Alarmpistolen kun je in Duitsland zonder vergunning kopen. In Nederland is het bezit... Het Smith & Wesson Military&Police pistool als 9mm P.A.K.
Op de zwarte markt leveren een doorsnee 9mm-pistool tussen de 500 en 750 euro op; een automatisch vuurwapen tussen de 1000 en 2000 euro, zo berichtten onderzoekers van het Korps landelijke politiediensten twee jaar geleden.
U kunt munitie aankopen met uw wapenvergunning. Uiteraard kunt u met de vergunning enkel munitie kopen in het kaliber dat vermeld is op de vergunning. Bij aankoop zal gevraagd worden de originele vergunning voor te leggen, samen met uw identiteitskaart. De hoeveelheid munitie die u thuis kunt opslaan is beperkt.
Belangrijk om te weten is dat in Nederland alleen alarmpistolen zijn toegestaan met munitie van 6mm. Een 9mm pistool is dus niet toegestaan. Het bezit ervan is al verboden. Wanneer u toch een dergelijk wapen in bezit heeft, kunt u rekenen op een celstraf of een boete.
Een alarmpistool is een op een echt vuurwapen lijkend pistool, dat geen projectielen afvuurt, maar slechts een zeer luide knal geeft, die lijkt op een echt pistoolschot. Het wordt gebruikt als afschrikwapen, voor filmproducties, het verjagen van vogels en soms als startpistool bij sportwedstrijden.
In Nederland heb je voor deze alarmpistolen een vergunning nodig. Wapenwinkel net over de grens A12. Alarmpistool modellen die je in Duitsland vanaf 18 jaar kunt kopen. In Nederland heb je voor deze alarmpistolen een vergunning nodig.
Wapens als pistolen, revolvers en geweren (III). Wapens als zwaarden, degens en wapenstokken (IV). In principe zijn in Nederland alle wapens uit de eerste drie categorieën verboden. Dit verbod geldt ook voor nepwapens of echt lijkende speelgoedwapens.
De straffen voor verboden wapenbezit zijn fors. Op bezit van een pistool of revolver staat drie maanden (onvoorwaardelijke) gevangenisstraf, op het bezit van een automatisch vuurwapen negen maanden. Op messen staan nog werkstraffen of een boete. Op het bezit van explosieven 9 maanden gevangenisstraf.
Dus een samurai zwaard, katana, wakizashi of tanto mag je vrij in huis hebben zonder bijzondere vergunning als je volwassen bent (18 jaar of ouder). Heel logisch maar bij dreiging of ongepast gebruik van een zwaard wordt het automatisch een illegaal of verboden wapen en dat is strafbaar.
Het bezit van vuurwapens is in principe verboden in België. Voor het bezit van vergunningsplichtige wapens moet u een vergunning of een gelijkaardig document aanvragen, of u nu particulier, handelaar, verzamelaar, jager of sportschutter bent. Ook wapenbeurzen moeten vergund zijn.
men mag uitsluitend munitie voorhanden hebben voor wapens waarvoor u een verlof bezit, of, u moet een verzamelverlof hebben. ( deze twee zaken zijn geregeld in de WWM). u mag hoogstens 2000 patronen vervoeren, maar u mag er thuis maximaal 10.000 voorhanden hebben.
Hoeveel munitie mag ik in huis hebben? U mag 10.000 patronen of slaghoedjes in huis hebben.
Vaak voor een paar tientallen euro's om ze dan massaal te exporteren naar West-Europa waar ze een grote afzetmarkt vinden in criminele milieu's. "Voor 1.000 tot 1.500 euro koop je normaal gezien een kalasjnikov.
Het dark web heet namelijk niet voor niets het 'dark web'; het is een paradijs voor mensen die illegaal handelen in wapens, drugs en kinderporno. Het kopen van illegale wapens op het dark web gaat heel gemakkelijk. In Nederland wordt er veel geld verdiend met deze wapenhandel.
De Verenigde Staten is met voorsprong de grootste wapenhandelaar ter wereld. In waarde is het verantwoordelijk voor ongeveer 30 percent van de handel in conventionele wapens. De Verenigde Staten leveren wapens aan meer dan 170 landen.
In Nederland mag je geen wapens bezitten en je mag ook geen handelingen met wapens verrichten. Er zijn wel uitzonderingen op dit wapenverbod. De uitzonderingen op het wapenverbod staan in: de Wet wapens en munitie, de Wet natuurbescherming, de Regeling wapens en munitie en de Circulaire wapens en munitie.
Wapens: Categorie III
In categorie III zijn voornamelijk lichtere vuurwapens te vinden. Hieronder vallen onder andere geweren, revolvers en pistolen, toestellen voor beroepsdoeleinden die projectielen kunnen afschieten en alarmpistolen en startpistolen die niet aan bepaalde eisen voldoen.
Het aantal legale vuurwapens in Nederland is vorig jaar gedaald naar 197.357 stuks. Sinds 2007 - het jaar waarop de cijfers nog terug te vragen zijn - is dat aantal niet zo laag geweest. Het wordt langzaam maar zeker lastiger om aan een legaal vuurwapen te komen, en wapenbezit wordt steeds strenger gecontroleerd.
Volgens de Nederlandse wet mag je jezelf verdedigen wanneer je wordt aangevallen door een belager. Wordt er gepast geweld gebruikt om de aanval te stoppen, dan valt dat onder zelfverdediging. Toch blijkt in de praktijk dat deze zelfverdedigingswet niet zo recht-toe-recht-aan is als het lijkt.
Je mag jezelf of een ander verdedigen als er direct gevaar is. Als er direct geweld tegen je wordt gebruikt, dan mag je jezelf verdedigen om dit geweld te stoppen. Je moet wel opletten dat de zelfverdediging op de juiste wijze en in beperkte mate gebruikt wordt.
In Nederland geldt een algemeen verbod op het bezit van vuurwapens en munitie. Wil je toch een vuurwapen of munitie bezitten dan is daar een wapenvergunning voor nodig.
Het enige echte legale zelfverdedigings wapen is de pepperspray van Bodyguard Veiligheidsproducten. Deze schakelt de belager enkele minuten uit zonder blijvend letsel aan te brengen. In de tijd dat de aanvallen “knock out” is kan jij jezelf in veiligheid brengen en naar de politie gaan om aangifte te doen.
BB's zijn kleine kunststofballetjes die als projectiel worden gebruikt bij de in Nederland legale sport airsoft.