Een wasmachine vervoer je het beste rechtop. Zo heb je de minste kans op beschadigingen aan de trommel en leidingen. Je kunt de wasmachine vanwege plaatsgebrek op z'n kant vervoeren, maar er is dan meer kans op beschadigingen. Het is een veiligere optie om een aanhangwagen of klein busje te huren voor een paar uur.
Het inzetten van je eigen personenauto is niet de beste optie en biedt een meer dan denkbeeldige kans op schade aan de apparatuur en het voertuig. Het in rechtopstaande toestand vervoeren van je wasmachine is de beste en veiligste manier en minimaliseert de kans op beschadigingen aan de trommel en leidingen.
Leg de slang plat op de grond en kantel de machine iets naar achteren zodat er zoveel mogelijk restwater kan weglopen. Transporteer de wasmachine indien mogelijk rechtop. Als alternatief kan je de wasmachine ook op de linkerzijde leggen, waar zich ook de wasmiddellade bevindt.
Til je de wasmachine van en naar de verhuiswagen, houd hem dat zoveel mogelijk rechtop. Een beetje schuin is prima, maar til hem niet helemaal horizontaal en zet hem ook keurig recht in de verhuiswagen. Leg je hem plat neer, dan kunnen leidingen en kabels platgedrukt worden en beschadigen.
Je wasmachine de trap op tillen
Wel zo fijn voor je rug en gewrichten! Til met de juiste techniek en houd je rug zoveel mogelijk recht. Verder raden we je aan om de wasmachine eveneens rechtop te houden tijdens het vervoeren. Zo blijft de trommel stabiel en komt er geen druk op de leidingen.
Een wasmachine vervoer je het beste rechtop. Zo heb je de minste kans op beschadigingen aan de trommel en leidingen. Als je auto daarvoor te klein is, kun je hem toch op z'n kant vervoeren, maar er is dan meer kans op beschadigingen.
Plaats de wasmachine op een steekwagen of draag de machine met twee personen. Houd het apparaat altijd rechtop. Let op dat er geen matten of kabels zijn om over te struikelen, houd kleine kinderen en huisdieren uit de buurt. En blijf steeds communiceren tijdens het verplaatsen.
Je kunt de wasmachine ook verplaatsen zonder de transportbouten.Dit is echter af te raden. Zeker als de wasmachine gekanteld wordt als je bijvoorbeeld een trap op gaat of als de wasmachine over de weg wordt vervoerd kan de trommel gaan bewegen. Deze bewegingen kunnen de wasmachine blijvend beschadigen.
Gemiddeld weegt een wasmachine tussen de 65 en 80 kilo. Uiteraard verschilt dit per merk en model. Een wasmachine is in ieder geval te zwaar om in je eentje te tillen. Doe dit daarom altijd met minimaal twee personen, hier zal je rug je ook dankbaar voor zijn.
Gebruik daarom een steekwagen of een verhuistrolley om de wasmachine uit huis te rijden. Zet de wasmachine rechtop op de steekwagen, en zet hem goed vast met een spanband. Het is belangrijk dat de wasmachine rechtop staat, anders kan de trommel in de machine gaan verschuiven.
Je kunt je was volgens de Amerikaanse huisvrouwgoeroe Martha Stewart maximaal twaalf uur laten liggen. Maak er geen dagelijkse gewoonte van, maar als je een keer echt geen zin hebt om de was op te hangen dan is dat dus helemaal niet erg.
Hetgeen wat een wasmachine zo zwaar maakt, is het contragewicht dat zich onderin de wasmachine bevindt. Deze worden meestal gemaakt van betonblokken, en zorgen ervoor dat de wasmachine op zijn plek blijft staan tijdens het centrifugeren.
Een wasmachine weegt tussen de 65 en 80 kilogram. Dit komt onder andere omdat er een betonblok in de wasmachine zit. Dit zit in de wasmachine om stabiliteit te geven aan een apparaat wat veel trillingen produceert.
De beste manier om een wasmachine te tillen is om hem eerst op een zij te kantelen, met de deuropening naar boven. Eén persoon tilt via de bovenkant van de wasmachine. Hij of zij pakt dus de achterkant van het bovenblad vast. De andere persoon pakt de onderkant van de wasmachine vast.
De transportvergrendeling bestaat uit drie lange schroeven, die zich in de achterwand van de wasmachine bevinden.
Wasmachine verhuizen kosten
Bij wasmachine heb je minimaal twee sterke verhuizers nodig en de kosten hiervan bedraagt minimaal 120 EUR tot 200 EUR. Afhankelijk van het aantal verdiepingen, gewicht van de wasmachine en de afstand van de huidige adres en het nieuwe adres.
Vroeger waren wastrommels voor 5 á 6 kg normaal. Nu hebben de meeste wasmachines een grote trommel met een vulgewicht van 8 of 9 kg. Zelfs wasmachines met trommels voor 10 kg of meer worden steeds meer verkocht.
Een huishouden van 1 tot 2 personen kan prima vooruit met een wasmachine met 7 kilo vulgewicht. Heb je 1 of 2 kinderen, dan kun je beter een wasmachine kopen met een capaciteit van minimaal 8 kilo. Een machine voor 9 kilo of meer deinst niet terug voor de hoeveelheid was van een gezin groter dan 4 personen.
Vulgewicht wasmachine kiezen
Welke vulgewicht het best bij jou past, hangt af van hoeveel je wast: Extra grote en kleine ladingen was: 10 kilogram of meer. Grote en kleine ladingen was: minimaal 9 kilogram. Middelgrote en kleine ladingen was: minimaal 8 kilogram.
Om de trommel en de ophanging tijdens transport niet te beschadigen, heeft elke fabrikant een transport- of trommel beveiliging meegeleverd bij de wasmachine. Deze beveiliging bestaat uit bouten of stangen, dit verschilt per fabrikant, en moet in de achterkant van de wasmachine bevestigd worden.
Kan een wasdroger liggend vervoerd worden? Dat hangt af van het model. Condensdrogers kunnen indien nodig op hun zij gelegd worden. Warmtepompdrogers moeten altijd rechtop vervoerd worden.
Transportbouten worden aan de achterkant van de wasmachine geplaatst, meestal in specifieke openingen die hiervoor zijn gemaakt. Ze houden de trommel vast door het mechanisme dat de trommel beweegt te blokkeren, zodat het tijdens het transport niet kan bewegen.
De wasmachinekraan dichtdraaien
Draai de wasmachinekraan dicht. Dit doe je door de kraan met de klok mee dicht te draaien. Als je niet precies weet waar de kraan zit, volg dan de watertoevoerslang van de wasmachine naar de kraan.
De kleding zuigt dan al het water op, met als resultaat dat het wasmiddel niet goed opgelost kan worden. Ook heeft je wasgoed dan te weinig ruimte om rond te kunnen bewegen. Dan wordt het niet alleen minder schoon, maar kan het ook kreuken of zelfs beschadigd raken.