Kan je de steel van de broccoli eten?

Zoals we al zeiden: de stam van de broccoli is gewoon eetbaar. De volgende keer dat je soep maakt kun je de stronken gewoon aan de roosjes laten zitten en de stam in stukjes meekoken. Ze geven het geheel een romige smaak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 24kitchen.nl

Is de steel van broccoli gezond?

Veel mensen snijden de broccoliroosjes van de stam en gooien de stam vervolgens weg. Zonde! De stronk is net zo smakelijk en zelfs voedzamer dan de roosjes. Schil de stam en snijd hem in kleine stukjes of dunne plakjes, zo gebruik je de hele broccoli in je gerecht en voorkom je onnodige voedselverspilling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op natuurenmilieu.nl

Wat is 1 stronk broccoli?

Reacties. Een gemiddelde broccoli weegt zo'n 240 gram, na het verwijderen van de niet-eetbare delen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Kun je broccoli ook rauw eten?

Broccoli is prima rauw te eten, je krijgt dan veel antioxidanten binnen, al kan het even wennen wat betreft de smaak en structuur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondeten.nl

Hoeveel broccoli mag je per dag eten?

HOEVEEL PER DAG? Broccoli kun je in principe ongelimiteerd eten. Het is calorie-arm, vullend en laat de bloedsuikerspiegel met rust. Om van bovengenoemde gezonde voordelen te profiteren is het wel verstandig iedere dag tenminste een half strookje broccoli te eten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op moniquevandervloed.nl

How to clean, prep and cook broccoli stems

43 gerelateerde vragen gevonden

Waarom is broccoli zo n gezonde groente?

Allereerst omdat er weinig calorieën in zitten, slechts 29 kilocalorieën per 100 gram. En daarnaast bevat broccoli veel vezels, 4,1 gram per 100 gram. Ook is broccoli rijk aan vitamines en mineralen. Zo zit er vitamine C, ijzer, foliumzuur, calcium en magnesium in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsnet.nl

Wat is de gezondste groente?

Onze gezondste groente top 10
  1. Broccoli. Laten we maar meteen van start gaan met deze groene topper. ...
  2. Boerenkool. Een tweede groene groente is boerenkool, of kale. ...
  3. Rode bietjes. Rode biet heeft een lange kooktijd nodig, maar is supergezond. ...
  4. Alfalfa. ...
  5. Spruitjes. ...
  6. Wortels. ...
  7. Spinazie. ...
  8. Bloemkool.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fitchef.nl

Is broccoli goed voor je?

De groente zou veel voordelen hebben. Broccoli is goed voor je hart, je ogen, het zou preventief tegen kanker helpen en houdt ook je cholesterol laag. Daarnaast helpt broccoli je darmbacteriën gezond te houden en zorgt de groente voor een goed immuunsysteem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Kun je rauwe bloemkool eten?

Je eet ze dan als ze nog lekker knapperig zijn en alle goede voedingsstoffen blijven bewaard. Je kunt bloemkool werkelijk met alle soorten andere groenten combineren want het is een echt allemansvriendje. Rauw vormt bloemkool een lekker tussendoortje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deeetlijn.nl

Hoeveel broccoli voor 2 personen?

Reken ongeveer 350 gram broccoli per persoon voor 250 gram op je bord.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veggipedia.nl

Kan een konijn broccoli eten?

In principe mogen konijnen wel wat broccoli, maar let wel op. Broccoli kan voor gasvorming zorgen en dat is niet prettig voor een konijn. Geef het daarom met mate of voor de zekerheid niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenbescherming.nl

Hoe kan ik broccoli invriezen?

Broccoli invriezen

Dat doe je door de broccoli een tweetal minuten onder te dompelen in kokend water. Verdeel de broccoli vooraf in aparte stronken. Na het blancheren spoel je de broccoli af onder koud water. Laat uitlekken en dan is de broccoli klaar om in te vriezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Hoe is broccoli het gezondst?

Broccoli bevat slechts 34 kcal per 100 gram. Het calciumgehalte in broccoli is vrij laag, maar het vitamine C-gehalte ligt hoger dan dat in sinaasappels, namelijk 89 mg per 100 gram tegenover 53 mg per 100 gram. Veel studies die het verband tussen broccoli en gezondheid onderzoeken bij mensen zijn observatiestudies.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidenwetenschap.be

Waar zitten de meeste vitaminen in een broccoli?

De vitamines komen voor in de hele broccoli. Het is dus zonde als je alleen de roosjes van de broccoli eet en de stronk weggooit. Als je de stronk wat kleiner snijdt, kan je ervoor zorgen dat die net zo gaar wordt als de roosjes. De stronk is dan prima te eten en ook heel lekker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondeten.nl

Kun je broccoli eten als het geel is?

Je kan een broccoli met gele plekken dus nog prima eten. Even goed schoonmaken en eventueel de gele knopjes eraf wassen en je kan lekker eten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op barrymeijer.nl

Welk deel van broccoli is gezond?

bloemkool of spruitjes eerst te ontdoen van de stronk(jes) maar bij broccoli is de stronk juist een heel belangrijke bron van voedingsstoffen. Gooi deze niet weg! Haal de buitenste kantjes er van af en snijd dan ook de stronk mee in kleinere stukjes zodat dit gemakkelijk meegaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mens-en-gezondheid.infonu.nl

Wat is gezonder bloemkool of broccoli?

Bloemkool en broccoli zijn dus beide erg gezond. Ze bevatten weinig calorieën en veel gezonde voedingstoffen. Toch is broccoli net wat gezonder dan bloemkool, het bevat namelijk meer calcium, vezels en vitamine K. Een extra voordeel van broccoli is dat het goed is voor het geheugen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Waarom eten bodybuilders broccoli?

Tijdens het sporten verbruiken je spieren ijzer, ook wanneer je zweet verlies je ijzer. Daarom zou je broccoli goed kunnen gebruiken na het sporten, aangezien daar veel ijzers in zitten. Omdat het ook veel vitamine C bevat, wordt het ijzer ook nog eens makkelijker opgenomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op intersport.nl

Wat is de minst gezonde groente?

10 groenten die niet zo goed voor je zijn als je denkt
  • Paprika. Groenten uit de nachtschadefamilie zoals paprika (ook aardappels en aubergines) blijven een beetje omstreden. ...
  • Broccoli. Echt niet slecht voor je. ...
  • Spruitjes. ...
  • Groenten uit blik. ...
  • Selderij. ...
  • Mais. ...
  • Aubergine. ...
  • Erwten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elle.com

Welke groenten zijn dikmakers?

Zetmeelachtige en bepaalde wortelachtige groenten zouden op lange termijn bijdragen tot een zwaarder gewicht. Daaronder vallen onder andere erwten, maïs, wortelen, pompoen, pastinaak en – no surprise there – aardappelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op flair.be

Wat doet broccoli voor je huid?

Doordat broccoli vitamine C bevat, wordt de collageen aanmaak bevorderd. Dit zorgt ervoor dat je huid jong, stevig en elastisch blijft. Ook zorgt de vitamine C dat je huid wordt beschermd tegen schade door de zon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thejuicefactory.nl

Hoe goed is komkommer voor je?

Welke voedingsstoffen in komkommers zijn gezond? Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op etos.nl

Is paprika goed voor je?

Paprika's bevatten veel gezonde voedingsstoffen. De paprika is rijk aan vezels en een natuurlijke bron van vitamine E, folaat (vitamine B11) en vitamine B6. Ook is de paprika een goede bron van plantaardig eiwit. De gele en roodoranje kleur duidt op een grote hoeveelheid bètacaroteen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verseoogst.nl

Populaire vragen