Onze expert Stefanie heeft een tip voor je hoe je op een veilige manier van je gelnagels afkomt: "Om de natuurlijke nagel te beschermen, kun je je gelnagels gewoon laten uitgroeien - je hoeft alleen de nagel in te korten, de rest laat je zoals hij is.
Professionele nagelstylisten raden je aan om je nagels zo kort mogelijk te houden om te voorkomen dat ze inscheuren. Verder kun je zo de gel laten uitgroeien en verwijderen bij het steeds weer inkorten van de nagels.
Glitter ombre. Misschien wel de makkelijkste manier om je uitgroei te verbergen is door het te verdoezelen met een goed dekkende glitter nagellak. Glitternagellak is lekker dik en hiermee kun je het 'gat' tussen de acryl en je nagelriem prima opvullen, terwijl je je nagels meteen voorziet van wat glitter & glam.
Hoe lang blijven gelnagels zitten? Net als bij acrylnagels, blijven gelnagels zo'n drie tot vier weken zitten. Daarna kun je ze eventueel laten bijvullen of laten verwijderen in de salon.
Toch kunnen kunstnagels op alle nagels aangebracht worden, hoe kort deze ook zijn. Al na één behandeling zien ze er ineens weer toonbaar uit. In veel dingen heeft u de keuze, maar in 1 ding niet: de lengte van uw kunstnagels.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Gelnagels zorgen ervoor dat je nagels wat zwaarder aanvoelen. Wanneer je de gelnagels ervan afhaalt, kan het lijken alsof je nagels dunner en lichter zijn. Wel is het zo dat sommige mensen van nature wat zwakkere nagels hebben. De natuurlijke nagels moeten voor het laten plaatsen van kunstnagels goed opgeruwd worden.
Je kunt gelnagels weg vijlen of afweken met aceton. Wip nooit een gelnagel af, want dit kan je natuurlijke nagels enorm beschadigen. De combinatie van vijlen en afweken is het veiligst, vooral als je geen vijl ervaring hebt.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Gelnagels zijn wat dunner en flexibeler waardoor ze een meer natuurlijke uitstraling hebben dan nagels van acryl. Ook zijn ze iets zachter en buigzamer, waardoor ze minder snel breken. Daarnaast hebben gelnagels een glanzend oppervlak en heeft het zetten van gelnagels een wat minder penetrante geur.
Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken. gemiddeld is dus 1x per maand voldoende. Als u uw acryl- of gelnagels goed blijft onderhouden, is het in principe nooit meer nodig een compleet nieuwe set aan te schaffen.
Gellak blijft vaak tot 3 weken mooi op je vingernagels. Op je teennagels kan de gellak zelfs 6 tot 8 weken mooi blijven zitten! De lak is dikker dan gewone nagellak en door de manier waarop gellak wordt aangebracht, is het ook beter gehecht aan je nagels.
Hoe vaak je je gelnagels bij moet laten werken, hangt af van hoe hard jouw nagels groeien, maar meestal is het nodig om elke drie tot vijf weken een bezoekje aan het nagelsalon te brengen!
Nu zijn je gelnagels klaar! Je kan het zo laten, maar het is natuurlijk veel leuker om er een kleurtje overheen te lakken. Eigenlijk kun je nu gewoon je nagels lakken zoals je dat normaal zou doen. Door de snel drogende topcoat is je nagellak in no time droog en kun je zo weer verder met alles wat je nog moet doen!
Hydrateer, hydrateer, hydrateer
Niet alleen moet je je handen en nagels iedere dag goed hydrateren met een fijne, rijke handcrème, ook het drinken van genoeg water is heel belangrijk, dus zo'n twee liter per dag. Hydratatie maakt je nagels sterker, waardoor ze minder snel afbreken en dus beter kunnen groeien.
Gelnagels kan je niet zelf verwijderen, dat kan alleen de nagelstylist. Je kan ze dus beter zo lang mogelijk goed verzorgen. Je kan je gelnagels korter vijlen, zodat ze minder snel loskomen. Doe dit met een professionele vijl en vijl van schuin onder de nagel, zodat je de kleur en de toplaag niet beschadigt.
De eerste en de meest gebruikte manier is de gellak laten weken in aceton. Besprenkel een wattenschijfje met pure aceton (bij de drogist te koop). Vouw het wattenschijfje om je nagel heen en klem het vast met een stukje aluminium folie. Laat dit ongeveer 10 minuten zitten tot de gellak los begint te zitten.
Knip geen nagels af met gellak erop.
Als je je nagels knipt, beschadig je deze beschermlaag en kunnen er waterdruppels en vuildeeltjes tussen de nagel en de nagellak terechtkomen. Daardoor kan je manicure gaan schilferen. Gellak kun je niet opnieuw uit laten harden zonder een speciale uv-lamp.
Je hebt misschien te veel gel op één plek aangebracht of je hebt de gel te dik aangebracht. Daarnaast kan ook gel van slechte kwaliteit deze reactie veroorzaken. Een andere oorzaak voor de pijn tijdens het uitharden kan een te dunne natuurlijke nagelplaat of een beschadigde nagelplaat zijn.
Door de groei van je eigen nagels, groeien je kunstnagels uit. Om jouw gelakte nagels mooi te houden, kun je je nagels laten opvullen. Gemiddeld laat men nagels één keer per 3 á 4 weken opvullen.
Je nagels groeien mogelijk nooit meer terug // Chronisch nagelbijten kan het nagelbed beschadigen. Een blootgelegd nagelbed kan ervoor zorgen dat je nagels niet meer zullen groeien.
Het verschil met gelnagels is dat er nu geen extra laag gel onder de gellak komt, die de nagels extra verstevigen. Daarnaast kan gellak, in tegenstelling tot gel, er eenvoudig vanaf geweekt worden. Gelllak is ideaal voor wie van nature mooie nagels heeft en lang wil kunnen genieten van gekleurde nagels.
Ook zijn de nagels bij jonge leeftijd nog in de groei, waardoor ze dunner en zwakker zijn dan de nagels van volwassenen. De nagels zijn dus nog te kwetsbaar, waardoor een kunstnagel-systeem kan zorgen voor blijvende schade aan de nagels!
Gelnagels zijn prima bestand tegen water; dat geldt ook voor zwembadwater en zeewater.