Je mag als ontvanger post en pakketten altijd weigeren, dus ook als het gaat om aangetekende post. Dit doe je als volgt: Geef aan bij de bezorger dat je de aangetekende post niet in ontvangst wilt nemen. De bezorger plakt dan een retoursticker op de post waaruit blijkt dat deze is geweigerd.
Wanneer iemand aangetekende post weigert dan is het niet bereiken van de mededeling die in die brief staat een gevolg van zijn eigen handeling. De verklaring heeft dus gewoon haar werking. Daarom is het heel onverstandig om aangetekende post te weigeren.
Een niet-afgehaalde aangetekende brief heeft dezelfde waarde als een aangetekende brief die wel wordt afgehaald. Wanneer de aangetekende brief niet wordt afgehaald, wordt deze teruggestuurd naar jouw adres. Je kan dan de inhoud van deze aangetekende brief nog eens verzenden met gewone zending.
Reageer met een aangetekende brief of e-mail met ontvangstbevestiging. Benoem in je reactie alle punten waar je het niet mee eens bent. Onderbouw je reactie met argumenten waarom je je niet kunt vinden in de waarschuwing.
Als je een pakket niet in ontvangst wilt nemen, dan sturen we het terug naar de afzender. We plakken in dat geval een retoursticker op het pakket, zodat de afzender kan zien dat het pakket is geweigerd. Dit geldt ook voor pakketten die niet worden opgehaald bij een PostNL-locatie.
Pakket weigeren aan de deur
De klant hoeft het product dus niet eerst te ontvangen voordat hij gebruik kan maken van zijn wettelijke bedenktijd. Hieruit volgt dat een klant ook zijn pakket aan de deur mag weigeren en gebruik kan maken van zijn bedenktijd voor bestellingen waarvoor de wettelijke bedenktijd geldt.
Retourneren naar de afzender is gelukkig gratis als je dat duidelijk aangeeft op de envelop. Hopelijk zal de afzender vervolgens zijn/haar adresboekje updaten. Als je met een grote stroom aan post te maken hebt, dan kan het nodig zijn om het postkantoor te bezoek of je postbode aan te spreken.
thans wordt aangenomen dat een aangetekende zending geacht wordt te zijn ontvangen op de derde werkdag die volgt op de verzendingen ervan (raad van state in 19 oktober 2006 163.785).
Kies voor een aangetekende zending als je wil kunnen bewijzen dat je zending of brief verstuurd werd, zonder dat er enige betwisting van de bestemmeling mogelijk is. In sommige gevallen is een Aangetekende Zending zelfs verplicht bij wet.
Doel van aangetekend verzenden is, dat de afzender de zekerheid kan krijgen dat het stuk is aangekomen bij de geadresseerde. Aangetekende brieven zijn dus nuttig wanneer het belangrijke post betreft waarvan de verzender zeker wil weten dat deze aankomt.
Een aangetekende zending kan alleen in ontvangst genomen worden door een andere persoon als deze in het bezit is van: het door de bestemmeling ingevulde en ondertekende afwezigheidsbericht dat de postbode in de brievenbus achterliet of een volmacht voor langere duur.
Aangetekende post proberen we 1 keer bij je te bezorgen. We bezorgen deze post nooit bij de buren. Ben je niet thuis? Dan krijg je per e-mail of in de PostNL-app een melding van ons.
De betekening met een aangetekende brief wordt, behalve in geval van bewijs van het tegendeel door de geadresseerde, geacht plaats te vinden op de werkdag die valt na de datum van de poststempel van de aangetekende brief.
Aangetekende post bezorgen we binnen Nederland doorgaans op de eerstvolgende bezorgdag (maandag t/m zaterdag). Benieuwd of je aangetekende post of pakket al is bezorgd? Dat kun je zien door in te loggen op postnl.nl en te kijken onder het tabblad 'bezorgd'.
Ja, u kunt uw aangetekende brief naar een postbus of antwoordnummer sturen. U moet dan wel zelf de verzendkosten betalen. Stuurt u een gewone brief naar een antwoordnummer? Dan hoeft u er geen postzegel op te plakken.
Wanneer je een regel overtreden hebt én er een proces-verbaal wordt opgemaakt, zal je per aangetekende brief op de hoogte gebracht worden dat een administratieve procedure opgestart is. Daarbij wordt ook een kopie van het proces-verbaal bezorgd.
Als je niet thuis bent, zal je een afwezigheidsbericht in je brievenbus ontvangen. Daarop staat alle informatie over je aangetekende zending die wij hebben ontvangen van de afzender. Ook via Track & Trace vind je die informatie terug.
Een aangetekende e-mail heeft dus dezelfde rechtsgeldigheid – juridisch gezien sta je dan ook even sterk wanneer je je aangetekende brieven digitaal verstuurt. Daarnaast is het ook honderd procent veilig, en misschien zelfs nog veiliger dan bij een bezorging per post (waar een brief letterlijk kwijt kan raken).
Bijvoorbeeld openingstijden, parkeerregels en vergunningprocedures. Op deze vragen moet binnen 2 werkdagen antwoord volgen. Antwoorden op ingewikkelde vragen of verzoeken duren vaak langer. In ieder geval hoort u binnen 10 werkdagen wanneer u antwoord krijgt.
Voor aangetekende zendingen zijn er twee formaten mogelijk. Het Small en Large Format zijn van toepassing op alle zendingen die worden afgegeven met een overeenkomst.
Strafbaar is het niet, vertelde het Juridisch Loket eerder: 'Je mag er natuurlijk van uitgaan dat de post die in jouw brievenbus bezorgd is, ook voor jou bestemd is. ' Je mag wel de informatie uit de brief niet zomaar met anderen delen, want dat is in strijd met privacywetgeving.
Wil je geen Brieven voor een andere persoon meer ontvangen? Doorstreep het adres, schrijf op de enveloppe dat deze persoon niet meer op dit adres woont en deponeer de Brief zo in een Rode Brievenbus of in een Postkantoor. Dan brengen wij de afzender op de hoogte.
Wat gebeurt er als het pakket niet kan worden afgeleverd? Als je niet thuis bent op het moment van bezorging en we het pakket ook niet bij je buren kunnen afgeven, dan bezorgen we je pakket de volgende dag bij een DHL ServicePoint dichtbij. We laten een kaart achter in je brievenbus.