Voor je gezicht is het echt heel belangrijk dat je een zo hoog mogelijke factor neemt. Ik was dan ook erg blij met de 50 spf stick. Je zet er een paar strepen mee op je gezicht, smeert het uit en klaar. Handig mee te nemen in je tas om even snel bij te werken en ook deze heeft de typische geur.
En Australian Gold biedt een ruime keuze met o.a. Forever After en de uitgebreide Hemp Nation serie. Te gebruiken als dagcreme, na het zonnen en/of na het douchen.
Wat een fijne zonnebrand! Ik merk echt dat ik sneller bruin word met deze spray gel van Australian Gold en dat het mijn huid goed beschermt. Daarnaast is de geur echt verrukkelijk! Ik zou de geur het beste omschrijven als tropisch en een mooie combinatie van karamel en kokos.
Na opening is zonnebrandcrème tot 12 maanden te gebruiken. Dit staat op de verpakking zo aangegeven: een geopend potje met een getal en de letter M (van maand). Het getal staat dus voor het aantal maanden. Zonnebrand is beperkt houdbaar, omdat na opening de factor (SPF) vermindert.
Australian Gold with Instant Bronzer
Het voorkomt dat onze huid schade oploopt die veroorzaakt wordt door de zon. Je kunt het opspuiten in een dichte textuur, maar het kan ook makkelijk gesmeerd worden, waardoor je huid gehydrateerd en elastisch blijft en een aangename zoete geur krijgt.
Australian Gold Dark Tanning Accelerator
De zonnebankcrème die als beste uit de test kwam was deze van het merk Australian Gold! Deze scoorde op vrijwel alle vlakken als de beste. Sterker nog, het is zelfs de best verkochte bruiningslotion! Het pigmentatieproces van de crème zorgt ervoor dat je extra snel bruin wordt.
Let op: Mocht je een crème hebben gebruikt met een delayed bronzer dan is het raadzaam 4-8 uur te wachten met douchen om zo de nawerking van de bronzer optimaal zijn werk te laten doen, waardoor je nog bruiner wordt. Douch je wel direct dan verbreek je de na-bruining van de bronzer, niet van de zonsessie.
Zonnecrèmes voor het gezicht zijn dikwijls lichter van textuur (minder dik en vet) waardoor ze minder snel je poriën verstoppen en onzuiverheden uitlokken. Heb je last van onzuiverheden of een acnegevoelige huid, dan is het dus slim om een gezichtszonnecrème te smeren.
Factor 30 biedt bescherming tegen 97% van de zonnestralen en factor 50 biedt 98% bescherming. Het verschil tussen factor 30 en 50 is dus minimaal. Wel ben je met factor 50 iets langer beschermd tegen de zon.
Huidtype 1: Als je zeer snel verbrandt, niet bruin wordt en een zeer lichte huid of sproeten hebt, kun je het beste een SPF 50 voor je gezicht gebruiken. Huidtype 2: Als je snel verbrandt, langzaam bruin wordt en een lichte huid hebt, kun je het beste SPF 30 voor je gezicht gebruiken.
Australian Gold heeft een compact maar kwalitatief zeer goed assortiment zelfbruiners. Prachtig egaal, mooi en natuurlijk bruin worden zonder vlekken en/of strepen. Deze unieke 'bruin zonder zon' producten behoren absoluut tot de beste die je je maar kunt wensen, want ook de huidverzorging is nog eens TOP!
Beste uit de Test: Biodermal Hydraplus Zonnespray 50plus
Beschermen doet deze zonnebrand van Biodermal goed, zowel tegen uv A- als tegen uv B-straling. Het etiket geeft duidelijk aan wat erin zit. De zonnebrand van Biodermal bevat geen allergenen en scoort ook voldoende op duurzaamheid.
Het is dan toch wel beter om niet direct nadat je de zonnebank hebt gebruikt te gaan douchen. Dit komt doordat deze producten langer in moeten werken. Wacht daarom toch wel circa 4 uur voordat je onder de douche stapt. Echter kan het in sommige gevallen nodig zijn om maar liefst 8 uur te wachten.
"De zonnebank en de natuurlijke zon zijn allebei even schadelijk als je het overmatig doet. Wat we wel weten uit wetenschappelijke studies is dat een bezoek aan de zonnebank duidelijk het risico verhoogt op het krijgen van het meest kwaadaardige vorm van huidkanker, het melanoom.
Let op: Mocht je een crème hebben gebruikt met een bronzer dan is het raadzaam 4-5 uur te wachten met douchen om zo de nawerking van de bronzer optimaal zijn werk te laten doen, waardoor u nog bruiner wordt. Ga je wel direct douchen dan verbreek je de na-bruining van de bronzer, niet van het zonnen!
Mensen, die factor 50 smeren, denken vaak dat ze perfect beschermd zijn en zijn daardoor minder voorzichtig met zonnen. Vaak smeren ze zichzelf minder vaak in en liggen ze weinig in de schaduw. Hierdoor zijn ze uiteindelijk toch minder goed beschermd tegen de zon en hebben ze een grotere kans om te verbranden.
Fabel: Met factor 50 word je niet bruin
En het zorgt ervoor dat uv-straling minder schadelijk is. De huid wordt wel bruin, maar verbrandt niet. Je blijft dus juist langer en mooier bruin als je goed smeert.
Voor dagelijks gebruik adviseren dermatologen een Sun Protection Factor (SPF) 15 zonnebrand. Voor op vakantie een SPF 30. Indien je dit prettiger vindt kun je je natuurlijk ook beschermen met een SPF50.
Maaike van Furrow heeft bij esthetisch arts Stephan Marks de vraag gesteld of je een zonnebrandcrème als dagcrème kunt gebruiken. Zijn antwoord is: 'Je kunt je zonnebrandcrème zonder problemen combineren met een ander serum of crème, maar het is wel belangrijk dat je je zonbescherming als laatst aanbrengt'.
Huid die niet te beschermen is met kleding, zoals het gezicht en de hals, handen en dergelijke, kan beschermd worden met een zonnebrandcrème. Voor goede bescherming moet een crème gebruikt worden vanaf zonbeschermingsfactor (SPF, sun protection factor) 30.
Te veel blootstelling aan de zon vergroot weliswaar het risico op huidkanker en veroorzaakt vroegtijdige huidveroudering. Het is dus belangrijk om zonnebrandcrème elke dag en ook op bewolkte dagen te dragen. Hierbij tips om jezelf dagelijks goed te beschermen.
Niet te lang
De dunne huid van je gezicht verbrand sneller en als je verbrandt, zul je sneller vervellen. En we weten allemaal wat dat betekent: bye, bruin gezicht. Ga dus zo'n 10 minuutjes in de zon met je gezicht en zoek daarna weer de schaduw op. Wissel dit af en je gezicht zal steeds een beetje bruiner worden.
Ga in het begin geen twee dagen achter elkaar op de zonnebank, maar laat er een dag tussen.
Zonnebanken met ergonomisch gevormde ligvlakken kunnen dit verminderen. Het helpt om tijdens het zonnen even op uw buik te liggen of af en toe te gaan 'verliggen' zodat er geen drukplekken kunnen ontstaan.