Oven: Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C, gas stand 5). Leg de diepvries Vissticks op een bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van de oven. Laat gedurende 15 minuten bakken. Draai ze om na 10 minuten.
Laat de boter smelten in een koekenpan op middel hoog vuur. Als de boter is gesmolten leg je de bevroren vissticks in de boter en laat je ze bakken voor 2 minuten. Na ongeveer 2 minuten draai je de visstick voorzichtig om, herhaal dit een paar keer totdat je mooie krokante vissticks hebt.
Het beste antwoord. Neem liever een vloeibaar bakproduct. dat kan meer hitte verdragen en wordt dan niet zo snel donker als boter of gewone margarine. Zorg dat het bakvet heet genoeg is voor je desticks erin doet en dat zie je als de belletjes gaan wegtrekken in het braadvet.
Frituur de fishsticks enkele minuten op een temperatuur van 180 °C. Bak ze niet in een braadpan, want daarin wordt het nooit heet genoeg. De fishsticks zouden de boter of de olie opslorpen en week worden. Laat de fishsticks uitlekken op keukenpapier en serveer ze onmiddellijk.
Vissticks zijn gemakkelijk om in de airfryer te bereiden. Het enige wat je hoeft te doen, is de airfryer voorverwarmen op 180°C. Vervolgens plaats je de vissticks in het mandje van de airfryer, zorg ervoor dat de vissticks vrij in het mandje liggen. De vissticks zijn klaar na 12 minuten.
Ter vergelijking: in 30 gram kibbeling zitten ongeveer 63 kilocalorieën en in een kroket van 70 gram zitten er ongeveer 131. Ondanks dat het aantal calorieën per 30 gram overeenkomt, is een visstick toch de gezondste keuze als je onweerstaanbare zin hebt in een snack.
Van de 'echte' vissticks zijn de Euro Shopper en de Jumbo het minst lekker volgens de kinderen. Iglo en VisMarine zijn het lekkerst: knapperig, een mooie kleur en een lekkere smaak. De deskundigen gaan vrij gelijk op met de kinderen. Zelf vinden ze de zelfgemaakte vissticks het lekkerste.
Het is daarom belangrijk dat je vis niet nat is als je deze gaat bereiden. Dep de vis daarom goed droog voordat je aan de slag gaat. Bovendien valt de vis makkelijker uit elkaar als die in de pan ligt te garen in een plasje water. De vis stoomt hierdoor en wordt hier nog kwetsbaarder van.
Lege borden verzekerd! Ontdooien is niet nodig. Iglo Vissticks bevatten rauwe vis. Zorg ervoor dat het product goed doorbakken is.
Pas vooral op met kip, vlees en vis. Daarbij is de kans op voedselvergiftiging het grootst. Ontdooi deze producten altijd in de koelkast bij maximaal 4°C en leg ze nooit opnieuw in de vriezer als ze langer dan twee uur buiten de koelkast hebben gelegen.
Meestal 3 a 4. spinazie nooit combineren met vissticks hoor, dat is kankerverwekkend..
Je kunt natuurlijk een kookthermometer of vleesthermometer gebruiken om te checken of je vis gaar is. Steek de thermometer in het midden van de vis en check wat de thermometer aangeeft. De binnenkant van de vis moet ongeveer 60 tot 62 graden zijn.
Ingrediënten: Alaska koolVIS 65%, paneermeel 16% (TARWEbloem, water, specerijen, gist, zout) koolzaadolie, TARWEbloem, aardappelzetmeel, water, zout.
Een portie vissticks, bereid komt overeen met 150 gram.
Er zitten 58 kilocalorieën in 1 stuk (30 gram) vissticks. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'vissticks'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Vissticks ontdooien en bereiden
Vissticks kun je het beste langzaam ontdooien in de koelkast. Je kunt de vissticks ook direct vanuit de vriezer opwarmen of bakken.
Vissticks in koelkast bewaren
De gebakken vissticks kun je dan nog ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. De gebakken vissticks moeten goed afgekoeld zijn voordat je ze in de koelkast plaatst en dienen goed doorbakken zijn geweest. De onbereide, ontdooide vissticks in koelkast bewaren kan maximaal 1 dag.
In de vriezer (-18 graden Celsius) kunnen vissticks drie maanden lang bewaard blijven na het bereiden. Ook hier geldt dat je de visstick het beste zo snel mogelijk na het bereiden in de vriezer kunt leggen, maar zorg wel dat de visstick goed afkoelt voordat je deze in de vriezer stopt.
Je koopt ze in het koelschap voor € 1,99 voor 6 stuks (180g). Ze zien eruit als vissticks.
Een visstick is een staafvormige snack die bestaat uit vis omhuld door een krokant laagje van paneermeel of een surrogaat. De soort vis die voor vissticks wordt gebruikt, is meestal filet van kabeljauw, koolvis of alaskakoolvis.
Kan ook gewoon in de Airfryer.
100% visfilet in een krokant goudgeel jasje: de perfecte basis voor een lekkere maaltijd. De vissticks van Iglo zijn gemaakt van 100% duurzame visfilet. Dit alles omhult in het bekende goudgele jasje, beter kan niet.
In principe zijn alle soorten vis goed. Het maakt niet uit hoe de vis verkocht wordt: verse vis, uit de diepvries of in blik. Voor de gezondheid kun je het beste kiezen voor vette vis die niet gepaneerd of gezouten is. Bij zoute vis moet je denken aan haring, gerookte zalm, gerookte paling, stokvis of ansjovis.
Een portie bevat 324 mg omega 3 (DHA + EPA).
Wist je dat, in 1960 Vita NV veranderde in Iglo NV wat Iglo dus een echt Nederlands bedrijf maakt! Vissticks worden naar de Nederlandse markt gebracht. Wist je dat, vissticks vroeger van Haring werden gemaakt, daarna van Kabeljauw en pas in 1980 van Alaska Koolvis! Kapitein Iglo is geboren in Nederland.