Met een eSIM en gewone simkaart kun je bellen, gebeld worden en internetten met twee nummers op één telefoon.
Wanneer je gebruikmaakt van dual-sim, kun je beide telefoonnummers die aan de twee verschillende simkaarten gekoppeld zijn, gebruiken. In de instellingen van je telefoon kun je schakelen tussen de SIM-profielen en een simkaart in- of uitschakelen. Hierbij heb je de mogelijkheid om je voorkeur simkaart in te stellen.
De nadelen van dual sim:
Je kunt niet altijd beide simkaarten tegelijkertijd gebruiken. Je kunt ze wel beide AAN hebben en daardoor op beide simkaarten oproepen en berichten ontvangen. Maar niet vanuit twee simkaarten twee oproepen tegelijk ontvangen. De dual sim is nog niet op elke smartphone beschikbaar.
De naam zegt het al: een duo van simkaarten. Met een duo-simkaart heb je twee simkaarten met hetzelfde simkaartnummer en telefoonnummer. Je kunt deze twee simkaarten vervolgens in twee verschillende telefoons of, bijvoorbeeld, in een tablet en een telefoon plaatsen.
Als je een tweede account wilt instellen, heb je een tweede telefoonnummer en simkaart nodig of een telefoon die multi-SIM of eSIM accepteert. Open vervolgens gewoon de WhatsApp-instellingen, klik op het pijltje naast je naam en kies Account toevoegen.
Om een nieuwe gebruiker toe te voegen ga je in de instellingen naar 'Systeem' en vervolgens naar 'Geavanceerd'. Hier kies je voor 'Meerdere gebruikers'. Nadat je een nieuw profiel voor jezelf hebt toegevoegd en ingesteld kun je WhatsApp op dit profiel installeren en je tweede WhatsApp-account aan dit profiel koppelen.
Als je een telefoon met dual-sim hebt, kun je alsnog maar één nummer verifiëren voor WhatsApp. Je kunt geen geverifieerd WhatsApp-account hebben met twee verschillende telefoonnummers. Je kunt je WhatsApp-account overzetten naar een nieuwe telefoon zonder een sms-code te ontvangen.
Ja dat kan.In de instellingen kun je onder : Connecties > Sim kaart manager > aan/Uit, beide simkaarten aan of uit zetten.
Je kunt Dual SIM configureren met de volgende modellen: Eén fysieke simkaart en één e‑sim; beschikbaar op de iPhone XR, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone SE (2e generatie) en iPhone 14 en nieuwer (aangeschaft buiten de VS) Twee e‑sims; iPhone 13, iPhone SE (3e generatie) en nieuwer.
Een e-sim is een op industriestandaarden gebaseerde digitale simkaart waarmee je een mobiel abonnement van je aanbieder kunt activeren zonder dat je een fysieke simkaart hoeft te gebruiken. Bij de iPhone kun je acht of meer e-sims installeren en twee mobiele telefoonnummers tegelijkertijd gebruiken.
Download WhatsApp in de Google Play Store. Ga naar het instellingenmenu van je Android telefoon.Druk op Apps.Zoek de instelling Klonen, Dual-app of App-tweeling (de naam kan per telefoon verschillen).
Nee, dat is niet mogelijk. Als je een extra simkaart nodig hebt voor in je auto of tablet bijvoorbeeld, dan moet je een nieuwe simkaart met een nieuw nummer bestellen.
Van zo'n technisch hoogstandje zou je denken dat de prijs van de telefoon omhoog schiet. Toch hoeft een dual sim smartphone niet duur te zijn. De Aziatische fabrikanten Samsung, Huawei en OnePlus maken bijvoorbeeld betaalbare, simpele toestellen.
Wanneer je gebruikt maakt van een toestel met Dual Sim kaart heb je simpel gezegd een toestel waar twee verschillende simkaarten in kunnen. Verder ziet een telefoon met Dual Sim mogelijkheid er precies hetzelfde uit.
Heb je iPhone Xs (Max) of nieuwer? Dan is het toestel geschikt voor dual sim. Je gebruikt een nanosimkaart en een digitale eSIM. Bij toestellen uit de iPhone 14 serie en 15 serie gebruik je ook 2 eSIM's.
Met dualsim kunnen er twee simkaarten in je telefoon en ben je dus op hetzelfde toestel bereikbaar via twee nummers. Dualsim bestaat in twee vormen: toestellen met e-sim en ruimte voor een fysieke simkaart. toestellen met ruimte voor twee fysieke simkaarten.
OPEN de app Instellingen en TIK vervolgens op Verbindingen.TIK op Simkaartbeheer.Als eSIM toevoegen beschikbaar is, ondersteunt je apparaat waarschijnlijk eSIM's.
Er zijn weinig aanbieders die momenteel een tweede simkaart aanbieden. Momenteel zijn dit alleen de providers: KPN, T-Mobile, Vodafone & Tele2 (alleen zakelijk).
Als je de simkaart in je smartphone vervangt, blijven je contacten en andere gegevens gewoon staan in het opslaggeheugen van je smartphone. De simkaart zit in de meeste smartphones verborgen in een klein laatje of houdertje aan de zijkant.