piercer - ANW (Algemeen Nederlands Woordenboek)
De Christina piercing is vanwege zijn plek extra gevoelig voor uitgroei. Omdat de schaamstreek een beweeglijke plek is waar vaak druk op wordt uitgevoerd door alleen al je broek en ondergoed. Deze factoren vergroten de kans op uitgroei. Hier goed op letten, oftwel ruime kleding dragen, verkleint dan ook het risico.
We moeten er niet belachelijk over doen: de vagina is een van de gevoeligste plekken van het vrouwenlichaam, dus het is logisch dat een piercing down there meer pijn doet dan een simpel oorbelletje. Maar ook hier is de pijn heel afhankelijk van welke piercing je juist laat steken.
Tatoeages en piercings zijn vormen van lichaamsversiering. Veel mensen nemen er een, omdat ze het gewoon mooi vinden staan. Je kunt zo jezelf onderscheiden van anderen en laten zien wie je bent. De beslissing om een tatoeage of piercing te nemen, neem je zelf.
Er wordt een intensieve cursus gegeven van 5 weken voor het zetten van piercings. Naast het praktische werk krijg je ook theoretische kennis van de sieraden, materiaalkennis, anatomie van de betreffende lichaamsdelen die behandeld worden en uiteraard Hygiëne.
Het is verboden een tatoeage of piercing aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar. Een piercing in de oorlel mag wel. Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen alleen een tatoeage met toestemming van de ouders (of voogd). De ouders moeten aanwezig zijn als de tatoeage of piercing wordt gezet.
Titanium. Titanium is de meest gangbare keuze voor piercings die net gezet zijn. Het is hypoallergeen en daarmee perfect wanneer je niet tegen de miniscule hoeveelheid nikkel in bijvoorbeeld chirurgisch staal kunt. Titanium wordt tevens gebruikt voor bijvoorbeeld microdermal anchors en microdermal discs.
De helix bestaat volledig uit kraakbeen. Ondanks dat kraakbeen vrij flexibel is, bestaat er een kans dat deze versplintert wanneer de piercing geschoten wordt. De GGD heeft om deze reden richtlijnen opgesteld die het schieten van kraakbeenpiercings verbieden. In plaats daarvan moeten deze piercings gepiercet worden.
Afstoting gebeurt meestal in de weken en maanden na een nieuwe piercing, maar het kan ook jaren, zelfs decennia na het zetten van de piercing gebeuren.
Geen kleding dragen die druk op je piercing geeft. Geen sterilon of andere agressieve middelen gebruiken om je piercing schoon te houden. Hier gebruik je een steriele zoutoplossing voor. Niet zwemmen of de sauna bezoeken.
Je kunt seks hebben, als het moet, maar gebruik een condoom of een beflapje om te voorkomen dat lichaamsvloeistoffen in contact komen met je piercing zolang deze niet genezen is.
Een intiem piercing wordt bij de mannelijke of vrouwelijke geslachtsdelen geplaatst. Andere benamingen voor de intiem piercing zijn ook wel genitale piercing of erotische piercing.
Deze piercings staan erom bekend dat ze het meest pijn doen, dus als je iemand mee wilt nemen om je hand vast te houden zal niemand daar wat van zeggen. Een daith piercing is een gaatje in het stuk kraakbeen in je binnenoor, boven de gehoorgang.
Ze worden in het algemeen niet alleen gezet om deze plek van het lichaam te versieren, maar ook om het seksuele genot te verhogen. Naast het direct piercen van de geslachtsdelen is ook de tepelpiercing hier een voorbeeld van.
De Christina piercing wordt gezet op de plek waar de buitenste schaamlippen samenkomen bij de venusheuvel. Een balletje ligt dan net tussen de binnenste schaamlippen en het andere balletje in de venusheuvel. Meestal wordt er een gebogen staafje van 1,6 mm gekozen.
Van die gepiercde 14% is overigens 72% vrouw. Bij de Engelsen draagt 10% van de bevolking een piercing, oorbellen uiteraard niet meegerekend. Daarnaast draagt 46.2% van alle Engelse vrouwen tussen de 16-24 jaar een piercing, opnieuw zonder oorbellen mee te rekenen.
Het dicht laten groeien van diverse piercings
Het dichtgroeien van een pas gezette helix piercing bijvoorbeeld gaat meestal vrij snel. Als je helixpiercing of andere kraakbeenpiercing al wat langer zit en goed genezen is, kan dit een flinke tijd duren. Het dichtgroeien van een septumpiercing is ook vrij wisselend.
Het uitgroeien van een piercing is het omhoog uit de huid duwen van het sieraad! Hierbij komt steeds meer en meer zichtbaar van het staafje of ringetje. Dit kan komen door foutieve plaatsing of doordat het lichaam het sieraad afstoot. Uitgroei of afstoting van een piercing kan op alle plaatsen voorkomen.
De roodheid en zwelling kunnen enkele weken aanhouden. Als er al bloed zichtbaar is dan is dit slechts de eerste paar dagen. Ook zal er wondvocht uit de piercing komen tijdens de genezing, dit kan maanden aanhouden.
En hoe ontstaat zoiets? Een bloemkooloor is een oor wat ontstaat bij voornamelijk mannen, die doen aan contactsporten en dan moet je denken aan rugby, worstelen, judo. Wat er gebeurt is dat zo'n oorschelp bloot staat aan klappen erop of wrijving en daarmee kun je bloedingen krijgen in je oorschelp.
Een tragus piercing wordt gezet in een gedeelte van het oor dat bestaat uit kraakbeen. Deze piercing zit amper in de weg tijdens het slapen en geneest vaak sneller dan elke andere piercing die in kraakbeen wordt gezet.
Bij een bloemkooloor is de oorschelp beschadigd. De oorschelp is zo vervormd, dat die iets weg heeft van een bloemkoolroosje. Dit ontstaat meestal na een flinke klap (trauma) op het oor, zoals bij boksen of andere contactsporten, of bij een piercing door het bovenste gedeelte van het oor.
Neem de tragus, het stukje kraakbeen aan de voorkant van je oor: in de tragus vind je acupunctuurpunten die je honger, hormonen en stress beïnvloeden. Een piercing door je tragus zou dus invloed kunnen hebben op deze dingen. En neem de neus, waar acupunctuur vaak toegepast wordt om verstoppingen op te lossen.
De nieuwe piercing heeft tijd nodig om te genezen en de gaatjes kunnen dichtgroeien als je de piercing verwijdert. Het duurt tot 6 weken voordat de gaatjes volledig zijn genezen.
Doet het veel pijn? De helix kan snel gezet worden, omdat het een zeer dunne piercing is. Of je veel pijn ervaart tijdens het zetten van deze piercing, ligt aan jouw pijngrens. Het is wel wat gevoeliger, omdat het in kraakbeen zit.