Ook kunnen sommige materialen de geleiding verstoren, zoals bijvoorbeeld metaal. Er zijn dus een paar aspecten waar je wat betreft draadloos opladen rekening mee moet houden, maar in principe is draadloos opladen met een hoesje in de meeste gevallen gewoon mogelijk.
Kun je een telefoon met hoesje draadloos opladen? De meeste telefoonhoesjes zijn tegenwoordig gemaakt van leer of kunststof (zoals TPU). Deze materialen blokkeren geen draadloze signalen, waardoor je een telefoon met hoesje in vrijwel alle gevallen probleemloos kunt opladen.
Draadloos opladen werkt met vrijwel elk hoesje. Het oplaadproces werkt tot 7mm. Bij draadloos laden hoeft je smartphone dus niet direct contact te hebben met de lader. Wanneer je hoesje dikker is dan 7mm werkt draadloos opladen dus niet of nauwelijks.
De iPhone heeft een ingebouwde draadloze oplaadfunctie waarmee het apparaat op een eenvoudige en intuïtieve manier kan worden opgeladen. Je iPhone werkt met Qi-gecertificeerde opladers die beschikbaar zijn als accessoires en in auto's, cafés, hotels, luchthavens en meubilair.
Met draadloos opladen doe je je iPhone-batterij geen plezier. Uit verschillende testen is gebleken dat de accu meer belast wordt, waardoor de batterij sneller slijt. Als je wilt dat de accu zo lang mogelijk goed blijft, is het dus beter om een kabel te gebruiken.
De levensduur van een batterij wordt gemeten aan de hand van het aantal laadcycli, oftewel het aantal keer dat een batterij opgeladen en gebruikt kan worden. Volgens ZDNet zorgt draadloos opladen ervoor dat de batterij sneller door zijn laadcycli gaat en dus sneller tegen het einde van zijn levensduur aan loopt.
De batterij opladen
Sluit de iPhone op een stopcontact aan met de oplaadkabel (meegeleverd) en een Apple USB-lichtnetadapter of een andere compatibele lichtnetadapter (afzonderlijk verkrijgbaar). Zie Lichtnetadapters voor de iPhone.
Het is helaas niet mogelijk om je iPhone op te laden met een andere iPhone. Apple heeft wel een vorm van 'Reverse Wireless Powershare', maar het is zeer gelimiteerd je kan niet je Airpods, Apple Watch of een ander toestel opladen.
Het gebruiken van een originele iPhone kabel is erg belangrijk om zo niet je iPhone te beschadigen tijdens het opladen. Een slechte oplader van je iPhone kan namelijk je dock connector beschadigen, waardoor je de iPhone niet meer kan opladen.
Deze waarschuwingen kunnen om verschillende redenen verschijnen: De oplaadpoort van je iOS-apparaat is vuil of beschadigd. Je oplaadaccessoire is defect, beschadigd of niet door Apple gecertificeerd. De USB-lader is niet ontworpen om apparaten op te laden.
Het enige wat je nodig hebt, is een draadloze lader (zender) en een telefoon met Qi ondersteuning (ontvanger). Bijna alle nieuwe smartphones beschikken tegenwoordig over een ingebouwde Qi-ontvanger.
Als er geen apparaat meer op is aangesloten, kun je de oplader beter loshalen. Als de oplader in het stopcontact blijft zitten, verbruikt hij nog steeds wat energie. Dit noemen we ook wel sluipverbruik.
Met een snelle draadloze oplader laad je jouw smartphone tot wel 4 keer zo snel op als met een normale lader. Je lader moet wel hetzelfde laadprofiel hebben als je smartphone. Hier leggen we uit waar je op moet letten bij het kopen van een draadloze snellader.
Oplaadbare apparaten zorgen volgens de Nederlandse Brandwondenstichting voor 'heviger en gevaarlijker branden dan vroeger'. Bij Iris vatte een telefoonlader afgelopen zomer vlam. "Ik zag ineens dat het stekkertje van de oplader helemaal in de bank was gesmolten."
Opladen tot 50% duurt dan 1,5 uur. Met een krachtige, 15 Watt MagSafe oplader duurt tot 50% opladen maar 1 uur. En vanwege de magnetische verbinding kun je de iPhone gewoon volledig gebruiken terwijl het draadloos opgeladen wordt.
MagSafe-cases en -sleeves bevatten magneten waarmee de iPhone (ondersteunde modellen) op de juiste manier op de MagSafe-opladers en -batterijpakketten komt te liggen. Je kunt de iPhone tijdens het opladen vasthouden en gebruiken. Zie MagSafe-opladers en -batterijpakketten voor de iPhone.
Het incidenteel snelladen van je iPhone is niet schadelijk. We raden alleen niet aan om er een gewoonte van te maken. De accu van je iPhone blijft in een betere conditie als je rustig oplaadt bij een lage temperatuur. Daarvoor kun je dus beter de 5 Watt-oplader gebruiken die je vroeger bij de iPhone kreeg.
1 Meter oplaadstekker is wat jij nodig hebt. De 20W PD iPhone oplader + Lightning kabel is de snelst mogelijke oplader voor jouw iPhone! De adapter heeft een USB-C uitgang en biedt een ongeëvenaarde oplaadsnelheid.
Heeft iPhone 13 oplader? De Apple iPhone 13, Pro, Mini en Max worden allen geleverd zonder oplader maar wel met een usb C naar Lightning kabel. Als jouw oude opladers een rechthoekige usb A poort hebben dan past deze kabel niet en dien je deze oplaadstekker aan te schaffen.
Geen enkele iPhone heeft Powershare. Je kunt dus niet met een iPhone een andere telefoon of bijvoorbeeld je Airpods opladen. Hoewel deze functie in theorie mogelijk is voor de nieuwe Apple producten, kiest Apple er voor om deze functie niet te activeren.
Om te beginnen heb je verschillende opladers voor Apple producten en voor Android producten. Het is dus niet mogelijk om met een Apple oplader je Android telefoon op te laden of andersom. Vanaf de iPhone 5 zijn alle iPhone voorzien van een Lightning aansluiting.
Deze modellen hebben een IP68-classificatie onder IEC-norm 60529 (maximale diepte van 4 meter tot 30 minuten): iPhone 11 Pro. iPhone 11 Pro Max.
Met een lading van tussen de 20% en 80% presteren accu's optimaal en kun je de levensduur van je batterij verlengen. De meeste opladers die je krijgt bij aanschaf van je smartphone sluiten zelf de stroomafvoer af wanneer de batterij voor 100% is opgeladen.
Uw telefoon laadt wel op maar niet tot 100%
Als je iPhone stopt met opladen bij 80% dan is dat door een nieuwe instelling 'Geoptimaliseerd opladen' die vanaf ISO 13 beschikbaar is. Daardoor laadt de telefoon niet automatische op tot 100% om de levensduur van de batterij te verlengen.