Open de Contacten-app en tik op de gewenste contactpersoon.Kies rechtsboven voor 'Wijzig' en tik op 'Beltoon'.Activeer de schakelaar achter 'Altijd aan voor noodgevallen'.
Opties voor geluiden en trillingen kiezen
Tik in Instellingen op 'Horen en voelen'. Om het volume voor alle geluiden in te stellen, sleep je de schuifknop onder 'Volume voor beltonen en meldingen'. Om de tonen en trilpatronen voor geluiden in te stellen, tik je op een type geluid, zoals beltoon of sms-toon.
Alleen door specifiek persoon gebeld worden. Ingestelde alarmen gaan wel gewoon af als de telefoon op 'niet storen' staat. Wie ook altijd bereikbaar wil zijn voor specifieke personen, bijvoorbeeld de partner of kinderen, moet dat apart aangeven.
Het verschil tussen stil en niet storen is subtieler. Beide dempen smartphone-geluiden, maar terwijl stil een 'algemene' instelling is die geldt voor elke functie van het toestel, kunt u met Niet storen uitzonderingen instellen.
Als u 'Niet storen' hebt ingeschakeld, verschijnt er een maansikkelsymbool in de statusbalk en op uw toegangsscherm.
Een 'in case of emergency'-contact is een telefoonnummer dat je kunt bellen in geval van nood. Zo'n ICE-contact stel je zelf in op je telefoon. Je bepaalt dus zelf wie jouw 'in case of emergency'-contact is. Dit kan bijvoorbeeld je partner, huisgenoot of een familielid zijn.
Toestel aan, alle functies uit
Zoals de bel-, wifi- en bluetoothverbinding. In de vliegtuigmodus bent u dus niet bereikbaar. Ook kunt u zelf geen contact opnemen met anderen. Maar allerlei zaken waarvoor geen verbinding nodig is, blijven gewoon werken.
Je kunt je telefoon dempen met 'Niet storen'. Deze modus kan geluid dempen, trillen stoppen en visuele onderbrekingen blokkeren. Je kunt zelf kiezen wat je blokkeert of toestaat.
Ga naar 'Instellingen' > 'Geluiden' (of 'Instellingen' > 'Horen en voelen') en schuif de regelaar 'Beltoon en meldingen' een paar keer heen en weer. Als u geen geluid hoort, of als de luidsprekerknop op de schuifregelaar 'Beltoon en meldingen' grijs is, heeft de luidspreker mogelijk service nodig.
Op de iPhone is het niet mogelijk om een andere beltoon te kiezen dan de beschikbare beltonen in WhatsApp. De beltoon voor wanneer WhatsApp gesloten is, kun je wijzigen via Instellingen van WhatsApp > Meldingen. Hier kun je verschillende beltonen kiezen voor berichten, groepsberichten en WhatsApp-gesprekken.
Tik in Instellingen op 'Horen en voelen'. Om het volume voor alle geluiden in te stellen, sleep je de schuifknop onder 'Volume voor beltonen en meldingen'. Om de tonen en trilpatronen voor geluiden in te stellen, tik je op een type geluid, zoals beltoon of sms-toon.
Als u uw LED-licht aanpast om u meldingen te tonen terwijl een Whatsapp bericht binnenkomt, begint het te knipperen om u te vertellen dat u een Whatsapp bericht, waarmee je kunt realiseren dat je een Whatsapp bericht wacht zonder uw telefoon te controleren.
Het geluidssignaal voor berichten instellen
Tik in Instellingen op 'Horen en voelen' (op ondersteunde modellen) of op 'Geluiden' (op overige modellen). Tik op 'Sms-toon' en voer een van de volgende stappen uit: Tik op 'Trillen' en kies een optie. Tik op een geluid onder 'Meldingstonen'.
Voer een of meer van de volgende stappen uit om de meldingen in het meldingencentrum te zien: Vanuit het toegangsscherm: Veeg omhoog vanaf het midden van het scherm. Vanuit andere schermen: Veeg omlaag vanaf het midden bovenaan. Vervolgens kun je omhoog scrollen om eventuele oudere meldingen te bekijken.
In de vliegtuigstand worden alle zenders uitgeschakeld. Je kunt dus niet meer bellen of internetten of je Bluetooth-oordopjes gebruiken.
Wat krijg je precies te horen als een mobiele telefoonnummer niet meer in gebruik is? Als het nummer helemaal niet meer in gebruik is dan hoor je dit inderdaad. Als het nummer nog wel actief is (~6 maanden bij prepaid) maar niet in gebruik dan gaat het over of gaat ie naar voicemail.
Niet te verwarren met Niet Storen
Er zit ook een Niet Storen modus op je telefoon, maar deze optie werkt anders dan de vliegtuigmodus. Telefoongesprekken en berichtjes komen in de Niet Storen-modus gewoon binnen, alleen krijg je hier geen melding van. Je smartphone zal dus niet oplichten, geluid maken of trillen.
Met de SOS-functie kun je in noodgevallen gemakkelijk familieleden, vrienden of de hulpdiensten inschakelen. Het instellen van noodcontacten (ICE) was al mogelijk op de meeste smartphones. Maar de nieuwste Samsung-telefoons (met Android 5.0 of hoger) en Apple's iOS 11 hebben een aparte SOS-functie voor noodsituaties.
Op het scherm verschijnt 'noodoproep'. Als u dan de beltoets indrukt, belt u automatisch naar de alarmcentrale. Bijvoorbeeld als uw kind met uw (oude) mobiel speelt.
U kunt het alarmnummer 112 altijd bereiken. Ook als u met uw mobiel belt zonder beltegoed en zonder een (geldige) simkaart. Alle 112 oproepen krijgen voorrang boven andere gesprekken.
Stil: Uw telefoon maakt geen geluid en trilt niet. De melding wordt weergegeven wanneer u vanaf de bovenkant van het scherm omlaag veegt.
De nachtmodus wordt automatisch ingeschakeld wanneer de camera detecteert dat er weinig omgevingslicht is. Het symbool 'Nachtmodus' bovenaan het beeldscherm wordt geel wanneer de functie actief is. Het maken van een foto in de nachtmodus kan snel gaan, maar kan ook enkele seconden duren.
Wanneer u een focus instelt, komt het symbool in de statusbalk en op uw toegangsscherm te staan en wordt uw status automatisch weergegeven in de Berichten-app. Als mensen u een bericht proberen te sturen, zien ze dat u meldingen hebt uitgeschakeld, maar kunnen ze u in dringende gevallen nog wel een melding sturen.