Toch kunnen kunstnagels op alle nagels aangebracht worden, hoe kort deze ook zijn. Al na één behandeling zien ze er ineens weer toonbaar uit. In veel dingen heeft u de keuze, maar in 1 ding niet: de lengte van uw kunstnagels.
Na het plaatsen van een nieuwe set kunstnagels blijven ze gemiddeld tussen de 3-4 weken mooi zitten. Ze zijn dan in balans, goed opgebouwd en sterk. Je eigen natuurlijke nagel blijft groeien onder de kunstnagel. Tussen de 3-4 weken ontstaat er uitgroei bij de nagelriem.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Kunstnagels (met name acrylnagels) zijn een beproefd middel om nagelbijten te voorkomen. Acryl is heel hard en maakt nagelbijten onmogelijk. Een dunne laag acryl dekt de beschadigde nagels af en geeft ze de gelegenheid om aan te groeien.
Je kunt niet zeggen dat acryl beter is dan gel of andersom ,het heeft voornamelijk met voorkeur van de nagelstylist te maken. Gel is flexibeler waardoor de nagel makkelijker meebuigt en dus minder snel breekt. Acryl is daarin tegen veel harder en sterker.
Wanneer je naar een goede nagelsalon gaat om gelnagels te zetten kost dit je al snel zo'n 60 euro. Opvullen kost je vaak zo rond de 30 euro en het verwijderen rond de 20 euro.
Over het algemeen is een eerste set gelnagels, met verlenging, laten zetten zo'n 50 euro gemiddeld in de salon. De prijzen variëren van 25 tot 70 euro. Als je het daarna wilt laten opvullen kost het rond de 30 euro gemiddeld. Hier variëren de prijzen van 20 – 40 euro.
Wat ze doen met hele korte nagels: eerst de nagel langer maken met een stukje nepnagel, die plakken ze op je nagel en knippen ze af tot jouw gekozen lengte. Daaroverheen gaat dan een laagje gel of acryl, het eindresultaat zijn mooie, lange en verzorgde nagels.
Gelnagels zijn prima bestand tegen water; dat geldt ook voor zwembadwater en zeewater. Het is wel belangrijk om eraan te denken dat je altijd de eerste 48 uur wat voorzichtiger moet zijn met je gelnagels. Ze hebben namelijk deze tijd nodig om volledig uit te harden.
Veelvoorkomende oorzaken van loslatende of gebarsten gelnagels zijn: Foute voorbereiding van de natuurlijke nagel. Foute toepassing van de producten. Te veel vijlen van de nagelplaat.
Gelnagels zorgen ervoor dat je nagels wat zwaarder aanvoelen. Wanneer je de gelnagels ervan afhaalt, kan het lijken alsof je nagels dunner en lichter zijn. Wel is het zo dat sommige mensen van nature wat zwakkere nagels hebben. De natuurlijke nagels moeten voor het laten plaatsen van kunstnagels goed opgeruwd worden.
Naast een verhoogd risico op huidkanker, dragen gelnagels ook bij tot een veroudering van onze huid. Opnieuw is het UV-licht de grote boosdoener. Wie desondanks blijft volhouden, maakt dus veel kans om met perfect gemanicuurde nagels rond te lopen aan een rimpelig hand.
'Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden? ' Nee, dat gaat niet op voor het plaatsen van gelnagels! Dit hoort namelijk geen pijn te doen. Toch kan het gebeuren dat je mensen hoort klagen dat ze last hebben van een intens branderig gevoel tijdens het uitharden van gelnagels in een UV-lamp.
Meestal zijn gelnagels iets duurder, dan acrylnagels. Doordat de gelnagels in drie fasen aangebracht moeten worden, duurt het meestal langer om ze te plaatsen. De gelnagels moeten ervan afgevijld worden. Als er te ver gevijld wordt, kan dit pijnlijk zijn en wordt de natuurlijke nagel beschadigd.
Kunstnagels maken de handhygiëne moeilijker, omdat er na handdesinfectie of handen wassen met water en zeep nog steeds micro-organismen aan de handen zitten. Het is bovendien ook bekend dat er infecties bij patiënten zijn veroorzaakt die teruggeleid konden worden tot kunstnagels van zorgverleners.
Gelnagels blijven minder lang mooi dan acrylnagels. Om ongeveer elke drie weken moeten de nagels bijgewerkt worden. Na elke laag moeten de nagels onder de UV-lamp. Hierdoor neemt het veel tijd in beslag.
Het verschil met gelnagels is dat er nu geen extra laag gel onder de gellak komt, die de nagels extra verstevigen. Daarnaast kan gellak, in tegenstelling tot gel, er eenvoudig vanaf geweekt worden. Gelllak is ideaal voor wie van nature mooie nagels heeft en lang wil kunnen genieten van gekleurde nagels.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Meestal moeten gelnagels na een drietal weken bijgewerkt worden. De nagels krijgen dan terug een gellaag tot aan de nagelriemen.
Alle kleuren staan goed op korte nagels
Maffe kleuren zoals wit, geel en turkoois zijn voorbeelden van kleuren die je goed op korte nagels kan dragen. Ook donkere kleuren staan vaak ontzettend goed op korte nagels, maar zorg er wel voor dat je ze netjes lakt.
Nagels groeien gemiddeld zo'n 0,1 millimeter per dag (dat is 1 centimeter per 100 dagen). Gemiddeld duurt het dus bij een vingernagel tussen de 4 en 6 maanden om volledig uit te groeien, terwijl dit bij een teennagel wel 12 tot 18 maanden kan duren!
De nagel van je wijsvinger groeit dus sneller dan die van je pink. Maar je duimnagel groeit het langzaamst – aan je duim ontbreekt ook een kootje. Je tenen zijn korter dan je vingers en die nagels groeien circa drie keer zo langzaam. Verder groeien je nagels sneller aan de hand waar je het meeste mee doet.
Een babyboom nagel is een natuurlijk uitziende nagel. Deze nagel lijkt op een french manicure nagel, maar dan zonder scherpe witte rand. Er wordt met 2 kleuren lichtroze en wit gewerkt. De witte kleur komt op de vrije rand en wordt uitgevaagd naar het nagelbed toe.