Open WhatsApp en ga naar de chat die het bericht bevat dat je wilt verwijderen. Tik en houd het bericht vast.Tik op Verwijderen > Verwijderen voor iedereen > OK.
Om een bericht succesvol te verwijderen zullen zowel je en de ontvanger gebruik moeten maken van de nieuwste versie van WhatsApp voor Android, iPhone en Windows Phone. Ook moet iedereen de nieuwe functie ondersteunen, wanneer dit niet het geval is zal het bericht niet gewist kunnen worden.
In een persoonlijk gesprek, maar ook in groepsgesprekken kun je een WhatsApp bericht verwijderen. Je hebt hiervoor 4096 seconden, oftewel: ruim 68 minuten. Het maakt trouwens niet uit of je een Android telefoon of iPhone hebt, de handeling is voor Android en iOS gelijk.
Je kunt berichten voor jezelf verwijderen wanneer je dat wilt. De ander ziet het niet als je dit bericht uit je gesprek op WhatsApp verwijdert. Of je het nu op een iPhone verwijdert of op een Android telefoon.
Zo verwijder je een WhatsApp-bericht:
Houd het bericht dat je wil verwijderen ingedrukt tot er een menu verschijnt; Tik op het prullenbakje aan de rechterkant van het menu; Kies in het menu dat verschijnt 'Verwijder voor iedereen'; Het bericht wordt nu voor zowel jou als je ontvanger gewist.
Ga naar het (groeps)gesprek van jouw keuze. Tik bovenin op de naam van je gesprekspartner of de naam van de groep. Ga naar de optie Berichten met vervaldatum. Schakel de optie in door Aan te kiezen.
Naast het verlies van de WhatsApp chats in dat account, kun je de volgende dingen verwachten: Je telefoonnummer wordt niet langer gekoppeld aan je WhatsApp-account. Je vrienden zullen jouw nummer niet meer kunnen zien, omdat het wordt verwijderd uit hun WhatsApp-contactenlijst.
Wissen: Een chatgesprek leegmaken, maar niet helemaal verwijderen. Het gesprek blijft dus in de chatlijst staan. Verwijderen: Een chatgesprek permanent verwijderen en het gesprek uit je chatlijst halen.
Een chat verwijderen
WhatsApp-gebruikers kunnen een verwijderde chat niet meer lezen of terughalen. Verwijderen is dus definitief. Een nieuwe chat met iemand starten kan wel, ook als een eerder gesprek met die persoon is gewist. De berichten uit de verwijderde chat zijn dan alleen niet meer zichtbaar.
Het nummer en de chat (de gesprekken) blijven staan in WhatsApp. Alleen verdwijnt de naam van de contactpersoon. U kunt de chat ook verwijderen uit WhatsApp.
Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.
Berichtinformatie. Voor elk bericht dat je stuurt, kun je een scherm met berichtinformatie openen. Hierop staat aangegeven wanneer je bericht is afgeleverd en wanneer de ontvanger het bericht heeft gelezen of afgespeeld.
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.
Vraag je vriend, zodra je die tegenkomt, of hij je geblokkeerd heeft. De enige manier op zeker te weten of je door een contact geblokkeerd bent is door het te vragen. Er is verder geen andere manier om er achter te komen of je geblokkeerd bent.
Je kunt op een aantal manieren herkennen dat je bent geblokkeerd: Je ziet niet meer wanneer een contact voor het laatst online is geweest in het chatvenster. Zie hier voor meer informatie. Je ziet geen updates van de profielfoto van een contact.
4 manieren om te weten of je bent geblokkeerd op WhatsApp
Een verzonden berichtje heeft altijd maar één streepje (bericht verzonden), nooit twee (bericht ontvangen). Het lukt niet om het contact te bellen of te videobellen. Je ziet niet wanneer iemand voor het laatst online was. Je ziet geen updates van de profielfoto.
Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Berichten zijn niet alleen na 7 dagen maar vanaf nu ook na 24 uur of na 90 dagen te laten 'verdwijnen'. WhatsApp voegt meerdere nieuwe functies toe aan zijn functie voor verdwijnende berichten. Daarmee kan je instellen dat berichten na een bepaalde tijd automatisch door de app worden verwijderd.
Ten aanzien van de zakelijke telefoon geldt daarentegen dat de werkgever de WhatsApp-berichten mag monitoren en controleren, mits hij dit van tevoren heeft aangekondigd en daartoe een legitieme reden heeft. De werkgever kan dit bijvoorbeeld van tevoren hebben aangekondigd in het bedrijfsreglement.
Deze betekenen het volgende: Het bericht is verzonden. Het bericht is afgeleverd aan de telefoon en eventueel gekoppelde apparaten van de ontvanger.