De peer kan dan nog wel gegeten worden. Als het vruchtvlees een wit-groene kleur heeft en nog vrij droog is dan zijn de peren nog niet geschikt om te consumeren. Als het vruchtvlees nog groen-wit is, maar wel zacht, dan is de peer optimaal voor liefhebbers van zachte smaakvolle peren.
De pitten van appels, peren en steenvruchten (abrikozen, perziken, pruimen, nectarines en kersen) kun je beter niet doorslikken. In deze pitten zitten plantengifstoffen die in je lichaam kunnen worden omgezet in cyanide.
Peren bevatten een kern die moeilijk te eten is. Eet peren in hun geheel of snijd ze in vieren . Verwijder indien gewenst de kern. De schil is eetbaar en een geweldige bron van vezels.
De schil van een appel of peer is prima te eten. Sterker nog: sommige mensen werken 'gezellig' het hele klokhuis naar binnen. In de schil zit een kleine hoeveelheid aan vezels en vitaminen.
Zoals met elk fruit, is de beste manier om een peer te eten, om hem in zijn geheel op te eten . De schil is waar de meeste voedingsstoffen zitten, met name de vezels en antioxidanten. Dat gezegd hebbende, zorg ervoor dat je hem grondig wast voordat je hem eet.
Wat zijn peren? Peren zijn een zoete vrucht, iets groter dan een appel en hebben een iets dunnere bovenste helft en een afgeronde onderkant, wat ze hun vorm geeft. Ze hebben meestal een geelgroene schil aan de buitenkant en een wit, zacht vruchtvlees aan de binnenkant, dat allemaal eetbaar is .
Spoel de peer goed voor gebruik. Een peer uit het vuistje hoef je niet te schillen. In de schil zitten net de meeste voedingsstoffen. Om bruinkleuring van het vruchtvlees te voorkomen, besprenkel je de partjes met citroensap.
Het is geen wereld van verschil (55 tegen 63 calorieën per 100 gram), maar toch leuk om te weten. En het is niet het enige interessante feitje: als we de voedingsstoffendatabase beter bekijken, blijkt dat de peer meer voordelen heeft ten opzichte van de appel. Peren zijn super vezelrijke vruchten.
Het beste moment om een peer te eten is 's ochtends of bij het ontbijt, en je kunt er ook een eten voor de lunch. Hoewel je 's avonds peren kunt eten, is het beter om niet meteen te gaan slapen nadat je een peer hebt gegeten . Dit komt omdat de suiker en vezels die door een peer in je lichaam vrijkomen, je slaapcyclus kunnen verstoren.
Bramen: door het grote aantal gezonde voedingsstoffen kunnen bramen worden gezien als het gezondste fruit! Bramen bevatten veel belangrijke vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en E) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en koper). De braam is de meest calciumrijke fruitsoort.
Een middelgrote peer bevat ongeveer zes gram vezels. Evenveel als twee bruine boterhammen en goed voor 20% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Die vezels zorgen voor een goede darmtransit en verlagen het cholesterolgehalte. Hierdoor is de peer het ideale medicijn tegen stress.
Ze zijn misschien te zacht om te eten (als je tenminste je shirt schoon wilt houden), maar licht papperige peren zijn perfect voor het maken van taart- en crumblevullingen, jam, gelei, smoothies en nog veel meer smakelijke recepten op basis van peren .
Kunnen we Peer eten op een lege maag? Peren bevatten veel vezels. Daarom is het niet raadzaam om ze op een lege maag te eten, omdat het de slijmvliezen in de maag kan beschadigen .
Peren zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren. De schilkleuren zijn groen, goudgeel en rood. De schil is eetbaar en bevat veel voedingsstoffen. Eet de pitten niet.
Verse peren, peren op sap (uitgelekt) en gedroogde peren staan net zoals ander fruit in de Schijf van Vijf. Voor volwassenen geldt het advies om 2 porties fruit per dag te eten. Dat komt neer op 200 gram per dag. Perensap, peren op siroop en perenjam en perencompote staan niet in de Schijf van Vijf.
Ook de pitten van de watermeloen zijn eetbaar. Deze bevatten veel onverzadigde vetten en eiwitten en zitten vol mineralen (met name ijzer, magnesium, fosfor, kalium en zink) en B-vitamines. De pitten kun je drogen en daarna roosteren.
Voedingsmiddelen met veel fructose
Maar ze zijn niet de enige bron van schuld (of opgeblazen gevoel). Het blijkt dat sommige zeer gezonde voedingsmiddelen zoals appels, peren en gedroogd fruit van nature veel fructose bevatten, wat, wanneer ingenomen, een aantal van dezelfde bijwerkingen kan veroorzaken als onverteerde lactose.
Conclusie: Een eetbare schil zoals die van appel, peer, nectarine, perzik, pruim en citrusvruchten kan je dus gerust opeten nadat je de vrucht grondig gewassen hebt. Je doet er zelfs goed aan want ze bevat heel veel nuttige voedingsstoffen!
Ze kunnen de spijsvertering, het cholesterolgehalte en het algehele welzijn van een persoon ten goede komen. Eén middelgrote peer levert ongeveer 100 calorieën. Als onderdeel van een uitgebalanceerd, voedzaam dieet kan het consumeren van peren gewichtsverlies ondersteunen en het risico op kanker, diabetes en hartziekten verminderen.
Wedje leggen? Wist je dat een peer zinkt en een appel blijft drijven? Dit komt omdat een appel voor 25% uit lucht bestaat en daarmee lichter is dan water en een peer niet. Hét perfecte weetje om een weddenschap mee te leggen, want dit raad de ander nooit!
Peren: Een middelgrote peer bevat ongeveer 17 gram suiker. Appels: Een van de appels met het hoogste suikergehalte , een middelgrote appel bevat ongeveer 19 gram suiker, maar in combinatie met pindakaas heb je een geweldige snack. Mango: Een verrassend einde van onze ranglijst: Een mango bevat ongeveer 46 gram suiker.
Peer: bevat weinig vitamine C, gemiddelde hoeveelheid vezels, redelijk veel kalium. Appel: bevat dezelfde voedingsstoffen als een peer. Qua calorieën komen ze ook overeen. Banaan: bevat veel kalium, veel vezels en weinig vitamine C.
Eet ze allebei uit je hand, met vel en al.
Je kunt peren eten zoals je een appel eet: je houdt ze vast en eet ze rond het midden op .
Peren zijn geen koplopers als het gaat om vitamines en mineralen, maar ze bevatten wel vitamine C, kalium, koper en magnesium. Tot slot zijn peren ook rijk aan boron, een stofje dat calcium helpt om je botten sterker te maken. Het eten van peren is daarom ook goed om botontkalking tegen te gaan.
Na aankoop zijn peren ongeveer drie tot zeven dagen goed. Wist je dat je peren beter niet in een schaal met bananen, appels of perziken kunt leggen? Deze vruchten zorgen ervoor dat de peren sneller rijpen. Je kunt je peren ook in de koelkast bewaren, dan blijven ze minstens twee tot drie weken goed.