Het drinken van gin Gin wordt vaak verwerkt in een Gin & Tonic, hoewel het ook puur gedronken kan worden. Gin onderscheidt zich in kruidige, bloemige en zoete varianten.
Het wordt vaak gebruikt als ingrediënt in cocktails, maar kan ook puur gedronken worden. Gin heeft een kenmerkende smaak die wordt verkregen door middel van verschillende kruiden en specerijen. In deze blog zullen wij uitleggen waar gin van gemaakt wordt en hoe de smaak tot stand komt.
Gin is zeker te mixen met frisdrank. De basis van het immer populaire drankje Gin & Tonic bestaat zelfs uit gin gemixt met de frisdrank tonic. Gin is van zichzelf meestal niet zoet. Om een zoet drankje te creëren kun je gin prima mengen met zoete frisdranken zoals cola, fanta, sprite of zelfs cassis.
Minder afvalstoffen in je lijf
Gin heeft een diuretisch effect, wat betekent dat het helpt bij het afvoeren van vocht uit je lichaam. Dit kan leiden tot vaker plassen, maar het is eigenlijk gunstig omdat het helpt bij het verwijderen van afvalstoffen en gifstoffen uit je systeem.
Gin-tonics zijn toegestaan zolang de hoeveelheid gin niet meer dan 3,5 cl bedraagt. Een glas trappistenbier overschrijdt de hoeveelheid alcohol van een standaardglas en mag daarom niet gedronken worden als je moet rijden. Bovendien hou je het beter op minder dan tien standaardglazen per week.
Sterke drank bevat doorgaans veel water
Bepaalde distillaten, zoals wodka of gin, moeten met behoorlijk wat water worden vermengd om op drinkbare sterkte te komen. Dat is meestal rond de 40% alcohol.
Het advies van de Gezondheidsraad: drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan 1 glas per dag. Het wordt steeds duidelijker dat alcohol heel schadelijk is. Ook kleine hoeveelheden alcohol zijn niet goed voor je gezondheid. Niet drinken is dus het gezondst.
Het drinken van gin kan leiden tot intoxicatie, waaronder onduidelijke spraak, verminderde coördinatie en slaperigheid . Het frequent en in grote hoeveelheden consumeren van gin kan langetermijneffecten hebben op de hersenen en het lichaam. Alcoholmisbruik verhoogt het risico op gezondheidsproblemen, alcoholvergiftiging en hersenschade.
'Gin is één van de "gezondste" sterke dranken omdat het enorm weinig calorieën bevat,' zegt mixologist Neil Mitchell uit Shoreditch. Juniper, de bes waarvan gin wordt gemaakt, helpt ook bij de spijsvertering.
Er wordt vaak beweerd dat je van gin-tonic kan afvallen. De bittere smaak zou je hongergevoel onderdrukken en ervoor zorgen dat je maag zich trager ledigt. Daardoor zou je minder eten, en dus gewicht kunnen verliezen. Maar dat blijkt helaas niet te kloppen.
De beste manier om de smaak van London Dry Gin te ervaren is door er puur van te nippen. Om dit te doen, giet je 25 ml in een glas, voeg je een groot ijsblokje toe en geniet je er gewoon van . Je moet het ijs langzaam laten smelten, zodat de temperatuur van de drank afkoelt en de smaken de tijd hebben om zich in het glas te ontwikkelen.
indian tonic water
De smaak ontzettend zacht waarbij de combinatie met de natuurlijke bitters zorgt voor een pure tonic die de smaak van de gin volledig tot zijn recht laat komen. Naast de vele opties om te mixen is de Indian Tonic vanwege zijn natuurlijke en verfrissende smaak ook perfect op zichzelf te genieten.
Om het duidelijk te maken, gin is geen wondermiddel en alcohol moet met mate worden geconsumeerd: twee drankjes of minder per dag voor mannen en één drankje of minder per dag voor vrouwen, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Dat gezegd hebbende, zijn er een paar opmerkelijke voordelen van het genieten van de jeneverbes-gearomatiseerde drank.
De beste manier om gin puur te drinken is gekoeld of met ijs om de alcoholische branderigheid te verzachten zonder het te verdunnen met andere ingrediënten. Giet een enkele 25 ml shot Dry Gin in een glas over een grote ijsklont. Het zal langzaam smelten om de gin te verzachten en de botanische smaken te laten schitteren.
Gin gaat fantastisch goed samen met citrus (zoals we kennen van de klassieke garnering met limoen of citroen). Bitter lemon is een populair alternatief onder degenen die niet zo van de smaak van tonic houden, en het is handig om in de kast te hebben staan, omdat het goed samengaat met de meeste gins, met name natuurlijk de citrus-gedomineerde.
Whitley Neill Distiller's Cut Gin kan puur, on the rocks of als onderdeel van creatieve cocktails worden gedronken.
Gin bevat relatief weinig calorieën vergeleken met andere alcoholische (en sommige frisdranken) : Enkele maat gin (25 ml) met lightmixer = 54 calorieën. Enkele maat gin met mixer of vruchtensap = 108 calorieën. Middelgroot glas (175 ml) wijn = 159 calorieën.
Goed voor nieren én lever
Jeneverbessen hebben nog een krachtige eigenschap: ze helpen namelijk ook om overtollig water uit je lichaam te krijgen. Hiermee verdwijnen ook meteen schadelijke afvalstoffen en bacteriën uit je lichaam, wat weer heel voordelig is voor je nieren en lever. Kortom: een echte win-winsituatie!
De dagelijkse maximale aanbevolen hoeveelheden zijn als volgt: Vrouwelijk: 2 eenheden per dag; 14 per week.Mannelijk: 3 eenheden per dag; 14 per week . En niemand mag meer dan vier eenheden in één keer innemen.
De alcohol in gin
Alcohol is niet per se slecht voor je gezondheid. Onderzoek van de Mayo Clinic geeft aan dat matige alcoholconsumptie goed is voor je gezondheid en dat het het risico op hartziekten, beroertes en mogelijk diabetes kan verminderen . Te veel alcohol is echter nooit ideaal.
' Ja, dat kan . ' Zoals met alle alcohol, moet je gin met mate drinken. Er zijn zeker serieuze gevaren verbonden aan overmatig alcoholgebruik.
Kies voor alcoholische dranken met een laag alcoholgehalte en zonder suiker, bijvoorbeeld champagne, schuimwijn, cava, droge witte wijn, rode wijn, pils. Combineer het drinken van alcohol met het eten van complexe of trage koolhydraten.
Het uitputten van het vocht in je huid kan wallen, onregelmatige huidtinten, vlekkerigheid of roodheid rond het midden van je gezicht veroorzaken en reeds bestaande huidproblemen zoals eczeem veroorzaken of verergeren. In de loop der tijd kan het leiden tot vroegtijdige veroudering.