Antwoord. Beste Rhea, Nee, de wind heeft geen invloed op zonnebaden.
Wind en zand zijn verraderlijke factoren, pas ervoor op want je verbrandt hierdoor sneller. Als je bepaalde medicijnen gebruikt, blijf je beter uit de zon, want ze kunnen je huid overgevoelig maken.
Wat klopt wel: wind en zweten zorgen voor een verkoeling van de huid waardoor je minder snel zal merken dat je aan het verbranden bent in de zon. Je bruint echter even snel met of zonder wind.
Bewegen in de zon zorgt ervoor dat alle kanten van je lichaam straling krijgen, dus je wordt mooi egaal bruin. Daarnaast zorgt het zweet op je lichaam ook voor extra weerkaatsing van de straling, dus je wordt iets sneller bruin.
Wind geeft een verfrissend gevoel, maar zorgt dat je de brandende zon niet snel voelt. Water, zand of sneeuw reflecteren de zonnestralen, waardoor je sneller verbrandt. Door de reflectie van zonnestralen op het water is het zelfs mogelijk om in de schaduw een zonnebrand op te lopen.
Aan het water word je sneller bruin.
Dat klopt. Water weerkaatst - net als korrels op het strand - de uv-stralen van de zon waardoor je extra veel zon vangt. Logischerwijs verbrand je op deze plekken dus ook sneller dan bijvoorbeeld in een park.
Het is echt zo, je wordt bij de zee en het zwembad veel sneller bruin. Dit komt namelijk door de reflectie van de uv-stralen op het water. deze stralen komen namelijk dubbeel zoveel aan op je huid. Dit komt omdat deze stralen weerkaatsen op je huid en dan weer terug gekaatst worden door het water.
Mooi bruin worden doe je niet in één dag. Door de kleur langzaam op te bouwen, word je steeds sneller bruin en behoud je je mooie kleurtje ook langer. Het is daarom beter om meerdere dagen achter elkaar even te zonnen, dan één dag uren achter elkaar. Extra tip: pak zoveel mogelijk zon mee.
Ja, zelfs in de schaduw kun je bruin worden. Want ook in de schaduw kan uv-straling namelijk je huid bereiken De reden hiervan is dat een deel van de uv-straling wordt weerkaatst door de aarde, bijvoorbeeld door water of zand.
Blijf niet meer dan 10 minuten onbeschermd in de zon. Wil je langer van de zon genieten, gebruik dan zonbeschermingsproducten van NIVEA. Voorafgaand aan het in de zon zitten, kun je je huid scrubben. Hiermee verwijder je dode huidcellen.
De snelste en veiligste manier om bruin te worden zonder lang in de zon te hoeven liggen is door het gebruik van een zelfbruiner. Een zelfbruiner is een cosmetisch product dat je tijdelijk dat mooie bruine kleurtje geeft zonder dat je er uren voor hoeft te zonnen.
De intensieve UV-straling van de zon kan bijdragen aan onaangename schade aan onze huid. Blijf daarom nooit langer dan 15 minuten onbeschermd in de zon zitten. Wij adviseren je jouw huid altijd goed te beschermen. Probeer voor een goede verzorging en bescherming onze.
' Ook als je in de schaduw blijft, zal je huid evengoed bruin worden. Dat komt omdat de uv-stralen je huid ook onder de parasol kunnen bereiken.
Van 10 tot 12 uur en van 3 tot 5 uur heeft de zon maar half zoveel kracht en kun je dus twee keer zo lang zonnen. Ook met een goed antizonnebrandmiddel kun je langer in de zon blijven zonder te verbranden. Zoek in zuidelijke landen en op zonnige dagen in Nederland tussen twaalf en drie uur de schaduw op.
Zoek de schaduw op tussen 12.00 en 15.00
Deze bereiken tussen 12.00 en 15.00 uur hun zogenoemde 'piekwaarden'. Simpel gezegd: je kans op verbranding is dan het grootst! Daarnaast speelt de tijd van het jaar een rol. Bij de eerste zonnestralen heeft je huid nog niet de kans gehad om 'te wennen'.
Kun je bruin worden achter glas? Achter gewoon vensterglas bruint de huid weinig, omdat het glas een deel van het zonlicht tegenhoudt. Met name het krachtigste deel van het ultraviolette licht, het UV B-licht, dringt niet door glas.
Het kan dan te maken hebben met de samenstelling van je huid. Als je huid te weinig melanine kan produceren, maakt je huid ook weinig tot geen pigment aan, waardoor je dus niet bruin kunt worden. De hoeveelheid melanine in je huid is genetisch bepaald, dus bruin worden door de zon zal er dan niet inzitten.
De binnenkanten van armen en benen bruinen minder goed omdat zij minder pigmentvormende cellen bevatten. Ook het gezicht bruint niet zo goed, vanwege de dikkere hoornlaag, speciaal ter bescherming tegen UV-B stralen.
Gebruik een bronzing poeder om jouw gezicht een bruine gloed te geven. Breng een bronzing poeder met een grote kwast aan over het gezicht, hals en decolleté of kies er voor om het gezicht te contouren. Zorg er voor dat je het product goed blendt voor een natuurlijk resultaat.
Maar hoe lang kan je daarvan blijven genieten? Dit hangt samen met de vernieuwing van je huidcellen. De cellen in de bovenste laag van de huid worden ongeveer iedere maand vervangen. Zodoende duurt het ongeveer een maand voordat je bruine teint weer verdwijnt.
Hoe lang blijft de bruine teint behouden? Tot ongeveer 2 tot 4 weken na de laatste zonnesessie. Door het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid worden de bovenste huidcellen geleidelijk afgestoten.
Je wekt er als het ware een artificiële bruine kleur mee op. Het gebruikte molecuul is DHA (dihydroxy acetone). Een bruinversneller is een actief bestanddeel dat de hoeveelheid melanine in de opperhuid doet toenemen. Zo verschijnt er sneller een natuurlijke bruine teint.
Dat klopt niet. Het is een misverstand dat je niet bruin wordt wanneer je smeert met een hoge factor zonnebrandcrème.