Er zijn ook bamboe kussens die je wel kunt wassen.Doe dit wel voorzichtig met de hand en met koud water of tot max.30 graden. Anders is het mogelijk dat het alsnog de vezels worden beschadigd of hard worden.
Het binnenkussen mag niet gewassen worden (let op: ook niet buiten in de regen leggen om te luchten), de vlokken worden dan hard en hebben dan geen veerkracht meer. De bamboe hoes kun je wassen op 40 graden in de wasmachine.
Donzen en synthetische hoofdkussens kunnen gewoon in de wasmachine. Haal de kussenslopen en eventuele kussenhoezen er vanaf en stop dan 2 à 3 kussens tegelijk in de wasmachine. De wasmachine is dan beter in balans en de kussens worden minder heen en weer geslingerd.
Bamboe heeft een perfect ventilerende vezel, waardoor het zacht en fijn aanvoelt. Het schijnt zelfs beter te zijn dan katoen. Een bamboe kussen kan ook je rug, nek en schouders ontlasten tijdens het slapen. Dus als je last hebt op deze plaatsen, is het kiezen voor een bamboe kussen de juiste optie.
Om de gele vlekken te verwijderen uit je kussen kun je het volgende doen. Meng drie kopjes warm water met één kopje vloeibaar vaatwasmiddel, driekwart kopje schoonmaak soda, een half kopje witte azijn en een normale dosis van je standaard wasmiddel. Was daarna je kussen in de wasmachine met het zelfgemaakte mengsel.
De levensduur van een hoofdkussen
Over het algemeen heeft jouw hoofdkussen een levensduur van 2 à 3 jaar. De levensduur van een hoofdkussen is veel korter dan dat van een dekbed bijvoorbeeld, omdat je elke avond met jouw hoofd op het kussen ligt en deze dus meer gewicht - gemiddeld zo'n 7 kg - moet dragen.
Azijn verwijdert kalk uit het water. Dit ontkalkte water zorgt voor zachtere kleding en minder kalkaanslag in de wasmachine. Je kunt zowel natuurazijn als schoonmaakazijn als wasverzachter gebruiken.
Een bamboe kussen is hypoallergeen, verkoelend antibacterieel en zorgt voor een heerlijke natuurlijke nachtrust. Daarbij zijn bamboe hoofdkussens niet alleen lekker zacht en flexibel, ze blijven ook langer vormvast dan bijvoorbeeld kussens van katoen of synthetische kussens die ook nog eens zweteriger aanvoelen.
De voordelen van een bamboe kussensloop:
Bamboe is ontzettend zacht en wordt vaak vergeleken met kasjmier wat betreft het gevoel. De zachte, gladde textuur voorkomt dat je haar 's nachts gaat pluizen of klitten. Net zoals een zijden kussensloop voert bamboe vocht af en remt het de groei van huisstofmijt.
Een bamboe kussen is een kussen dat gevuld is met traagschuim en waarvan de hoes bestaat uit bamboevezels. De kussens bieden perfecte ondersteuning tijdens je slaap en om die redenen draagt het bij tot een betere nachtrust en een betere gezondheid. Bamboe vind je dus alleen terug in de hoes.
Stel je droger in op de laagste stand of wol programma en laat maar drogen. Voor een lekker opgeklopt hoofdkussen doe je twee tennisballen in sokken erbij. Kijk elke 30 minuten in de droger of de kussens goed en gelijkmatig drogen. Eenmaal uit de droger voelt je hoofdkussen weer aan als nieuw!
Zo zou je volgens Flaironline de kussens één keer per twee maanden in de machine moeten doen en geeft PureWow het advies om kussens te wassen zodra er een nieuw seizoen aanbreekt. Heb je last van huistofmijtallergie dan kun je de kussens beter wat vaker wassen, adviseert PureWow.
Tijd voor een effectievere oplossing: Stop je hoofdkussen opnieuw in de wasmachine (60°C) en voeg 1 dopje wasmiddel, 3/4 dopje bicarbonaat en 1/2 dopje schoonmaakazijn toe. Laat het daarna buiten drogen. Succes verzekerd!
Het beste is om je kussensloop twee tot drie keer per week te verschonen. Zo voorkom je dat je kussen vol komt te zitten met viezigheid waar je vervolgens natuurlijk met je gezicht tegen aan ligt. Slaap je in eentje en was je je haar elke dag? Dan kan je het ook uitstellen tot één keer per week.
Kapok is een materiaal dat zelfreinigend is. Dit betekent dat je een kapok kussen niet hoeft te wassen. Enkel opschudden, luchten en af en toe een zonnebad geven is voldoende. Dit maakt het gebruik van een kapok kussen erg onderhoudsvriendelijk en makkelijk in gebruik.
Het Tempur kussen, tenminste de kern van het hoofdkussen, kan niet in de wasmachine of naar de stomerij. Reinigen doet u door de hoes te verwijderen en het kussen uitgebreid te laten luchten. Eventueel afnemen met een goed uitgewrongen doek kan ook. Zo kunnen vlekken en vuil weggehaald worden.
Bamboe haarborstels zijn anti-statisch
Heb je veel last van pluizend en statisch haar? Dat is met een bamboe haarborstel verleden tijd! Bamboe heeft namelijk antistatische eigenschappen. Als je jouw bamboe borstel door je haar haalt, zal je haar dus niet statisch geladen worden.
De beste vocht-en temperatuurregulatie heeft u met een zijden dekbed. TENCEL™ en bamboe viscose gaan minder lang mee dan zijde. In vergelijking met katoen, dons of wol bieden bamboe en TENCEL™ een betere vocht en temperatuurregulatie.
Bamboe heeft van nature antibacteriële eigenschappen. Dat wil zeggen dat het de huid beschermt tegen infectie en schadelijke invloeden van buitenaf, zoals pollutie. Het versterkt dan ook nog eens je huidbarrière, waardoor die beter bestand is tegen de bacteriën die puistjes veroorzaken.
Onderzoek toont aan dat latex kussens de slaapkwaliteit en het comfort het meest verhogen. Het kussen biedt zowel een goede ondersteuning als een hoog comfort. Het dons zorgt voor een uitstekende vochtopname. Een natuurlatex kussen behoud de oorspronkelijke vorm veel langer dan bijvoorbeeld een veren kussen.
Om van de bamboe een zachte stof te maken wordt de bamboe tot een pulp vermalen. De natuurlijke vezels uit de pulp worden vervolgens tot een garen gespannen waardoor satijnen bamboestof ontstaat. Bamboe is dankzij al deze voordelen het meest milieuvriendelijke materiaal dat er bestaat.
Waarom een bamboe dekbed? Wanneer u op zoek bent naar een dekbed wat lekker luchtig is, wat fijn koel is in de zomer én wanneer u een milieuvriendelijk dekbed zoekt dan is bamboe hèt materiaal voor u. Bamboe staat bekend om zijn vochtregulerend vermogen, katoen neemt namelijk tot wel meer dan 60% vocht op dan katoen.
Te veel wasmiddel of -verzachter kunnen de handdoeken een plakkerige laag geven. Ook dit kan leidden tot een vieze geur. U kunt, in plaats van wasverzachter, een kopje azijn van 250 milliliter toevoegen. Dit dood de bacteriën en is ook nog eens goed voor de ontkalking van de machine.
Ruikt je was juist heel muf? Dan kun je je kleding laten weken in koud water, gemengd met een kopje baking soda. Dit zuiveringszout helpt bij het vrijgeven van alle geurtjes die in de stof zitten. Vergeet niet om eerst even te kijken of je kleding tegen baking soda kan, door het op een stukje binnenin te testen.
#1 Mijn wasgoed stinkt na het wassen
Stinken je kleren naar rook, kruiden of huisdieren? Dan is het aan te raden om een kopje witte azijn in de trommel van de wasmachine te doen (let wel op met gekleurde was). Azijn werkt neutraliserend. Ook kan het helpen om de kleding buiten te laten drogen.