels, horecagelegenheden, tankstations.
Omdat elk land / bank zijn eigen providers kiest en in Nederland is Maestro populair. In Canada en veel andere landen is het veel Cirrus bv. Maar een credit card is weer wat anders, Maestro is een onderdeel van Mastercard, de debit card divisie.
Maestro is de SEPA debitcard van MasterCard. Het is een vooraf oplaadbaare betaalkaart waarmee consumenten binnen Europa (online) aankopen kunnen doen. Net als voor iDEAL geldt dat Maestro betalingen gegarandeerde betalingen zijn die niet door de consument kunnen worden teruggedraaid.
Een belangrijke reden dat Nederland zo trouw is gebleven aan de Maestro kaart is omdat wij het goed werkend, voordelig en veilig systeem hebben voor online betalingen in de vorm van iDeal.
Met je debetkaart kan je in het buitenland betalen en cash geld afhalen, dankzij de Maestro, Visa Debit of Debit Mastercard -functie. Een kredietkaart (zoals Visa, Mastercard, American Express) is gemakkelijk in gebruik en vrijwel overal aanvaard in het buitenland.
Betalen en geld opnemen binnen de Eurozone landen is, net als in Nederland, gratis voor consumenten. En met Maestro® op je pinpas kunt je in binnen- en buitenland betalen bij alle winkeliers die Maestro® accepteren. Zo betaal je dus overal waar je het Maestro® logo ziet snel en veilig met je vertrouwde pinpas.
Vanaf 1 juli 2023:
Mastercard zal geen Maestro-kaarten meer uitgeven. Nieuwe kaarten en kaarten die verlengd of vervangen moeten worden, worden vervangen door Mastercard-producten. Banken en andere kaartuitgevers zullen geen Maestro-kaarten meer uitgeven. In plaats daarvan moeten ze Debit Mastercards uitgeven.
Om de Maestro-kaart als creditcard te gebruiken heb je het kaartnummer, de vervaldatum en de CVC (of CVV) code nodig. De CVC (Card Verification Code), ook wel verificatiecode genoemd, is een code die meestal op de achterkant van de pas is te vinden.
Meestal staan de betaalsystemen Bancontact/Mister Cash, Maestro en Proton op één kaart. Bancontact/Mister Cash is beschikbaar in België, maar niet in Nederland. In België kan men in winkels met Bancontact betalen en in het buitenland schakelt de kaart automatisch over op Maestro betaalsysteem.
De reden dat Albert Heijn geen creditcards accepteert, zijn de transactiekosten die de supermarktketen aan de bank of creditcarduitgever moet betalen voor iedere transactie. Deze toeslag ligt op 0,3 procent van de kassabon voor creditcards van VISA of Mastercard.
De voornaamste verschillen tussen creditcards zijn de jaarlijkse houdersbijdrage, de limiet, de klantenservice, de veiligheidsgaranties en extra voordelen zoals verzekeringen en spaarmogelijkheden. Deze verschillen worden eigenlijk niet echt bepaald door Visa of Mastercard.
Dit heeft te maken met het beperkte creditcardgebruik in ons land en de kosten voor een winkelier. Een winkelier betaalt bij elke transactie een bedrag aan de bank. Dit bedrag is bij een gewone pinpas veel lager dan bij een creditcard. Visa en Mastercard vragen een relatief hoge vergoeding.