Kan je de bladeren van de broccoli eten?

Veel mensen eten alleen de bloemknoppen, maar ook de steel en bladeren kun je eten. Broccoli bevat minstens evenveel vitamine C als het bekende vitaminebommetje, de kiwi. Met 200 gram broccoli krijg je zelfs ruim 2 keer de aanbevolen hoeveelheid vitamine C per dag binnen!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op puurgezond.nl

Wat kun je doen met broccoli bladeren?

Net als boerenkool is dit blad rijk aan vitamine A en C. Bovendien bevatten de broccoliblaadjes meer vitamine K, foliumzuur en kalium dan boerenkool. Broccoliblad is perfect voor het maken van verse groentesappen, rauw in een salade of door een smoothie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op agf.nl

Wat eet je van een broccoli plant?

Broccoli is nauw verwant aan bloemkool, van beide eet je de bloemstengel met de vlezige, nog onderontwikkelde bloemknoppen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pokon.nl

Welk deel van de broccoli eet je?

Van broccoli worden de nog gesloten bloemknoppen gegeten (in sommige streken in Italië echter ook de bladeren), van bloemkool zijn dat de aanlegsels van de bloemknoppen (bloemknopprimordia). Van de groenten bevat broccoli de meeste glucosinolaten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe eet je broccoli het gezondst?

Veel mensen snijden de broccoliroosjes van de stam en gooien de stam vervolgens weg. Zonde! De stronk is net zo smakelijk en zelfs voedzamer dan de roosjes. Schil de stam en snijd hem in kleine stukjes of dunne plakjes, zo gebruik je de hele broccoli in je gerecht en voorkom je onnodige voedselverspilling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op natuurenmilieu.nl

4 redenen om broccolibladeren te eten |Ik kan er nu niet mee stoppen!|

25 gerelateerde vragen gevonden

Kan je alles van een broccoli eten?

Vergeet de stronk niet

Vaak wordt de stronk van broccoli weggegooid, maar wist je dat je deze ook gewoon kan eten? De steeltjes van broccoli geven juist het meeste smaak! Je kan deze het best schillen en meekoken (gooi ze een minuutje eerder in de pan), maar ook bewaren en rauw eten als snack.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verseoogst.nl

Is broccoli goed voor de darmen?

Door broccoli te eten, raakt je darmflora in balans dankzij het feit dat darmbacteriën zich voeden met de grote hoeveelheid vezels uit deze groentesoort. 'Deze beestjes maken vervolgens korte-keten vetzuren aan, die weer gunstig zijn voor je algehele darmgezondheid,' stelt Chatterjee.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op menshealth.com

Hoe vaak mag je broccoli eten?

Als je kijkt naar wat er allemaal aan voedingsstoffen in broccoli zit, kom je er eigenlijk niet onderuit: je zou 'm elke dag moeten eten. Uit 1 cup broccoli (dat is ongeveer 90 gram) haal je: 20 calorieën. 3.6 gram koolhydraten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle.nl

Wat doet broccoli voor je huid?

Broccoli is rijk aan vitamine C en zorgt een mooie, stevige huid door de collageenaanmaak te bevorderen. Collageen houdt de huid jong, sterk en elastisch. Daarnaast kan vitamine C ook helpen om je huid te beschermen tegen schade door de zon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op puurfiguur.nl

Waar zitten de meeste vitaminen in broccoli?

Net als bloemkool, is broccoli een bloem. Veel mensen eten alleen de bloemknoppen, maar ook de steel en bladeren kun je eten. Broccoli bevat minstens evenveel vitamine C als het bekende vitaminebommetje, de kiwi. Met 200 gram broccoli krijg je zelfs ruim 2 keer de aanbevolen hoeveelheid vitamine C per dag binnen!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op puurgezond.nl

Kan broccoli in de diepvries?

Broccoli kun je ook invriezen

Bewaar broccoli 2 tot 5 dagen in de koelkast. Broccoli kun je na 2-4 minuten blancheren ook in de diepvries bewaren. In een goed gesloten zak bij minimaal -18°C is geblancheerde of gekookte broccoli tot 12 maanden houdbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verseoogst.nl

Kun je bloeiende broccoli eten?

Bloeiende broccoli ziet er een beetje anders uit op je bord maar smaakt nog heel goed. De bloemen van de courgette zijn een echte delicatesse. Je kan ze in stukjes door de sla doen, met een deeg-beslagje frituren, vullen met een lekker prutje of roerbakken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op makkelijkemoestuin.nl

Hoe vaak kun je broccoli oogsten?

De eerste oogstperiode vindt meestal na twee tot drie maanden plaats na het zaaien. Broccoli kun je overigens vaak meer dan één keer oogsten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pokon.nl

Kun je de bladeren van bloemkool eten?

De bladeren van een bloemkool ook. Waarom eigenlijk? Want bladeren, schillen en wortels zijn prima te eten. Ze zitten zelfs vol goede voedingsstoffen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hetbewustestel.nl

Hoe maak je broccoli schoon?

Voor het broccoli koken: broccoli schoonmaken

Voor het koken van elke soort groente is het belangrijk dat je de groente eerst schoonmaakt. Snijd daarvoor de steel en de blaadjes van de broccoli en spoel de groente af met koud water. Het is genoeg om grondig te spoelen zodat eventuele aarde eraf is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culy.nl

Heeft broccoli veel water nodig?

Broccoli zaaien en ontkiemen

Met name vogels zijn gek op zaailingen. Begin tussen maart en augustus met zaaien in kweekpotten van 9 cm. In deze kweekpotten hebben zaailingen voldoende ruimte om te groeien en zal de bodem minder snel uitdrogen dan bij kleinere kweekpotjes. Geef om de paar dagen een beetje water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kweken.net

Is veel broccoli eten gezond?

Veel studies die het verband tussen broccoli en gezondheid onderzoeken bij mensen zijn observatiestudies. Zulke studies tonen inderdaad aan dat een hoge broccoli-consumptie samengaat met een lager risico op verschillende vormen van kanker. Maar mensen die veel broccoli eten, leven in het algemeen ook gezonder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidenwetenschap.be

Wat is het gezondste van broccoli?

Het mag duidelijk zijn dat broccoli echt heel goed is voor je gezondheid. Sulforafaan is hierbij de belangrijkste stof, maar er zit zoveel meer goeds in broccoli: vitamine A, C, E en K; mineralen zoals calcium en fosfor; oplosbare vezels en waarschijnlijk een hele hoop voedingsstoffen die nog ontdekt moeten worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ahealthylife.nl

Wat zijn de 10 gezondste groenten?

Deze top 10 van gezondste groenten is dus tot stand gekomen door een mix van kruisbloemige groenten en andere vitaminebommetjes, zonder groenten uit de nachtschadefamilie.
  1. Broccoli. Laten we maar meteen van start gaan met deze groene topper. ...
  2. Boerenkool. ...
  3. Rode bietjes. ...
  4. Alfalfa. ...
  5. Spruitjes. ...
  6. Wortels. ...
  7. Spinazie. ...
  8. Bloemkool.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fitchef.nl

Wat is gezonder rauwe of gekookte broccoli?

Hoe minder je groenten bewerkt is, hoe meer gezonde stoffen het over het algemeen bevat. Dit komt omdat er bij elke vorm van bewerking voedingsstoffen verloren gaan. Groenten die beter zijn om rauw te eten zijn: paprika, sla, komkommer, bietjes en broccoli.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voeljelekker.nl

Is gekookte broccoli gezond?

Broccoli is een goede bron van vitamine K en calcium, twee essentiële voedingsstoffen voor het behoud van sterke, gezonde botten. Het bevat ook fosfor, zink en vitamine A en C, die ook nodig zijn voor gezonde botten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zummitt.com

Waarom eten bodybuilders broccoli?

Tijdens het sporten verbruiken je spieren ijzer, ook wanneer je zweet verlies je ijzer.Daarom zou je broccoli goed kunnen gebruiken na het sporten, aangezien daar veel ijzers in zitten. Omdat het ook veel vitamine C bevat, wordt het ijzer ook nog eens makkelijker opgenomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op intersport.nl

Kan je buikpijn krijgen van broccoli?

Broccoli en ook andere kruisbloemige groenten zoals, bloemkool, witte kool en spruitjes: deze groenten zijn heel gezond en ze bevatten veel voedingsstoffen. Maar ze kunnen ook zorgen voor een opgeblazen gevoel en buikpijn na het eten. Het kan helpen om deze groenten eerst te koken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op iberogast.nl

Wat is de meest gezonde groente?

Spinazie

Spinazie staat bovenaan de lijst van gezonde groenten vanwege de enorme berg aan voedingsstoffen, waaronder ijzer, calcium, vitamine K en vezels. Deze bladgroente is heel belangrijk voor sterke botten, een gezonde spijsvertering en een verbeterde bloedcirculatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op francescakookt.nl

Welke groenten liggen zwaar op de maag?

Voorbeelden van gekookte groenten die je kunt eten zijn broccoli, asperges, bieten, sperziebonen, fijne doperwten en spinazie. Rauwe groenten kun je beter links laten liggen. Deze hebben namelijk veel maagzuur nodig om af te breken en blijven langer in het spijsverteringskanaal dan gekookte groenten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elle.com

Populaire vragen